ΟΧΙ σε τεχνάσματα και σκοπιμότητες

 Νίκαια 29/10/2022


Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων της 13&14/10/2022 για την εκλογή ΔΣ, ακολούθησε το πρώτο ΔΣ με την νέα του σύνθεση για την εκλογή Προεδρείου στις 25/10/2022.

Η σύνθεση του ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές είναι:

ΔΑΚΕ  4 έδρες: Τζαγκαράκης Φραγκίσκος, Ίντας Γεώργιος, Μιχελιδάκη Μαρία, Νικολού Ευανθία

ΑΣΥ  2 έδρες: Αγρογιάννη Μαρία, Σταματέλου Δήμητρα

ΥΓ.Ε.Ι.Α  2 έδρες: Τσολάκης Ιωάννης, Γαλανοπούλου Ελένη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  2 έδρες: Προκόπη Σωτηρία, Λαμπρίδου Μαρία

ΑΡΣΥ-ΝΥΣΤΕΡΙ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ-ΕΣ   1 έδρα: Κοσμοπούλου Όλγα

 

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις για τον σχηματισμό προεδρείου:

ΔΑΚΕ: Αναλογικό Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο

ΑΣΥ: Αναλογικό Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με συμμετοχή όλων των παρατάξεων

ΥΓΕΙΑ: Λειτουργικό Προεδρείο με όλες τις παρατάξεις πλην της ΔΑΚΕ και με την θέση του προέδρου στην ΑΣΥ που ήρθε δεύτερη σε συγκέντρωση ψήφων στις εκλογές.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: Αναλογικό Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με συμμετοχή όλων των παρατάξεων

ΑΡΣΥ-ΝΥΣΤΕΡΙ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ-ΕΣ:    Λειτουργικό Προεδρείο με όλες τις παρατάξεις πλην της ΔΑΚΕ και με την θέση του προέδρου στην ΑΣΥ που ήρθε δεύτερη σε συγκέντρωση ψήφων στις εκλογές.



   Καταθέτοντας την δική μας πρόταση κάναμε ξεκάθαρο από την αρχή πως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα προεδρείο με την ΔΑΚΕ, της οποίας τα μέλη, κατά την λειτουργία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν απόντα από όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις καθώς και από όλες τις δράσεις του Συλλόγου. Θυμίσαμε την θητεία του 2018 στην οποία με Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ο Σύλλογος οδηγήθηκε στην ανυπαρξία. Καταθέσαμε τις απειλές μέλους της ΔΑΚΕ που σε σχολιασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλεί ευθέως εκλεγμένους εκπροσώπους στο ΔΣ από την παράταξη ΥΓΕΙΑ λέγοντας « απλά περιμένω να δω την πρώτη απαίτηση που θα έχει στο 1ο ΔΣ του συλλόγου των Εργαζομένων. Μετά θα μιλήσουμε….». Αυτό δεν είναι σίγουρα δείγμα που οδηγεί στην σκέψη Αναλογικού-Αντιπροσωπευτικού Προεδρείου. Τέτοιες απειλές δεν μας πτοούν και φυσικά δεν μας φοβίζουν. Με ποιες αρχές πορεύεται ο καθένας αναδεικνύεται από την καθημερινή του συμπεριφορά.

Η θέση μας για το Προεδρείο του Συλλόγου είναι σταθερή από την έναρξη λειτουργίας της παράταξης. Θέση μας είναι ένα λειτουργικό Προεδρείο το οποίο θα υλοποιεί τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει, δηλαδή την στήριξη όλων των συναδέλφων στα καθημερινά προβλήματα και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας. Δεν μπαίνουμε στην σκέψη κατάληψης θέσης μόνο για να την κατέχουμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε με τις δυνάμεις που οι συνάδελφοι μας έδωσαν, να προσπαθούμε με  για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Οι συνάδελφοι που μας επέλεξαν φυσικά και δεν είχαν στον νου τους την συνεργασία μας με την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη του Νοσοκομείου. Συμμετέχουμε στην δράση του Συλλόγου ανεξάρτητα από την θέση που κατέχουμε, με μοναδικό σκοπό την στήριξη όλων τον συναδέλφων στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε μία ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο την εξαθλίωση των υγειονομικών. Μια τυπική παρουσία στην εκπροσώπηση των συναδέλφων δεν είναι στις επιλογές μας και δεν ήταν ποτέ. Η παρουσία μας νοηματοδοτείται από την προσφορά μας στο κοινό καλό και στις διεκδικήσεις μας, αυτός είναι και ο μόνος λόγος ύπαρξης μας στα δρώμενα του Συλλόγου. Σε αυτό το πνεύμα και χωρίς απόκλιση από τις θέσεις μας, από την αρχή ίδρυσης της παράταξης, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητά μας.

  Μία ιστορική αναδρομή στα συμβούλια με σκοπό την δημιουργία Προεδρείου θα ήταν χρήσιμη σε όλους μας, για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Η πορεία μας είναι σταθερή καθώς και οι απόψεις μας και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν κάποιος διαβάσει το τι έχει διαδραματιστεί σχετικά με την εκλογή Προεδρείου το 2018 και το συνδυάσει με την αγωγή που κατέθεσαν μέλη της ΔΑΚΕ κατά του συλλόγου με σκοπό την ακύρωση των εκλογών του 2020. Παρακάτω ο σύνδεσμος με τα τελευταίο πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ για την εκλογή προεδρείου της θητείας του 2018.

https://seknda.blogspot.com/2019/01/18012019.html

  Είναι το τελευταίο ΔΣ από το οποίο προήλθε ο σχηματισμός του Προεδρείου εκείνης της θητείας.

Συγκρίνοντας την τότε συνεδρίαση με αυτήν που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, για την εκλογή προεδρείου της παρούσας θητείας, έχουμε να πούμε τα εξής:

Οι δύο παρατάξεις ( ΑΣΥ και Ανεξάρτητη κίνηση ), πρότειναν ακριβώς το ίδιο και στις δύο συνεδριάσεις. Μόνο που στην θητεία του 2018 δεν έκριναν απαραίτητη την συμμετοχή όλων των παρατάξεων για τον σχηματισμό Αναλογικού- Αντιπροσωπευτικού Προεδρείου. Έτσι σχηματίστηκε προεδρείο με την συμμετοχή τριών παρατάξεων ( ΔΑΚΕ-ΑΣΥ-Ανεξάρτητη κίνηση) με την απαιτούμενη δικαιολογία πως θα γραφτεί ότι  είναι Αναλογικό- Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο.

Αφού οι προτάσεις και των τριών παρατάξεων είναι οι ίδιες, τι τις εμποδίζει και στην παρούσα θητεία να σχηματίσουν προεδρείο;

Πόσο ειλικρινείς είναι οι θέσεις των δύο παρατάξεων ( ΑΣΥ και Ανεξάρτητη κίνηση) πως επιθυμούν Αναλογικό- Αντιπροσωπευτικό προεδρείο; Αν είναι ειλικρινείς ας το υλοποιήσουν όπως στην θητεία του 2018. Ή μήπως γνωρίζοντας πως δύο παρατάξεις (ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ) θα διαφωνήσουν με αυτήν την πρόταση, το πρότειναν εκ του ασφαλούς πως δεν θα δημιουργηθεί Προεδρείο;

  Συνάδελφοι,

·       επειδή στην παράταξη ΥΓΕΙΑ έχουμε μάθει να κοιτάζουμε την αλήθεια κατά πρόσωπο και τους συναδέλφους στα μάτια 

·       επειδή ποτέ δεν κρύψαμε τις προθέσεις μας για τον τρόπο που πιστεύουμε πως πρέπει να λειτουργεί το συλλογικό συνδικαλιστικό μας όργανο

·       επειδή δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις παρά μόνο η συνεισφορά μας στο κοινό καλό όλων των συναδέλφων

·       επειδή δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και πολιτική σκοπιμότητα

 

    καλούμε τις παρατάξεις ΑΣΥ και Ανεξάρτητη κίνηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση και αν η επιλογή τους είναι σχηματισμός προεδρείου με την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη, όπως αυτό δήλωσαν εμμέσως στο πρώτο ΔΣ της παρούσας θητείας του Συλλόγου, να το πράξουν άμεσα.

Ξεκάθαρες θέσεις και όχι σκοπιμότητες και τεχνάσματα. Αυτή είναι η θέση μας και με ειλικρίνεια θα συνεχίσουμε να την πρεσβεύουμε.

Για την παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α

Τσολάκης Ιωάννης

 

 

 

 

 

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ