Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλες τις δυνάμεις για να είναι μαζικές, μαχητικές οι Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Να αποτελέσουν βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη.
Αξιοποιούμε τις εκδηλώσεις, τις συσκέψεις, τις περιοδείες μπροστά στην 1η Μάη για να παρθούν αποφάσεις στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Για να πάρει απάντηση η κυβέρνηση, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο για τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα της ζωής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Η απεργία στις 17 Μάη στα χέρια των εργατών.
Και μετά την 1η Μάη, χωρίς να χαθεί χρόνος, συζητάμε και αποφασίζουμε με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς μέσα από συλλογικές διαδικασίες για να μπουν στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας περισσότεροι εργαζόμενοι.
Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία.

Δίνουμε τη μάχη και είμαστε σε ετοιμότητα αν η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα πιο πριν, θα απαντήσουμε άμεσα νωρίτερα.Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Εγγραφές στον Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
seknda12@gmail.com                                           seknda.blogspot.com

                                                                                               Νίκαια 29/04/17

Δικαιολογητικά εγγραφής στον Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού
Ξεκινούν οι αιτήσεις των εργαζομένων , μελών του Συλλόγου , για έκδοση δελτίου εισόδου στον Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού ( ΠΟΝ ) , από Τρίτη 2/05/2017 στα γραφεία του Συλλόγου .

1 . Δύο έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας
2 . Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου
3 . Υπεύθυνη δήλωση εισόδου στον ΠΟΝ
 Η Υπεύθυνη δήλωση υπάρχει αναρτημένη στο ιστολόγιο του Συλλόγου seknda.blogspot.com και υπάρχει και στον Σύλλογο  .

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας  
Συρετίδης Σπύρος                              Κουκιάς Κωνσταντίνος

Την Δήλωση που πρέπει να συμπληρώσετε θα την βρείτε εδώ και στα γραφεία του Συλλόγου .

Δελτίο Τύπου Για την Εργατική Πρωτομαγιά


                    Δελτίο Τύπου Για την Εργατική Πρωτομαγιά

27/04/2017

Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Δευτέρα που μας έρχεται το ΔΣ του Συλλόγου , κάνει μια ιστορική αναδρομή της καθιέρωσής της ως ημέρα «αργίας» . Επιμένουμε ότι είναι απεργία .

" Το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες, επίσημα μόνο οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί.
Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από το Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2.000 εργάτες διαδήλωσαν ζητώντας οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί η σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών αποτέλεσαν την έμπνευση του Ρίτσου για τον «Επιτάφιο».
Η 1η Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Α.Ν. 380/68, αποτελεί υποχρεωτική αργία, όταν κηρύσσεται ως τέτοια με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης, διαφορετικά εντάσσεται στις προαιρετικές αργίες. "

Η ιστορία είναι χρήσιμη να μας διδάσκει , να αναμοχλεύει την μνήμη μας , να μας δείχνει τον δρόμο . Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαιότητα η επιστροφή στους αγώνες . Το σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο" , φυσικά έχει αλλάξει . Το νέο σύνθημα πρέπει να είναι " αξιοπρεπής συνθήκες εργασίας για όλους , αξιοπρεπής μισθοί για όλους " .

Το 2010 ο μισός πλούτος του πλανήτη ανήκε σε 388 άτομα. Σήμερα ανήκει σε 62 .Αυτό όμως στις πλάτες των εργατών και υπαλλήλων που με το ζόρι εξασφαλίζουν τα προς το ζην , μόνο όμως οι τυχεροί .
Είναι επίσης ευκαιρία μια τέτοια ημέρα να αναρωτηθούμε , γιατί φτάσαμε στο σημείο να παλεύουμε ακόμα για την επιβίωση ; Πως γίνεται τόσα χρόνια μετά , με την τεχνολογική εξέλιξη που έχει μεσολαβήσει , η εξαθλίωση να συνεχίζει να υπάρχει ;
Τι θυσιάσανε κάποιοι για να ενταχθούν στα 388 άτομα ; Ποιος τους το επιτρέπει ;

Φυσικά ο Άκρατος Καπιταλισμός που επικρατεί στον κόσμο , χωρίς κανόνες , με μόνο κριτήριο την επικράτηση του ισχυρότερου . Και η οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα είναι μια κρίση αυτού του Καπιταλισμού . Όχι μόνο θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους τα δικαιώματα της πλειοψηφίας , αλλά όπως πρόσφατα περιστατικά αποδεικνύουν , ο ίδιος ο κίνδυνος του πολέμου κρέμεται πάνω από  την περιοχή μας .

Ζήτω η 1η Μάη !

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι  η συνεχής πάλη της μεγάλης πλειοψηφίας που ενωμένη μπορεί να γίνει πιο δυνατή από την Καπιταλιστική Ελίτ και να κερδίσει πίσω την ζωή της .

Όλοι στις ταξικές συγκεντρώσεις την ημέρα της πρωτομαγιάς .

Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε τον πλούτο που μας ανήκει .

Όχι στον Πόλεμο , όχι στην Εξαθλίωση της ζωής μας .


                                                              Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας


Συρετίδης Σπύρος                                                         Κουκιάς Κωνσταντίνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

27/04/2017

Περίληψη Πρακτικών τακτικού ΔΣ 27/04/2017

Περίληψη Πρακτικών τακτικού ΔΣ 27/04/2017

1ον . Εργατική Πρωτομαγιά
Εισηγ. Μπουγιούκας , Κοσμοπούλου , Χάιδος

Κατάθεση κειμένων από Κοσμοπούλου , Μπουγιούκα , Τσολάκη για την ανακοίνωση του Συλλόγου για την Εργατική Πρωτομαγιά  . Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση Τσολάκη στην οποία έκανε προσθηκη κειμένου η Κοσμοπούλου .

2ον . Προγραμματισμός Γενικής Συνέλευσης με θέμα την Αξιολόγηση .
Εισηγ. Κοσμοπούλου , Χάιδος

Προγραμματίστηκε Γενική Συνέλευση για της 18/05/2017 και ώρα 11πμ με Θέμα : Αξιολόγηση.

3ον . Προγραμματισμός κοινής Συνεδρίασης ΕΥΑΕ και μελών ΔΣ
Απόφαση προηγούμενου ΔΣ

Αποφασίστηκε επικοινωνία με τα μέλη της ΕΥΑΕ για ορισμό ημερομηνίας Κοινής Συνεδρίασης για την συγκρότηση της επιτροπής η οποία θα αποτελείτε απο 6 Τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά. Πιθανές ημερομηνίες ορίστηκαν η Τρίτη 9/5/2017 και η Παρασκευή 12/5/2017 και πιθανή ώρα 13:00 .

4ον . Μητρώο Μελών του Συλλόγου , Εγγραφές και προβλήματα
Εισηγ . Τσολάκης

Έγινε εισήγηση απο τον Τσολάκη για το πρόβλημα που υπήρξε κατά την διανομή των Δωροεπιταγών σχετικά με τα μέλη που υπεγραψαν δήλωση εγγραφής στον Σύλλογο και δεν υπήρχαν στις καταστάσεις που μας έδωσε το Νοσοκομείο . Αποφασίστηκαν τα εξής :
α) Η εγγραφή των μελών θα γίνεται στον Σύλλογο και ο Σύλλογος θα στέλνει τις αιτήσεις στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου για να γίνεται η παρακράτηση .
β) Οι συνάδελφοι που εχουν κάνει δήλωση εγγραφής και δεν υπάρχουν στους καταλόγους θα μπορούν να παρουν την Δωροεπιταγή τους , με δήλωση εγγραφής στον Σύλλογο και παρακράτηση Συνδρομής από την ημερομηνία που είχαν κάνει την δήλωσή τους , δηλαδή από 21/4/2016 ήτοι ένα έτος πίσω .
γ) Εάν δεν επιθυμούν την Δωροεπιταγή η παρακράτηση συνδρομής θα γίνεται 2 μήνες πριν την ημερομηνία της δήλωσης εγγραφής .
δ) Συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει αίτηση εγγραφής δεν δικαιούνται Δωροεπιταγή . Μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής με παρακράτηση 2 μηνών απο την ημερομηνία εγγραφής .
ε) Οι Δωροεπιταγές θα πρέπει να αναζητηθούν απο τους δικαιούχους, με επικοινωνία με τον Ταμία , μέχρι 5 Μαΐου 2017 . Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα δοθούν Δωροεπιταγές .

5ον . Συνδρομή στην ΠΟΕΔΗΝ και Ταμείο
Εισηγ . Τσολάκης

Ορίστηκε σπο το ΔΣ του Συλλόγου ο Πρόεδρος , ο Ταμίας και η Προκόπη να συναντηθούν με την ΠΟΕΔΗΝ για να διευθετηθεί το θέμα της συνδρομής στην ΠΟΕΔΗΝ . 

6ον . Αίτημα στην Διοίκηση για τοποθέτηση ΑΤΜ Τράπεζας Πειραιώς στο Νοσοκομείο
Εισηγ . Τσολάκης

Πρόταση του Τσολάκη να γίνει εισηγηση στην Διοίκηση του Νοσοκομείου για τοποθέτηση ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς έγινε ομόφωνα δεκτή .

Θέματα τακτικού ΔΣ 27/04/2017

Θέματα τακτικού ΔΣ 27/04/2017

1ον . Εργατική Πρωτομαγιά
Εισηγ. Μπουγιούκας , Κοσμοπούλου , Χάιδος

2ον . Προγραμματισμός Γενικής Συνέλευσης με θέμα την Αξιολόγηση .
Εισηγ. Κοσμοπούλου , Χάιδος

3ον . Προγραμματισμός κοινής Συνεδρίασης ΕΥΑΕ και μελών ΔΣ
Απόφαση προηγούμενου ΔΣ

4ον . Μητρώο Μελών του Συλλόγου , Εγγραφές και προβλήματα
Εισηγ . Τσολάκης

5ον . Συνδρομή στην ΠΟΕΔΗΝ και Ταμείο
Εισηγ . Τσολάκης

6ον . Αίτημα στην Διοίκηση για τοποθέτηση ΑΤΜ Τράπεζας Πειραιώς στο Νοσοκομείο
Εισηγ . Τσολάκης

Πότε κλείνουν τα σχολεία , εγγραφές νέων μαθητών

Διανομή Δωροεπιταγών Νο 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αυριανή προγραμματισμένη Διανομή Δωροεπιταγών , θα είναι η τελευταία . 

Δευτέρα 24/04/2017 Ώρα 10πμ ως 12μεσ

Μετά το τέλος της διανομής αυτής οι δικαιούχοι που δεν τις έχουν παραλάβει, θα πρέπει να επικοινωνήσουν είτε στο e-mail του Συλλόγου , είτε με τον Ταμία του Συλλόγου .

Ο Ταμίας 
Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ