Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Παρασκευής 23/10/2020

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Νίκαια 23/10/2020


Στην σημερινή, 23/10/2020 και ώρα 14:45, Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, τοποθετήθηκαν αρκετοί συνάδελφοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Κοινά αποδεκτό από όλους ήταν πως η κινητοποίηση της Πέμπτης 22/10/2020 είχε πρωτόγνωρη επιτυχία, όμως είναι η αρχή του αγώνα διεκδικήσεων. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι μαζικότερη με την συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των συναδέλφων.

Κατά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων. Μετά από τις τοποθετήσεις, τις προτάσεις και την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε το σώμα της Γενικής Συνέλευσης κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

Α) Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα από όλους τους κλάδους του Νοσοκομείου σε παράλληλη δράση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έτσι ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και ενημέρωση των υπόλοιπων συναδέλφων για την συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Β) Συλλογή στοιχείων για την στελέχωση του Νοσοκομείου καθώς και για τα κενά που θα δημιουργηθούν με την συνταξιοδότηση συναδέλφων μέχρι το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου.

Γ) Προγραμματισμός πορείας διαμαρτυρίας στην ΥΠΕ κατά το πρότυπο της κινητοποίησης της 22/10/2020

Δ) Ενημέρωση του κοινού που θα εισέρχεται στο Νοσοκομείο με έντυπο υλικό στο οποίο θα καταγράφονται τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Το παραπάνω εγχείρημα θα υλοποιηθεί από την Επιτροπή Αγώνα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ε) Ενημέρωση των συναδέλφων από όλους τους κλάδους με όλα τα πρόσφορα μέσα.

ΣΤ) Επικοινωνία και κοινή δράση με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Νοσοκομείων του Πειραιά αλλά και της Αθήνας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε είναι:

1)    Ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου

2)    Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού σε όλους τους κλάδους

3)    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία

4)    Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου


Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην αυριανή (Παρασκευή 23/10/2020) Γενική Συνέλευση στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας και ώρα 14:30 ώστε να καθορίσουμε όλοι μαζί τον τρόπο συνέχειας του αγώνα μας

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

















Η σημερινή δυναμική κινητοποίηση μας , μετά από αρκετά χρόνια, δίνει το σύνθημα εκκίνησης των διεκδικήσεών μας.

 Γνωρίζουμε όλοι μας πως με μία ή δύο κινητοποιήσεις δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Αυτό που απαιτεί η δεινή κατάσταση που έχει βρεθεί το Νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά και το υποβαθμισμένο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, είναι συνεχής αγώνας διεκδίκησης από όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους.

Οι καλοθελητές υπήκοοι της κυβέρνησης οι οποίοι εκτελούν με κάθε κυβέρνηση με επιτυχία τον ρόλο τους, δεν βλέπουν πουθενά προβλήματα. Η άποψη τους πως έχουν στελεχωθεί επαρκώς τα νοσοκομεία και γίνονται συνεχόμενες προσπάθειες ανακαίνισης των κτιρίων, διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

Διαψεύδονται από τα εκατοντάδες ρεπό και Άδειες που οφείλονται στο προσωπικό,

διαψεύδονται από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων,

διαψεύδονται από τα παράνομα ωράρια (πρωί-νύχτα),

διαψεύδονται από το χωροταξικό χάος του τρίτου ορόφου και την ανεπάρκεια χώρων των κλινικών

διαψεύδονται από το χωροταξικό χάος του πρώτου ορόφου στον οποίο η πολύπαθη Β’Π μετατρέπεται από κλινική υπόπτων περιστατικών σε παθολογική κλινική σε μία μέρα και μετά το αντίστροφο

διαψεύδονται από την νοσηλεία ασθενών της Β’Π στην νεφρολογική, αλλά και σε άλλους θαλάμους ανάμεσα στις άλλες παθολογικές που θέλεις χάρτη για να βρεις τους δικούς σου ασθενείς

διαψεύδονται από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας σε όλες τις κλινικές

διαψεύδονται από τις συνεχής μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική

διαψεύδονται από τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες του Νοσοκομείου

διαψεύδονται από τις ακατάλληλες συνθήκες νοσηλείας ύποπτων και θετικών ασθενών με covid στο τμήμα που έχει δημιουργηθεί και δεν ικανοποιεί ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές νοσηλείας τέτοιων περιστατικών

διαψεύδονται από την διασπορά των παθολογικών περιστατικών σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, ακόμα και χειρουργικές

διαψεύδονται από τα αρκετά θετικά τεστ των συναδέλφων που όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται δραματικά.

Συνάδελφοι φυσικά και σήμερα θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότεροι, ο εκφοβισμός και η ψυχολογική βία που ασκούν οι υπηρέτες του συστήματος δουλεύει πυρετωδώς .

Σε κόντρα της δουλικής αυτής υποτακτικότητας που οι κηφήνες του Νοσοκομείου επιθυμούν, εμποδίζοντας την ελεύθερη έκφραση μας, εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε τον αγώνα.

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας στηρίζετε στο φιλότιμο των εργαζομένων και δεν θα φοβηθούμε κανέναν γιατί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας καθημερινά. Υποχρέωση στον καθημερινό κόπο μας αλλά και στους ασθενείς που υπηρετούμε είναι η συνέχιση της προσπάθειάς μας για εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών νοσηλείας αλλά και εργασίας.

Ευχαριστούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην αυριανή (Παρασκευή 23/10/2020) Γενική Συνέλευση στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας και ώρα 14:30 ώστε να καθορίσουμε όλοι μαζί τον τρόπο συνέχειας του αγώνα μας.

Για το ΔΣ


 Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                    Βλάχος Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ήρωες δεν φοράνε μόνο άσπρες ποδιές

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 22/10/2020

 Πάντα θέλουμε να λέμε τα καλά νέα, εχθές το πρωι κατάφερε το προσωπικό ασφαλειας του Νοσοκομείου μας να πιάσει εναν από τους δράστες που κλέβουν στα ασανσέρ!!! Μπραβο σε όλους για την άμεση αντιμετώπιση   συνεχιζουμε δυνατά και με σεβασμό σε αυτό που κάνουμε!!

Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου μας, αποτελείται στην πλειοψηφία του από συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η πολιτεία τους οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι όμως στα λόγια αλλά με έργα.

Παρέχοντας τους μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά και το αυτονόητο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που μέχρι σήμερα δεν λαμβάνουν. Εμείς, οι συνάδελφοι τους, τους ευχαριστούμε για την συνεχή προσφορά τους και τους θέλουμε μόνιμα κοντά μας.

Αύριο το πρωί όλοι μας στην Πέτρου Ράλλη στις 7:30.

 Συνάδελφοι δεν είναι η ώρα για εφησυχασμό. Δεν είναι η ώρα για παραίτηση.

Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους μας.

Δεν περισσεύει κανένας μας από κανέναν κλάδο και από καμία εργασιακή σχέση.

Αύριο το πρωί όλοι μας στην Πέτρου Ράλλη στις 7:30.

Να διαθέσουμε όλοι μισή ώρα από τον χρόνο μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                             22/10/2020

Η κατάσταση και στα δύο Νοσοκομεία είναι δραματική.

Η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας τόσο σε στελέχωση όσο και σε υποδομές, έχει οδηγήσει στην σημερινή ανεπάρκεια των δημόσιων δομών υγείας.

Οι ευκαιριακές προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, δημιουργούν ομήρους εργαζομένων με κύριο σκοπό την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων από τους κυβερνώντες.

Οι ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τα τμήματα του Νοσοκομείου δυσχεραίνει την καθημερινότητα των εργαζομένων αλλά και των ασθενών.

·      Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους, σε ένα Νοσοκομείο (Νίκαιας) που παρέχει της υπηρεσίες του σε χιλιάδες συμπολίτες μας και σε ένα Νοσοκομείο (Δυτ. Αττικής) που η συνεχής υποβάθμισή του στερεί το σύστημα υγείας από μία δομή που θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτό.

·      Διεκδικούμε το τέλος της ομηρίας των χιλιάδων συμβασιούχων, με την μονιμοποίηση τους.

·      Διεκδικούμε την κτιριακή ανακαίνιση και επέκταση και των δύο Νοσοκομείων ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες  υγείας στους συμπολίτες μας αλλά και να εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Δελτίο Τύπου για την Κινητοποίηση της Πέμπτης 22/10/2020

 

Δελτίο Τύπου

20/10/2020

Στην σημερινή Γενική Συνέλευση έγινε αναφορά από συναδέλφους, προβλημάτων έλλειψης προσωπικού καθώς και ανεπάρκειας κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

Η πανδημία βρήκε το σύστημα υγείας υποστελεχωμένο και με ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε να ανταποκριθεί στις ούτως ή άλλως αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Η μακροχρόνια υποστελέχωση του Νοσοκομείου, την κρίσιμη αυτή ώρα, κάνει επιβεβλημένη την ανάγκη μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού καθώς και την ανανέωση και επέκταση των πεπαλαιωμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

 Από τις αναφορές των παρευρισκομένων στην Γενική Συνέλευση γίνεται προδήλως εμφανής η έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου και σε όλες τις ειδικότητες.

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης έκρινε αναγκαία την δυναμικότερη και διαρκή κινητοποίηση του Συλλόγου διεκδικώντας

·       Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους

·       Ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου

·       Μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Με αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο

αποφασίστηκε

·       αποκλεισμός της οδού Πέτρου Ράλλη στην συμβολή με την Παύλου Μελά από τα φανάρια και στο ρεύμα προς Αθήνα την Πέμπτη 22/10/2020 και από ώρα 07:30 έως 08:00.

·       Πρόσκληση φορέων και Συλλόγων της περιοχής ως ένδειξη συμπαράστασης και κοινού αγώνα

·       Δημοσιοποίηση της κινητοποίησης στα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα

·       Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 23/10/2020 και ώρα 14:30 ώστε να προγραμματιστεί ο τρόπος συνέχειας των κινητοποιήσεων.

 

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                          Η Ειδ. Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης               Γαλανοπούλου Ελένη

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ