Λάσπες και Φήμες

Νίκαια  8/12/2018
Επειδή η προσπάθεια σπίλωσης μου καλά κρατεί Και επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, δηλώνω πως: 
Δεν έχω προβεί σε καμία καταγγελία σε δημόσια αρχή όσα χρόνια υπηρετώ στο Νοσοκομείο. Παρακαλώ τους φημολόγους, λασπολόγους να βρουν άλλο τρόπο δυσφήμισης μου. Πιστεύω μου είναι η αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης με συλλογική δράση και όχι με μεμονομένες ύπουλες ενέργειες. Έχω αποδείξει μέχρι τώρα την συνεχή στήριξη μου σε όλους τους εργαζόμενους με πράξεις και όχι με λόγια. Γνωρίζω πως έχω ξεβολέψει αρκετούς με την παρουσία μου και υπόσχομαι να συνεχίσω να το κάνω. Δεν διεκδικώ το αλάθητο διεκδικώ το δικαίωμα μας να λέμε ελεύθερα την άποψη μας και να παλεύουμε για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας . Πληροφορώ τους λασπολόγους πως δεν με αγγίζουν οι βρώμικες φήμες τους. Εξάλλου η καθημερινή δραστηριότητα μου τις απομακρύνει δια της κινήσεως. Συγνώμη αν σας κούρασα μιλώντας για το πρόσωπο μου, θεώρησα χρέος μου όμως να βάλω τα πράγματα στην θέση τους.


Τσολάκης Ιωάννης

Παναττική Στάση Εργασίας Ενάντια στις Ελαστικές σχέσεις εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Νίκαια 7/12/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων με απόφαση του ΔΣ, συμμετέχει στην
Παναττική Κινητοποίηση που αποφάσισε η Πρωτοβουλία
Πρωτοβάθμιων Σωματίων χαρακτηρίζοντας ως ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Δευτέρα 10
Δεκεμβρίου και αποφασίζει 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ-3μμ.

 Ζητάμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες των Νοσοκομείων.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας,
αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους, σε μαζική συμμετοχή
και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι (1μμ-3μμ)
και πορεία στην βουλή.

Όχι στην ομηρία των συμβασιούχων συναδέλφων.

Το ΔΣ

Ψηφοδέλτια Υπηρεσιακού Συμβουλίου


B΄ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΞΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΠΟΥΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΠΟΛΥΖΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΣΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΦΑΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣB΄ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ/ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ,ΜΕΤΑΞΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ
                                                       
ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΡΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΣΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
B΄ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΡΕΤΤΟΥ ΕΦΗ
ΓΕΩΡΓΟΜΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΕΙΡΗΝΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΛΟΒΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΕΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑB΄ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

ΥΓΙΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΥΓ.Ε.Ι.Α)

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΤΖΟΛΙΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΙΑΖΙΤΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΛΙΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΚΟΝΤΑ ΑΝΝΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΒΑΔΑ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΛΗΘΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ

B΄ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ - ΓΝΔΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΕΙΟ»

ΒΑΣΤΑΡΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΜΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΜΟΔΙΝΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΜΑΡΙΑ
ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ


B΄ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΟΥΜΑΝΗ-ΚΟΡΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΛΟΥΡΟΥΝΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΑΡΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ


Στάση Εργασίας Παρασκευή 7-12-2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νίκαια 06/12/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Θα έχετε αντιληφθεί εδώ και αρκετές ημέρες την δυσλειτουργία που υπάρχει στην διανομή του φαγητού των νοσηλευομένων ασθενών.
 Μεγάλο μέρος του προβλήματος δημιουργείται από την σοβαρή έλλειψη προσωπικού εστίασης (τραπεζοκόμες) που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο μας. Οι συνάδελφοι δουλεύουν εδώ και αρκετό καιρό με ένα ρεπό και τον τελευταίο μήνα για εικοσιπέντε συνεχόμενες ημέρες χωρίς ημέρα ανάπαυσης. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης το βιώνουμε οι εργαζόμενοι καθημερινά.
 Οι υποσχέσεις της Διοίκησης για επίλυση του θέματος δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, καθώς εκδόθηκε και εντολή αναστολής ρεπό και αδειών (τα οποία φυσικά δεν είχαν την δυνατότητα έτσι και αλλιώς να πάρουν). Αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συζήτησης αλλά ταυτόχρονα και των φυσικών δυνάμεων των συναδέλφων καταφεύγουμε στο ύστατο μέσο πίεσης που έχει ο εργαζόμενος για την επίλυση των προβλημάτων του, την απεργία.
  Έτσι λοιπόν προχωράμε σε στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12/2018 και ώρα 12 μεσημέρι έως 5μμ, ζητώντας άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
 Αντιλαμβανόμαστε την ευάλωτη θέση των ασθενών, παρ’ όλα αυτά αν δεν αγωνιστούμε τώρα το πρόβλημα θα διογκωθεί και δεν θα μπορούν οι συνάδελφοι πλέον να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους λόγω εξάντλησης.
Καλούμε τους Συναδέλφους σε συμμετοχή στην Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας ζητώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ώρες Οκτωβρίου

13 Δεκεμβρίου θα μπούνε ώρες και εφημερίες Οκτωβρίου καθώς και πρόσθετες εφημερίες Αυγούστου ιατρών. Επίσης θα μπουν και ώρες απογευματινών ιατρείων 2 μηνών.

Δελτίο Τύπου πρωτοβάθμιων Σωματείων μετά την σύσκεψη της 29/11

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Αθήνα, 30-11-2018

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πλατιά σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις και τα προβλήματα σε Υγεία & Πρόνοια, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, έπειτα από πρόσκληση του Σωματείου μας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων σε ΑΤΤΙΚΟΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΛΑΪΚΟ, ΕΛΠΙΣ, ΚΑΤ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», ΠΑΙΔΩΝ Πεντέλης, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας, ΕΛΕΝΑ, ΟΚΑΝΑ, Α.ΣΥΓΓΡΟΣ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ, ΝΙΚΑΙΑ, ΑΓ. ΟΛΓΑ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ καθώς και οι σωματειακές επιτροπές των ειδικευόμενων γιατρών & των εργαζόμενων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις του Σωματείου Ευαγγελισμού, επιτροπές αγώνα (από Έλενα, Αιγινήτειο, Αλεξάνδρας, Κέντρο Βρεφών «Μητέρα») αλλά και πολλοί συνάδελφοι από διάφορα νοσοκομεία κυρίως, αυτοί που εργάζονται με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας.
Αιχμή της συζήτησης ήταν οι επικείμενες απολύσεις χιλιάδων (πανελλαδικά) συναδέλφων επικουρικών όλων των ειδικοτήτων (μόνο οι γιατροί που φεύγουν τους επόμενους 2 μήνες είναι 1.100), συμβασιούχων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ή με ατομικές συμβάσεις, είτε ενοικιαζόμενοι, είτε εργολαβικοί. Έχει πια αποδειχτεί ότι οι συνάδελφοι αυτοί ενώ καλούνται να καλύψουν πάγιες – διαρκείς κι επιτακτικές ανάγκες στους χώρους υγείας & πρόνοιας υποχρεώνονται σε συμβάσεις με υποτυπώδεις μισθούς, με λειψά ωράρια σε συνθήκες που καλλιεργούν την ομηρία και την εξάρτηση από διοικήσεις και κυβερνήσεις. Οι συμβάσεις αυτές δεν καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων ενώ ταυτόχρονα, βαθαίνουν την εκμετάλλευση  των εργαζομένων.
Παρά ταύτα, οι όποιες παρατάσεις δίνονται (που σημειωτέον καλύπτονται από τα έσοδα δηλ. την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, είτε από συγχρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνδυασμό με κονδύλια του ΟΑΕΔ δηλ. τις κρατήσεις των εργαζομένων) προπαγανδίζονται συστηματικά με πανηγυρισμούς από την κυβέρνηση που δεν μπορούν όμως να κρύψουν ότι τέτοιο «ελαστικό» μέλλον και τέτοια υποταγή επιφυλάσσει για το προσωπικό των νοσοκομείων,
Τη σύσκεψη επίσης προβλημάτισαν οι σοβαρές συνέπειες, τόσο στους εργαζόμενους-υγειονομικούς, όσο και στους ασθενείς και τις λαϊκές οικογένειες, από την πολιτική των κυβερνήσεων (τόσο των προηγούμενων, όσο και της σημερινής) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι οι τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η ανεπαρκέστατη κρατική χρηματοδότηση (βλ. νέες περικοπές κατά 65 εκατ.ευρώ στον προϋπολογισμό για την υγεία), οι πετσοκομμένοι μισθοί, η εντατικοποίηση κι η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας, η μη ένταξη στα ΒΑΕ και ο αποκλεισμός ακόμη και από χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος χιλιάδων συναδέλφων και βεβαίως, η επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας, μέσω των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, της αξιολόγησης εργαζομένων και δομών, τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, την Α.Ε. «Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών» που μπαίνει σε λειτουργία από 1-1-2019.
Από τους περισσότερους ομιλητές με έμφαση τονίστηκε ότι, για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες, πρέπει πριν απ’ όλα να στρέφονται ενάντια στην πραγματική αιτία των προβλημάτων, που είναι η πολιτική υποβάθμισης κι εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας, προς όφελος των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Να βασίζονται στην ενεργητική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, με κατάλληλη προετοιμασία, πρώτα από όλα στο χώρο δουλειάς, με ευθύνη του πρωτοβάθμιου σωματείου.
Κατατέθηκε η παρακάτω πρόταση, την οποία συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι να μεταφέρουν στα σωματεία τους ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση, για να προχωρήσει η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με α) παναττική κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη που θα χαρακτηριστεί ως ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με συγκέντρωση στο υπουργείο το μεσημέρι (1μμ – 3μμ) και πορεία στη Βουλή. Για τη συγκέντρωση θα αξιοποιηθούν στάσεις εργασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις των α΄βάθμιων σωματείων, β) πλαισίωση με άλλες μορφές δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς (πριν & μετά τις 10/12),  γ) έκφραση συμπαράστασης στο ΔΣ του σωματείου του ΑΤΤΙΚΟΥ με ψήφισμα στο οποίο καταγγέλλεται παράταξη που «φέρεται ως ανεξάρτητη και προσπαθεί συστηματικά με τη στήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση του σωματείου» και δ) νέα σύσκεψη Σωματείων για την παραπέρα κλιμάκωση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
& ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού
όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες.

ΟΧΙ στην ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων - ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς & πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!
Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών υγείας - πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό - Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα. Επαναχορήγηση 13ου – 14ου μισθού (και αναδρομικά) Για να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.

Τέρμα πια στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες. Να μην περικοπεί – καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ