Στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (7-3) στις 17/4

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 11/4/2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας προκηρύσσει στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (7-3) στις 17/4 ημέρα γενικής απεργίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει για την ίδια μέρα και η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ. 

Ως υγειονομικοί οφείλουμε να δυναμώσουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους. Δεν δεχόμαστε τα αποδεκατισμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και ταυτόχρονα την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, όπως η θέσπιση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων με τιμοκατάλογο, για τους πελάτες – ασθενείς.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη προσπερνώντας τις ηγεσίες  της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΓΣΕΕ. Όπως η απεργία στις 28 Φλεβάρη που ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει, καθώς δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες μέσα στα σπίτια μας, τη στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει στις ανατιμήσεις των λογαριασμών στα Super Market, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Μία απεργία σταθμός που συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε

Απαιτούμε:

·       Αυξήσεις στους μισθούς μας. 13ο και 14ο μισθό.

·       Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

·       Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

·       Όχι στα απογευματινά Χειρουργεία  

 

Το ΔΣ

Αύριο Τετάρτη 10/4/2024 και ώρα 12:30 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο προαύλιο του Νοσοκομείου

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 9/4/2024


Την Τετάρτη 10/4 στις 12.30 στο προαύλιο του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Τμήματα που δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας σε καθημερινή βάση, εργαζόμενοι με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό.

 

Ταυτόχρονα την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, όπως η θέσπιση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων με τιμοκατάλογο, για τους πελάτες – ασθενείς. Τα απογευματινά χειρουργεία που η διοίκηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει από μέρα σε μέρα και στο νοσοκομείο μας. Αντί να ανοίξει τις κλειστές αίθουσες χειρουργείου με ιδιαίτερο ζήλο ετοιμάζει την απογευματινή λειτουργία.

Παράλληλα, συνεχίζεται το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας. ΣΟΧ επικουρικοί ΟΑΕΔ εργολαβικοί, όλων των ειδών οι συμβάσεις... Αυτό που έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι αλλά και το νοσοκομείο είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Για όλα τα παραπάνω συγκεντρωνόμαστε αύριο στο προαύλιο για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας!

Το ΔΣ

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ