Ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Στις 17 Μαρτίου συμμετέχουμε στο Παναττικό Συλλαλητήριο στις 6.30 στο Σύνταγμα!

 

Νίκαια 14/3/2021


Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το νοσοκομείο της Νίκαιας, όπως και όλα τα νοσοκομεία είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν. Ολόκληρες κλινικές κλείνουν και μετατρέπονται σε covid. Το προσωπικό βρίσκεται σε ένα καθεστώς διαρκούς μετακίνησης για να καλύπτονται όπως-όπως οι ελλείψεις, στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Δεν υπάρχει καμία ενίσχυση του νοσοκομείου με όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα,  η λοιπή νοσηρότητα έχει εκτοξευθεί, τα χειρουργεία αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο, οι επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία το ίδιο.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης! Μετά τη δήθεν θωράκιση του ΕΣΥ, ήρθε η δήθεν ένταξη ιδιωτικών κλινικών στη μάχη της πανδημίας. Με το Ιατρικό Περιστερίου να δέχεται να νοσηλεύσει ασθενείς που είναι σχεδόν υγιείς στα πρόθυρα του εξιτηρίου, και το Λητώ να στελεχώνεται από μετακινήσεις ειδικευόμενων γιατρών. Είναι ντροπή ενώ το ΕΣΥ στενάζει, να δίνονται τόσο προκλητικά δώρα στους κλινικάρχες για να συνεχίσουν να κερδίζουν εν μέσω πανδημίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, την ΥΠΕ να μας ακούσει επιτέλους! Δεν θα μας κλείσει το στόμα η καταστολή που αυξάνεται! Ζητάμε εδώ και τώρα

·       το νοσοκομείο να στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό!

·       Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι!

·       Να επιταχθούν όλες οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα και να ενταχθούν επί ίσοις όροις με τα δημόσια νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας!

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης           Βλάχος Γεώργιος


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ