Καθορισμός τρόπου λειτουργίας Τοπικών Ομάδων Υγείας

Νέο καθεστώς κρατήσεων ΜΤΠΥ


Αύξηση κρατήσεων ΜΤΠΥ

Παλαιό καθεστώς κρατήσεων ΜΤΠΥ

Νέο καθεστώς κρατήσεων ΜΤΠΥ



Και για να μην μας έρθει κεραμίδα το απόγευμα που θα μπει το 15ημερο , σύμφωνα με την μισθοδοσία του Νοσοκομείου οι επιπλέον κρατήσεις είναι απο 6 έως 9 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βασικό μισθό . Θα γίνει αναδρομική κράτηση από 1/1/2017 σε δύο δόσεις , η πρώτη στην μισθοδοσια Δεκεμβρίου , το δεκαπενθήμερο του οποίου θα πληρωθούμε σήμερα το απόγευμα . Η δεύτερη δόση στην μισθοδοσία του Ιανουαρίου . Οι κρατήσεις θα είναι μοιρασμένες στα δύο 15ημερα . Παράδειγμα : αν κάποιος έχει επιπλέον μηνιαία κράτηση 6 ευρώ επι 12 μήνες =72 διαιρεμένο σε 2 δόσεις 36 ευρώ το μήνα διαιρεμένο σε δύο δεκαπενθήμερα 18 ευρώ το δεκαπενθήμερο επιπλέον κρατήσεις . Αυτά για Δεκέμβριο και Ιανουάριο και απο εκεί και πέρα 6 ευρω κάθε μηνα .

Από τον μέσο όρο 6 έως 9 ευρώ εξαιρούνται οι συνάδελφοι που παίρνουν επίδομα ευθύνης με και έχουν θέση ευθύνης με ανάθεση , καθώς και όσοι είναι ασφαλισμένοι μετά την 1/1/93 . Οι παραπάνω συνάδελφοι θα έχουν παραπάνω κρατήσεις καθώς όσοι έχουν θέση ευθύνης με ανάθεση θα έχουν κρατήσεις στο επίδομα ευθύνης 4,5% ενώ μέχρι τώρα είχαν κράτηση 1% στο εν λόγω επίδομα . 
Επίσης παρατηρούνται αυξήσεις σε κάποιους συναδέλφους ή καμία αλλαγή στην μισθοδοσία τους , γιατί καταργούνται από 1/1/17 οι κρατήσεις ΤΕΑΔΥ στις πρόσθετες αμοιβές . Η αναδρομική επιστροφή των κρατήσεων μπαίνουν στην τακτική μισθοδοσία γιατί ο κωδικός των κρατήσεων καταργήθηκε και δεν γίνεται να επιστραφούν στην μισθοδοσία των πρόσθετων αμοιβών .

Ενημέρωση μελών

Ενημέρωση μελών

Το παρακάτω κείμενο δεν αποτελεί επίσημα πρακτικά του ΔΣ , αλλά είναι η οπτική μου για το τι έγινε στο τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων την Δευτέρα 20/11/2017 . Κυρίως για το πρώτο θέμα , το οποίο οπως τέθηκε από τον Γραμματέα του Συλλόγου έχει ως εξής :

"Προβλήματα που αφορούν το Ταμείο και Προεδρείο για τους τελευταίους 3 μήνες πριν της εκλογές ."

Πρώτα να αναφέρω πως οι επόμενες εκλογές του Συλλόγου είναι τον Απρίλιο , οπότε εχουμε 5 μήνες ακόμα μέχρι τις εκλογές και όχι 3 .

Παρόντες στο ΔΣ ήταν : απο την παράταξη " ΕΝΟΤΗΤΑ " ( Συρετίδης Σπύρος , Ίντας Γεώργιος , Κουκιάς Κωνσταντίνος ) , από την παράταξη " Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων " ( Προκόπη Σωτηρία , Καλογερόγιαννη Αδαμαντία , Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης ) , από την παράταξη ΑΡΣΥ ( Κοσμοπούλου Όλγα , Χάιδος Νικόλαος ) , από την παράταξη " Αγωνιστική Συσπείρωση " ( Μπουγιούκας Γεώργιος , απουσίαζε δικαιολογημένα η Σακκά Μαρία ) και τέλος" ανεξάρτητο μέλος " ο γράφων . Σύνολο δέκα μέλη από τα έντεκα .

Κατά την έναρξη του συμβουλίου το Προεδρείο αποτελείτο από τα μελη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ . Συρετίδης Πρόεδρος , Ίντας Αντιπρόεδρος , Κουκιάς Γραμματέας .
Από προηγούμενο ΔΣ είχε τεθεί πρόταση καταψήφισης του Προεδρείου από τους Τσολάκη , Κοσμοπούλου , Χάιδο , Μπουγιούκα και η στάση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ καθώς και της Ανεξάρτητης Κίνησης ήταν η αποχώρηση από την ψηφοφορία . Κατατέθηκε και στο παρόν ΔΣ η ίδια πρόταση καταψήφισης από τα ίδια μέλη και η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων ηταν η ίδια . Τέθηκε το θέμα αντικατάστασης του Ταμία με άλλο μέλος , χωρίς όμως να δεχτεί κάποιος να αναλάβει . Τότε πρότεινε ο Πρόεδρος , αφού όπως μας είπε μίλησε με την ΠΟΕΔΗΝ , να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου ο Ίντας και να γίνει Ταμίας .

Η πρόταση τέθηκε σε ανοιχτή ψηφοφορία και ψηφίσαμε : ΕΝΟΤΗΤΑ Υπέρ , Τσολάκης Κατά και όλοι οι υπόλοιποι λευκό. Οπότε η πρόταση του Προέδρου πέρασε με 3 Υπέρ , 1 Κατά και 6 λευκά .

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος μου είπε να παραδώσω το Ταμείο σε 2 ημέρες και εγω του απάντησα , πως καλά θα κάνει να μην μου βάζει χρονικούς περιορισμούς αυτός που έκανε ένα χρόνο να μου παραδώσει το Ταμείο .

Μέχρι εδω λοιπόν είναι η καταγραφή των γεγονότων , τα συμπεράσματα των αναγνωστών .

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι :

1) Το Ταμείο το παρέδωσα όντως 2 ημέρες μετά , σήμερα 22/11/17 , γιατί δεν είχα λόγο να το καθυστερήσω
2) Η αποχή από μία ψηφοφορία δείχνει πόσο σέβεσαι το όργανο στο οποίο μετέχεις
3) Η Λευκή ψήφος έχει σημασία να μόνο σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις ένα θέμα και επιφυλάσσεσαι να το μελετήσεις αλλιώς σημαίνει ανοχή ή αποδοχή .


Και επειδή θα πουν πολλά , επειδή το δημοσιεύω στο ιστολόγιο , να τους ενημερώσω πως στην στήλη " Ελεύθερες Απόψεις " μπορεί να δημοσιεύσει κάθε μέλος του Συλλόγου , αφού πρώτα στείλει το κείμενο του με ονοματεπώνυμο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου .

Συγνώμη αν σας κούρασα

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Κάρτες ΟΑΣΑ

Δελτίο Τύπου Παναττική Στάση Εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
seknda.blogspot.com                                          seknda12@gmail.com

                                                                                              Νίκαια 21/11/2017

                                             

                                                       Δελτίο Τύπου
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής στηρίζει και συμμετέχει την ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ-3μμ , που θα γίνει με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και με αίτημα την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑ- ΣΧΟΛΗΣΗΣ.

 Τέλος Φλεβάρη λήγουν οι συμβάσεις του Προσωπικού που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με κοινοτικά κονδύλια. Εάν απολυθούν η κατάσταση στα Νοσοκομεία θα γίνει ανεξέλεγκτη λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Διεκδικούμε την ανανέωση των Συμβάσεων.

Το ίδιο πρόβλημα με το Επικουρικό Προσωπικό έχουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Για αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε και στηρίζουμε την μεγάλη Κινητοποίηση για την μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στο χώρο της Υγείας και υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους την ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 στην  Παναττική Στάση Εργασίας 11πμ έως 3μμ για όλο το Προσωπικό (μόνιμο και με ελαστικές μορφές απασχόλησης).

Συγκέντρωση στις 12μμ το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.

                                               Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας
Συρετίδης Σπύρος                                                   Κουκιάς Κωνσταντίνος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ