Ενημέρωση για τις διεκδικήσεις Δώρων και Επιδόματος Αδείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


1. Ενημερώνουμε ότι, όσοι συνάδελφοι έχουν συμμετάσχει στις πρώτες αγωγές με το ποσό των 20 ευρώ, διεκδικούν επίδομα άδειας και δώρα, για χρονικό διάστημα από Χριστούγεννα 2013 έως και Πάσχα 2018.
Οι αγωγές αυτές έχουν ήδη κατατεθεί στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.
Αναμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ , η οποία δεν γνωρίζουμε αν θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 4093/2012, ή όχι.
Σε περίπτωση που εκδοθεί η απόφαση του ΣΤΕ χάνουμε το δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε δικαστικά τα υπόλοιπα δώρα.
Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι γραμμένη η απόφαση. Εφόσον ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, υπάρχει η πιθανότητα οι συνέπειες της αντισυνταγματικότητας να αρχίζουν από τη δημοσίευση της απόφασης και μετά. Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά θα τα δικαιούνται  μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγή για το προ της δημοσίευσης χρονικό διάστημα.
Επομένως για το ενδεχόμενο να ορίσει η απόφαση τα παραπάνω, ο σύλλογος οφείλει να ενημερώσει ότι όσοι επιθυμούν να καλύψουν το ως άνω χρονικό διάστημα, το οποίο μεταφράζεται σε ποσό διεκδίκησης για τον καθένα (750) ευρώ , (επίδομα άδειας 2018 και δώρο Χριστουγέννων 2018, θα πρέπει να καταθέσουν νέα αγωγή με ποσό συμμετοχής για τον κάθε εργαζόμενο 15 ευρώ και ποσοστό 1% από το εισπραχθέν ποσό υπέρ του δικηγόρου. Σε περίπτωση που τα επιδόματα χορηγηθούν με πολιτική απόφαση, ο δικηγόρος δε διεκδικεί το ποσοστό αυτό. Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για όσους  συμμετάσχουν στην 2η αγωγή και μόνο για αυτή.
2. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν συμμετάσχει σε αγωγές καθόλου και έχουν διοριστεί πριν το 2013 , έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα παραπάνω επιδόματα για το χρονικό διάστημα  από Δώρο Χριστουγέννων 2013 έως και Δώρο Χριστουγέννων 2018.
Όσοι διορίστηκαν μετά το 2013 , διεκδικούν από τη μέρα του διορισμού τους μέχρι και σήμερα.
Το ποσό συμμετοχής τους είναι 20 ευρώ και ποσοστό 3%.

ΔΗ.ΠΑ.Κ Για την προσωρινή αναστολή του βαθμού στον τίτλο ειδικότητας






Για την προσωρινή αναστολή του βαθμού στον τίτλο ειδικότητας

Με σημερινή ανακοίνωση το Υπ. Υγείας ανακοινώνει ότι: «στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν από το 2ο εξάμηνο του 2019 δεν θα υπάρξει βαθμός στον τίτλο ειδικότητας»

Συνάδελφοι-ισσες,

Η ΔΗΠΑΚ με ανακοίνωσή της μετά την ψήφιση της άκρως αντιδραστικής τροπολογίας και με άμεση παρέμβαση στην ΟΕΝΓΕ αντιτάχθηκε σφοδρά σε μια αισχρή ρύθμιση που κατηγοριοποιεί τους γιατρούς εφ’ όρου ζωής. Πρωτοστάτησε σε οργάνωση κινητοποίησης στο Υπ. Υγείας, κάλεσε σε συναγερμό τους νέους συναδέλφους, προγραμμάτισε άμεσες γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία.

Έγινε μια θυελλώδης συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ όπου εκτοξεύτηκαν ακόμα και χυδαίες ύβρεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και από τους δύο υπουργούς. Οι ύβρεις απέδειξαν την απουσία επιχειρημάτων απ’ την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Ήταν ύβρεις ενάντια στη νέα γενιά των γιατρών.
Οι έντονες και δίκαιες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών είχαν και άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα. Η προσωρινή υπαναχώρηση των υπουργών στο βαθμό τίτλου ειδικότητας και η δέσμευση ότι θα επανεξετάσει το θέμα νομοθετικά, είναι μία μικρή νίκη.

Φυσικά η όλη τοποθέτηση του υπουργείου δεν απαντά στο μείζον θέμα της εκπαίδευσης και της ανεργίας των νέων γιατρών, ούτε στο brain drain που συνεχίζεται αμείωτο. Απαντά όμως στην ηττοπάθεια και στο μόνιμο σλόγκαν των συστημικών δυνάμεων, ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα. Κρατάμε αυτή τη μικρή νίκη.
Τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολλά και μεγάλα:
-      Ουσιαστική εκπαίδευση σύμφωνα με το πλαίσιο της ομοσπονδίας.
-      Προσλήψεις μόνιμων επιμελητών και μονιμοποίηση των επικουρικών.
-      Αναπλήρωση όλων των απωλειών σε μισθούς και δώρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αυτοί που απαξιώνουν τους γιατρούς ας καταλάβουν ότι όσο υπάρχουν ζωντανές συνδικαλιστικές δυνάμεις και νομοσχέδια αντιδραστικά θα παίρνουν πίσω και τη  … γλώσσα τους θα μαζεύουν.
Όπως κάναμε ανενεργό το νόμο για το ωράριο που διαλύει τις ζωές μας, όπως αποτρέψαμε τις απολύσεις εκατοντάδων επικουρικών συναδέλφων, όπως κατακτήσαμε την πληρωμή ενός μέρους των αναδρομικών που μας χρωστάνε έτσι μπλοκάραμε και την αντιδραστική ρύθμιση για βαθμό στον τίτλο ειδικότητας.
Δεν μας αρκεί. Πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά.
Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται, θα μάθουν να μας φοβούνται.

29-03-2019

Δελτίο Τύπου απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΉΣ 




                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για πολλοστή φορά η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απαξιώνει το δημοκρατικά εκλεγμένο σωματείο εργαζομένων  και προβαίνει σε απαράδεκτες ανακοινώσεις που αφορούν το νοσοκομείο μας, χωρίς καμία ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ  και αποτυπώνει γεγονότα που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!
Ποιό παιχνίδι παίζει η ηγεσία της Ομοσπονδίας, όταν αναδεικνύει θέματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το ΔΣ του συλλόγου ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ζητήματα που χρήζουν καταγγελίας?
Καλούμε για τελευταία φορά την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να σοβαρευτεί επιτέλους , να σεβαστεί τα μέλη της και να προσπαθήσει να εξυπηρετεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες.
                     Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.               Η ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ 
Ίντας Γεώργιος                Προκόπη Σωτηρία 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
    Άλλος ένας εμπαιγμός πάνω στις ζωές και τις αγωνίες των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου μας εξελίχθηκε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Σαν κακόγουστο αστείο ακούστηκε στους εργαζόμενους το αιφνιδιαστικό κάλεσμα στο νοσοκομείο από τον εργολάβο το Σάββατο 24 Μαρτίου (να σημειωθεί ότι ήταν μέρα που οι περισσότεροι δεν εργάζονταν) ώστε να παραιτηθούν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από την Τρίτη 26 Μαρτίου την καθαριότητα θα αναλάβουν εργαζόμενοι που θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο, οπότε με περισσή θρασύτητα ο εργολάβος κάλεσε τους εργολαβικούς της καθαριότητας σε υποχρεωτική παραίτηση ώστε να φύγει από πάνω του η υποχρέωση να πληρώσει αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι, όμως με αυτό τον τρόπο χάνουν τα δικαιώματα σε ένσημα, ΟΑΕΔ, αποζημίωση, άδειες κλπ που απέκτησαν δουλεύοντας όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ο εργολάβος έταζε τελείως ξεδιάντροπα και αποπροσανατολιστικά ότι θα τους βρει δουλειά σε άλλα έργα του, κλείνοντας καθησυχαστικά το μάτι ώστε να πέσουν στην παγίδα της παραίτησης. Η συνάντηση έγινε παρουσία μελών του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και προς το παρόν οι περισσότεροι αντιστάθηκαν στην τρομοκρατία και δεν υπέγραψαν την παραίτηση.
   Από την άλλη, η διοίκηση του νοσοκομείου βάζει μπρος στην υλοποίηση της αισχρότητας των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα, οι οποίες μάλιστα θα είναι 4μηνες! Όχι μόνο δρα το ίδιο το νοσοκομείο σαν εργολάβος, αλλά καταργεί στην πράξη τη μόνιμη και σταθερή δουλειά που τόσο έντονα πολυδιαφήμιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους διόρισε. Σαν να μην έφτανε αυτό, αποκλείονται από τη συμμετοχή σε αυτές τις ατομικές συμβάσεις όσοι είναι άνω των 65 ετών ή αλλοδαποί. Άρα μία μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων πετιέται στο δρόμο, την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας στις συγκεκριμένες ομάδες είναι στο κόκκινο. Παρά τις φιέστες που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι βγάζει τους εργολάβους από τα νοσοκομεία βλέπουμε στην πράξη ότι απλά ο εργοδότης παίρνει άλλη μορφή και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται με συνθήκες γαλέρας, στη συνεχή ανασφάλεια με το φόβο της απόλυσης από μήνα σε μήνα. Ειδικά για τη σίτιση και την καθαριότητα των νοσοκομείων στόχος τους είναι να τις αναθέσουν σε ΚΟΙΝΣΕΠ-δηλαδή πάλι ιδιώτες-επιχειρήσεις!
   Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του εργολάβου και να μην υπογράψουν παραίτηση! Είμαστε στο πλευρό τους, πρωτοστατήσαμε στο να ενταχθούν στο σωματείο όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και παλεύουμε αταλάντευτα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καλούμε επίσης να μην πιστέψουν τα ψέματα της διοίκησης ότι μπορεί οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου καθώς η εμπειρία από άλλα νοσοκομεία στα οποία εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις δείχνει το αντίθετο και επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει ήδη από τον 01/2018 την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Παλεύουμε για:
·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν!
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει,
 όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει.
-Μπ. Μπρεχτ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ