Για μια ακόμη φορά ΜΑΤ και χημικά η απάντηση της κυβέρνησης

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 18/2/2022

Σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι σχολικές καθαρίστριες, αυτοί που 2 χρόνια έδωσαν τη μάχη της πανδημίας, διαδήλωσαν για να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα και για την ένταξη στα ΒΑΕ. Η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και εκτεταμένη χρήση χημικών.

 Καταγγέλλουμε την καταστολή από την κυβέρνηση απέναντι στους διαδηλωτές! 

Δεν μας τρομάζουν! Συνεχίζουμε δυναμικά στην απεργία στις 23/2 και στο συλλαλητήριο 26/2 στις 12 στο Σύνταγμα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος

Αυτή είναι η ρίζα των προβλημάτων στο νοσοκομείο

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 18/2/2022


Το έγγραφο των διευθυντών του χειρουργικού τομέα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στα προβλήματα που το νοσοκομείο Νίκαιας αντιμετωπίζει. Είναι το εμφανές πρόβλημα, που φωτίζεται από τα φώτα της δημοσιότητας και η πανδημία δεν είναι το μόνο αίτιο ύπαρξης του.

Είναι η δεύτερη χρονιά που μειώνεται σημαντικά ο προϋπολογισμός για την δημόσια υγεία και φυσικά και στο νοσοκομείο μας. Είναι λογικό λοιπόν με μειωμένο προϋπολογισμό ο διοικητής του νοσοκομείου να περικόπτει υλικά όχι μόνο για τα χειρουργεία αλλά για όλη την λειτουργία του νοσοκομείου.

Παρόλες της συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού τα τελευταία χρόνια, δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη. Λογικό λοιπόν να μην υπάρχουν θερμαστές στο νοσοκομείο, αλλά να υπάρχει έλλειψη προσωπικού και σε όλες τις ειδικότητες.

Έχουμε καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό τις αποσπασματικές αλλαγές στις υποδομές του νοσοκομείου. Χωρίς καμία διαδικασία σχεδιασμού, παρά μόνο με απόφαση του διοικητή. Καμία απόφαση της επιτροπής χωροταξίας δεν γνωμοδότησε για αυτές τις αλλαγές

Φυσικά εδώ και καιρό δεν έχει προστεθεί ούτε τούβλο στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας του.

Εδώ και καιρό παραμένει ανεκμετάλλευτη μια έτοιμη δομή, το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, που υποβαθμίστηκε το 2012 και έκτοτε παραμένει σε αχρησία ή σε υπολειτουργία. Ούτε εκεί έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη αλλά και καμιά ουσιαστική προσθήκη για την αναβάθμιση της λειτουργίας του. Έτσι ώστε να προσφέρει στην λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όλα αυτά τα έχουμε καταγγείλει, εδώ και καιρό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Το έγγραφο των διευθυντών του χειρουργικού τομέα επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο μη περαιτέρω»

Πάγια θέση και αιτήματα μας είναι και θα είναι μέχρι να εκπληρωθούν, από την διοίκηση και το υπουργείο υγείας:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και φυσικά του νοσοκομείου Νίκαιας
  • Χωροταξικές παρεμβάσεις στο νοσοκομείο με νέους χώρους που να ανταποκρίνονται στην λειτουργικότητα του νοσοκομείου
  • Πλήρης επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με ενίσχυση των υποδομών του και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος


Στηρίζουμε την ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών μας

 Νίκαια 15/2/2022

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής, στηρίζουμε την κινητοποίηση του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ, την Παρασκευή 18 Φλεβάρη, ώρα 12.30, στο Υπουργείο Παιδείας!

Όταν τα αυτονόητα γίνονται αιτήματα, έχουμε υποχρέωση να τα στηρίξουμε.

Το κάλεσμα του συλλόγου στον παρακάτω σύνδεσμο

Κάλεσμα για 18 Φλεβάρη

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος       Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης    Βλάχος Γεώργιος



Για ανταμοιβή, περικοπές στους ήρωες

 Νίκαια 14/2/2022

Η διυπουργική επιτροπή για το επίδομα Ανθυγιεινής εργασίας επέλεξε να ανταμείψει τους υγειονομικούς, για την προσφορά τους στην πανδημία, σε κάποιες ειδικότητες με περικοπή του επιδόματος και σε κάποιες άλλες με μείωση.

Οι χειρότερα αμειβόμενοι επαγγελματίες, οι επαγγελματίες υγείας, καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με μείωση των αποδοχών μας. Σε μία περίοδο που η πανδημία καλπάζει και η ακρίβεια μειώνει την ήδη πενιχρή αγοραστική αξία των εισοδημάτων μας, η κυβέρνηση επέλεξε να τιμωρήσει τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

Μας έχει έτοιμη την ανταμοιβή μας για την πλάτη που βάλαμε, με ανάκληση αδειών στα δύο τρίτα 2/3 της χρονικής διάρκειας της πανδημίας, με υπερεργασία λόγω ελλείψεων προσωπικού με ελλειπή μέσα προστασίας. Όσοι περιμένουν τα επόμενα χειροκροτήματα, να γνωρίζουν καλά πως αυτά μετατρέπονται σε περικοπές. Πάγια θέση μας η χορήγηση του επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων στις δομές υγείας και η αύξηση του.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, 18 του Φλεβάρη του 2022, από τις 7:00πμ έως τις 11:00πμ και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, ώρα 9:00πμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Διεκδικούμε:

 1. Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής,

 2. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,

 3. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,

4. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),

5. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                     Βλάχος Γεώργιος

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ