Να μιλήσουν τα γεγονότα παρακαλώ..........

Νίκαια 27/10/2019





Αποτέλεσμα εικόνας για αληθεια


Μερικές φορές όσα λόγια και να πεις όσους χαρακτηρισμούς και να κάνεις, δεν θα δώσεις ακριβέστερη περιγραφή από όση τα γεγονότα μπορούν να δώσουν.
 Χωρίς σχόλια, με απλή παράθεση των γεγονότων θα προσπαθήσω να περιγράψω, πως φτάσαμε να πανηγυρίζουμε περισσότερο για την αυτονόητη υπογραφή της 24μηνης σύμβασης στην καθαριότητα περισσότερο και από αυτήν της προκήρυξης, αν και να τονίσω πως δεν είναι για πανηγυρισμό τίποτα από τα δύο παρά μόνο οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις θέσεις του Νοσοκομείου.

 Ακουγόταν εδώ και μέρες πως ο Διοικητής δεν υπογράφει τις συμβάσεις παρόλο που για δύο εβδομάδες ήταν έτοιμες στο γραφείο του. Μετά και τον ορυμαγδό των τελευταίων αποφάσεων που μετέφεραν τους συναδέλφους από το ένα τμήμα στο άλλο και ο ένας υποβαθμιζόταν ο άλλος αναβαθμιζόταν κ.ο.κ  , φτάσαμε να ζητήσουμε Έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου οι παρατάξεις: Αγωνιστική Συσπείρωση, Ανεξάρτητη Κίνηση και ΥΓΕΙΑ. Να πω βέβαια πως με e-mail είχα θέση σαν θέμα της συνεδρίασης του Τακτικού ΔΣ της Τετάρτης 9/10/2019 "
 Τοποθετήσεις Υποβαθμίσεις και Αναβαθμίσεις από την υπό αποχώρηση Διοίκηση." Βέβαια η απάντηση του Προέδρου ήταν "Η θεματολογία είναι συγκεκριμένη από το ΔΣ της Δευτέρας" (είπαμε μόνο γεγονότα δεν θα σχολιάσω).


 Φτάσαμε έτσι στο Έκτακτο ΔΣ της Πέμπτης 24/10/2019. Παρόντα μέλη 6 από σύνολο 11 μελών (τα αναφέρω για να μπορούμε να παρακολουθούμε καλύτερα τα γεγονότα): Ίντας Γεώργιος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Φαρμάκας Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης.


 Αφού έκανα μία περιγραφή της κατάστασης με αποφάσεις χωρίς εισηγήσεις ή ενημέρωση των Διευθύνσεων του Νοσοκομείου, καθώς και για παραλείψεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή της εξόρμησης στην Ύδρα φτάνοντας στο θέμα των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας. Ανέφερα πως ο Διοικητής έχει έτοιμες τις συμβάσεις στο γραφείο του εδώ και δύο εβδομάδες και δεν τις υπογράφει, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην προλάβουν να πληρωθούν στις 10/11 οι εργαζόμενοι. Επίσης ανέφερα πως φημολογείται ότι πρόθεσή του είναι να υπογράψει συμβάσεις για ένα έτος αντί για δύο που έλεγε η προκήρυξη. 


Τον λόγο πήρε ο Κος Ίντας και μας ενημέρωσε πως σε ερώτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου προς τον ίδιο " τι να κάνει με τις συμβάσεις γιατί υπήρχε εγκύκλιος του υπουργείου υγείας που έλεγε πως η συμβάσεις πρέπει να είναι για έναν χρόνο;", η απάντηση του Προέδρου του σωματείου ήταν " στείλε ερώτημα στο υπουργείο". (είπαμε δεν θα σχολιάσω).


 Σε παρατήρηση δική μου πως εφόσον η προκήρυξη η οποία βγήκε πριν την εγκύκλιο έλεγε δύο χρόνια υποχρεωτικά η σύμβαση πρέπει να είναι δύο χρόνια.

 " Εύκολα τα λες όταν δεν έχεις την ευθύνη, αν είχες την ευθύνη τι θα έκανες;" ήταν η απάντηση του Κου Ίντα.
Θα υπέγραφα σύμβαση για δύο χρόνια του απάντησα.

 Αφού συνεχίστηκε για αρκετή ώρα η συζήτηση από όλα τα μέλη του ΔΣ και όχι μόνο για τις συμβάσεις διάβασα περιληπτικά την πρόταση μου για καταγγελία η οποία ήταν σε γενικές γραμμές αυτή που βγήκε την επόμενη ημέρα. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ της καταγγελίας ψήφισαν: Σακκά, Μπουγιούκας, Φαρμάκας, Τσολάκης. Κατά της καταγγελίας ψήφισαν: Ίντας, Μοδινού.


Η αιτιολογία της καταψήφισης που ανέφεραν ήταν η λέξη "δυσλειτουργία" στο κείμενο η οποία υποστήριξαν πως έχει προσωπική αιχμή για αυτούς που αναλαμβάνουν κάποια θέση.

Η απάντηση μου πως τα κείμενα του συλλόγου δεν αφορούν πρόσωπα και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν αντιλαμβάνεται το πνεύμα του Συλλόγου, δεν στάθηκε ικανή να τους μεταπείσει.

 Μετά το ΔΣ ανεβήκαμε στην Διοίκηση μόνο για το θέμα της καθαριότητας και η απάντηση του Διοικητή στις αιτιάσεις μας πως έπρεπε να υπογράψει συμβάσεις δύο ετών ήταν πως περίμενε απάντηση από το υπουργείο και πως δεν υπήρχε κίνδυνος να μην πληρωθούν 10/11 οι εργαζόμενοι.


 Βέβαια την επόμενη ημέρα η καταγγελία μας κατατέθηκε τόσο στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου όσο και στην 2η ΥΠΕ με φαξ και e-mail όσο και στο υπουργείο υγείας με e-mail. Αποτέλεσμα: υπογράφηκαν οι διετής συμβάσεις.



Κλείνοντας (είναι το μόνο σχόλιο που θα κάνω) να πω πως θεωρώ επιτυχία για τον Σύλλογο (του αυτονόητου βέβαια) την άμεση υπογραφή των συμβάσεων διετούς διάρκειας για το προσωπικό καθαριότητας, αντιλαμβανόμενοι την πρόθεση της Διοίκησης η οποία για να φανεί καλή στους κυβερνώντες δεν δίστασε να υπονομεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Φτάνουμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα γιατί ζούμε σε μία εποχή που το αυτονόητο έχει γίνει ζητούμενο και αυτό έχει συμβεί λόγω της δικής μας αδράνειας.


Υγιής Ενιαία Ισχυρή Ανατροπή (ΥΓ.Ε.Ι.Α)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ