ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ




 Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα
 στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο τιμόνι της εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης», να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.
Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!!!
Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι - χέρι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ενορχηστρωμένη παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, με μακρύ χέρι τους συνδικαλιστές στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσουν με μια απίστευτη τρομοκρατία έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει σωματείο στο χώρο των σούπερ μάρκετ.
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει, η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Εκατοντάδες είναι οι απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι «προστατεύονται» από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους «παράπτωμα» ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα. Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών.
Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.
ΝΑ ΣΥΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν ΔΣ και γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν οι εργαζόμενοι με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κάθε σωματείο επιχειρησιακό ή κλαδικό να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Η γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ
καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων και συνδικαλιστών
την Πέμπτη 12 Οκτώβρη και ώρα 5μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας



Κάλεσμα απόσυρσης των εντύπων Αξιολόγησης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
seknda12@gmail.com                                                             seknda.blogspot.com



                                                                                      Νίκαια 4/10/17

Καλούμε τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν παραπληροφορηθεί , εκφοβισθεί και παρασυρθεί , για να καταθέσουν την τελευταία στιγμή τα έντυπα Αξιολόγησης , να τα αποσύρουν άμεσα από το πρωτόκολλο .

Η Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και την οποία στηρίζει με ομόφωνη απόφασή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων είναι καθόλα νόμιμη και συνεχίζεται με επιτυχία σε όλο τον Δημόσιο Τομέα .

Η Αποχή από την Αξιολόγηση δεν επιφέρει καμία διοικητική ή νομική κύρωση σε κανέναν αξιολογούμενο ( έχουν ακουστεί διάφορα ευτράπελα όπως π.χ αποκλεισμός από μετατάξεις , κινητικότητα , βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη κ.ά . )

Καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν στα Γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων , έτσι ώστε να προμηθευτούν την υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης και να πάρουν πίσω το φύλλο αξιολόγησής τους από το πρωτόκολλο . Η Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου .





Για το ΔΣ



Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας


Συρετίδης Σπύρος                                                    Κουκιάς Κωνσταντίνος



Για την υπεύθυνη δήλωση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
                                                    ⇊⇊⇊⇊⇊

Υπεύθυνη Δήλωση επιστροφής του εντύπου Αξιολόγησης
Εκεί που λέει Προς στις τελίτσες , γράφουμε το όνομα του πρώτου Αξιολογητή

Η ψυχολογία της μάζας

                                        Η ψυχολογία της μάζας


Φανταστείτε μέσα σε ένα γήπεδο , στον αγωνιστικό χώρο , να υπάρχουν 20.000 άτομα και να παρακολουθούν μια συναυλία . Ξαφνικά εκεί που σταματάνε οι καλλιτέχνες για να περάσουν από το ένα τραγούδι στο άλλο , ακούγεται από περίπου 50 άτομα δυνατά η ιαχή    " φωτιά φωτιά " . 
Μέσα σε δευτερόλεπτα σε όλο το γήπεδο ακούγεται η ίδια λέξη χωρίς κανένας να έχει δει την φωτιά .Ποιά είναι η αντίδραση του όχλου ; Είδε κανένας τον καπνό ή την φωτιά ; Μύρισε κανείς καμένο ; 
Δεν έχει σημασία , η αντίδραση του όχλου την ώρα αυτή είναι ενστικτώδης μπροστά σε έναν υποτιθέμενο κίνδυνο . Τρέχουν όλοι προς τις εξόδους για να γλιτώσουν . Τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα από την απελπισμένη έξοδο διαφυγής , παρά από μια πραγματική φωτιά . 
Είναι η ψυχολογία της μάζας , κατά τον Λε Μπον ,  που οδηγεί το πλήθος και όχι μία λογική αντίδραση . 

Βέβαια υπάρχει το ερώτημα αν τα άτομα που αρχικά φώναξαν φωτιά είχαν κάποιον σκοπό . Πρέπει λοιπόν να μείνουμε στα κίνητρα αυτών που πρωτοφώναξαν και όχι στην αντίδραση του όχλου , της μάζας .

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα , δεν είναι τυχαία .




Νίκαια 3/10/2017

Τσολάκης Ιωάννης

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ 3/10/17

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την Αξιολόγηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, που συνεχίσουν να στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης».
Από τις 11/09/2017 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους εργασίας, με τη συμμετοχή και του μεγαλύτερου τμήματος προϊσταμένων και διευθυντών. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, ομόφωνα στις περισσότερες περιπτώσεις, καταγράφουν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων να ακυρώσουν στην πράξη τις αυταρχικές – απεργοσπαστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης. Οι «ευσεβείς πόθοι» της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, για το ότι «η πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων θέλει να αξιολογηθεί», για μια ακόμη φορά, δεν εκπληρώνονται.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν και το επόμενο κρίσιμο εικοσαήμερο την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
Απευθύνεται ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλεί να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπεια μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα κοινωνικά αγαθά.
Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι όπως προκύπτει από τις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναλαμβάνει ότι η όποια απόπειρα στο μέλλον στέρησης τους δικαιώματος συμμετοχής στις κρίσεις, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια με ευθύνη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ