Κανένας υγειονομικός σε αναστολή εργασίας - Απόσυρση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τώρα.

 

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 26/8, 10πμ με 3μμ και στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11πμ, διεκδικώντας την απόσυρση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, χρησιμοποιώντας ακόμα και το δικαίωμα στον εμβολιασμό, εναντίον των υγειονομικών. Ζητάμε να ενισχυθούν τα εμβολιαστικά κέντρα και να υπάρξουν με ευθύνη της κυβέρνησης προγράμματα ενημέρωσης των υγειονομικών ώστε να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Με συνοπτικές διαδικασίες και πλήρως ταυτισμένη με το προεκλογικό της σχέδιο παραδίδει την δημόσια υγεία στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων.

Χωρίς καμία ντροπή αναστέλλει την εργασία στους έμπειρους υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν. Προκρίνει το ξεπούλημα των υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες, άλλωστε είναι γνωστή η φιλοσοφία των μελών της κυβέρνησης πως η υγεία είναι προϊόν και πωλείται. Για μία ακόμη φορά επιλέγει να διχάσει όχι μόνο τους υγειονομικούς αλλά και όλη την κοινωνία, παίζοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού.

Σε αυτήν επιχείρηση της κυβέρνησης οφείλουμε να υψώσουμε ανάχωμα αντίστασης, να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να ξεπουλήσουν το ήδη, από αυτούς, απαξιωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Σε όλη την διάρκεια της επιδημίας δεν δημιούργησαν καμία νέα δομή, αλλά και οι  μετατροπές των ήδη υπαρχουσών δομών έγιναν με χρηματοδότηση από ιδιώτες. Η υπό-στελέχωση σε όλη την διάρκεια της πανδημίας αποδεικνύεται, από την αναστολή των αδειών των υγειονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ. Ενώ βρισκόμαστε ήδη στο 4ο κύμα η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας ρίχνει την ευθύνη για την διασπορά που οφείλεται στις ελλιπείς υποδομές και το ελλιπές προσωπικό στους υγειονομικούς.

Και τώρα, σε αυτούς τους ίδιους υγειονομικούς αναστέλλει και την εργασία τους. Είναι το μεγάλο ευχαριστώ της κυβέρνησης, όχι όμως στους υγειονομικούς των δημοσίων δομών, που υποκριτικά χειροκρότησε, αλλά στα ιδιωτικά συμφέροντα που τόσο καιρό προετοίμαζε την είσοδό τους. Τα ΣΔΙΤ δεν έφυγαν ποτέ από των κυβερνητικό σχεδιασμό και σε κάθε ευκαιρία, ακόμη και με στέρηση μισθού στους «ήρωες» τα προωθεί.

Σε αυτόν τον νέο διχασμό, σε αυτήν την νέα απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, σε αυτήν την σκόπιμη απομάκρυνση έμπειρου προσωπικού από τις δημόσιες δομές, σε αυτό το νέο ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, σε αυτήν την συνεχόμενη αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική, σε αυτό το νέο ξεπούλημα δημοσίων αγαθών,

 Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι, μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς, το αγαθό της δημόσιας υγείας, η οποία δεν είναι προϊόν αλλά δικαίωμα.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για εργασία όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα από την επιλογή τους να εμβολιαστούν ή όχι.

Κανένας υγειονομικός σε αναστολή εργασίας. Απόσυρση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τώρα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης            Βλάχος Γεώργιος

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου για δόλιες και παράνομες πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές

 

Νίκαια 22/8/2021

Καταγγέλλουμε τον δόλιο και παράνομο τρόπο που η διοίκηση προσπαθεί, προφανώς κατ' εντολή του υπουργείου υγείας, να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα υγείας των υπαλλήλων.

Ενώ ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προβλέπει απλή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης, η διοίκηση του νοσοκομείου προβαίνει σε προσωπικά τηλεφωνήματα σε εργαζόμενους, με το ερώτημα αν έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης δίκην κουτσομπολιού έχουν γίνει τηλεφωνήματα σε προϊσταμένους τμημάτων, προς αλίευση πληροφοριών σχετικά με την εμβολιαστική κατάσταση και πρόθεση των εργαζομένων. Η εντολή προς τους εργαζόμενους για κατάθεση πιστοποιητικού εμβολιασμού, παραβιάζει κάθε νόμιμη διαδικασία και είναι καταχρηστική και παράνομη.



Καλούμε την διοίκηση και στα δύο νοσοκομεία (Νίκαιας και Δυτικής Αττικής) να εγκαταλείψουν τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων.

Είναι εμφανής η αγωνία του υπουργείου να καλύψει τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν με την επιβολή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το αποτέλεσμα της εφαρμογής του όμως αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου.

Καταγγέλλουμε επίσης και την αφωνία των εξαρτώμενων συνδικαλιστικών παρατάξεων, που θεωρούν πως η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν τους αφορά.

Καλούμε το υπουργείο να αναστείλει τον νόμο, που οδηγεί στην υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, ενόψει μάλιστα και του τέταρτου αναμενόμενου κύματος πανδημίας.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ