ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13.00- 15.00 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων,                                   των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων μονάδων υγείας

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13.00- 15.00 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων με επείγουσες διαδικασίες.

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)

Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης- Αντιστοίχιση των υποδομών και της υλικοτεχνικής υποδομής στις ανάγκες του 21ου αιώνα.


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ το νοσοκομείο της Νίκαιας να  οδηγείται σε συνθήκες «κατάρρευσης» λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις μας εδώ και καιρό η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

·       Στο νοσηλευτικό προσωπικό στην πλειοψηφία των τμημάτων οι μονοβάρδιες έχουν γίνει κανόνας. Υπάρχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ενώ τα τμήματα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

·       Οι τραυματιοφορείς είναι ελάχιστοι και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου. Σε ημέρες γενικής εφημερίας, που εξετάζονται πάνω από 1000 ασθενείς, το ΤΕΠ έχει φτάσει να καλύπτεται ακόμα και από 4 μόνο τραυματιοφορείς! Οι ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων.

·       Ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου υπολειτουργούν ή απειλούνται με κλείσιμο. Στον αξονικό τομογράφο έχουν μείνει μόνο 3 γιατροί, οι οποίοι φυσικά αδυνατούν να εφημερεύουν όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να μένει το νοσοκομείο χωρίς δυνατότητα αξονικής τομογραφίας ακόμα και τις ημέρες μετά την εφημερία και οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Παρόμοιες ελλείψεις υπάρχουν και στα υπόλοιπα απεικονιστικά τμήματα του νοσοκομείου. Το κυτταρολογικό τμήμα θα μείνει άμεσα χωρίς μόνιμο γιατρό και κινδυνεύει να κλείσει. Το παθολογοανατομικό τμήμα λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα οι βιοψίες να καθυστερούν μήνες. Τα παθολογικά τμήματα του νοσοκομείου, τα οποία νοσηλεύουν πάνω από 60 ασθενείς το καθένα έχουν έλλειψη σε ειδικευμένους γιατρούς αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό.

·       Τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της περιοχής έχουν ανασταλεί λόγω της έλλειψης προσωπικού, όπως τα τακτικά παθολογικά ιατρεία. Δεν υπάρχουν πλέον τακτικά ραντεβού σε αξονικό τομογράφο και υπέρηχο.

·       Μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου που απειλούνται άμεσα με απόλυση όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές αλλά και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι.

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ στο νοσοκομείο της Νίκαιας να υπάρχουν τριτοκοσμικές συνθήκες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

·       Στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου (παθολογικές και πνευμονολογική κλινική) υπάρχουν ακόμα και 16κλινοι θάλαμοι, παντελώς ακατάλληλοι για νοσηλεία ασθενών. Σε ολόκληρες κλινικές υπάρχουν μόνο 2 τουαλέτες στο διάδρομο αντί για τουαλέτα σε κάθε θάλαμο για τους νοσηλευόμενους.

·       Απαρχαιωμένος εξοπλισμός που δεν έχει αντικατασταθεί υπάρχει σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου. Για παράδειγμα, υπάρχουν 3 ακτινολογικά μηχανήματα από το 2004, για τα οποία δεν υπάρχει πλέον τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά από την εταιρεία. Αντίστοιχα δεν υπάρχει υποστήριξη και ανταλλακτικά για τα 2 από τα 4 μηχανήματα υπερήχων του νοσοκομείου, για τα 2 ακτινοσκοπικά μηχανήματα, εκ των οποίων το ένα είναι μη λειτουργικό και για τον αγγειογράφο. Ο αγγειογράφος δε, είναι ο παλαιότερος που υπάρχει στην Αττική. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στον κλίβανο των χειρουργείων αλλά και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ