Ο εκβιασμός της "Αριστεράς

                                               
Τετάρτη 6/9/2017

                                              Ο εκβιασμός της "Αριστεράς"

  Αφού λοιπόν η κυβέρνηση είδε ότι αποτυγχάνει ο "Αξιολόγηση" στο δημόσιο , έριξε στην μάχη τα μεγάλα όπλα . Με την καινούργια τροπολογία εκβιάζει τους προϊσταμένους-ες με υποβάθμιση , αν δεν αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους .
  Η αλήθεια είναι πως έχει διαβάσει πολύ καλά τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι Προϊστάμενοι . Δύσκολα κάποιος θα Προϊστάμενος θα απέχει από την αξιολόγηση , γιατί πλέον έχει να χάσει προνόμια . Έχει να χάσει προνόμια μόνον όμως αν οι περισσότεροι συμμετέχουν στην αξιολόγηση .
  Μια Αξιολόγηση η οποία σύμφωνα με τον νόμο προβλέπει "Στοχοθεσία" από τα Υπουργεία , τις Διευθύνσεις , τους Οργανισμούς και τα Τμήματα , καθώς και ατομική Στοχοθεσία . Χωρίς λοιπόν να υλοποιήσει τίποτα από τα παραπάνω ζητάει από τους υπαλλήλους αλλά κσι τους Προϊσταμένους-ες να συμμετέχουν στην διαδικασία .

Αξιολόγησή σε έναν Δημόσιο Τομέα που σίγουρα έχει πολλές δυσλειτουργίες , κάποιες ομως από αυτές τις στηρίζει και το Κράτος . Θα μιλήσω για τα Νοσοκομεία που γνωρίζω εκ των έσω και όχι για άλλες υπηρεσίες που μόνο ως χρήστης αυτών γνωρίζω . Στο Νοσοκομείο λοιπόν εργάζονται πολλές ειδικότητες , χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο καθηκοντολόγιο για τις περισσότερες από αυτές . Υπάρχουν οργανισμοί που στα περισσότερα Νοσοκομεία απέχουν χιλιόμετρα από την πραγματικότητα . Το 90% των ειδικοτήτων δουλεύει με τρομερές ελλείψεις , εκτελώντας παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα τμήμα . Ελλείψεις υλικών βάζουν καθε φορά τους υπαλλήλους να επιστρατεύουν την φαντασία τους για να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους καθήκοντα .

  Θα μπορούσε καποιος να πει ότι είμαι κατά της αξιολόγησης . Όμως πιστεύω στην αξιολόγηση των υπαλλήλων , γιατί σαφώς και όλοι δεν δουλεύουν το ίδιο. Σαφώς και όλοι δεν έχουν τα ίδια προσόντα ή δεξιότητες . Ούτε και την ίδια προθυμία για εργασία .
  Όμως θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που μία αξιολόγηση , θα έχει σαν αποτέλεσμα την αξιοποίηση των ικανών και άξιων . Θα πρέπει οι αξιολογητές να έχουν τα προσόντα να αξιολογήσουν, δηλαδή να έχουν πάρει την θέση τους με την αξία τους και όχι με το χρώμα της στολής τους .
  Μέχρι λοιπον να αλλάξουν όλα αυτά είμαι κατά της αξιολόγησης .
Μέχρι ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του ρόλου του είμαι κατά της αξιολόγησης .

  Η απάντηση στον εκβιασμό της "Αριστεράς" είναι η συνέχιση της αποχής . Είναι η ώρα που πρέπει να ενωθούμε πέρα απο προσωπικές επιδιώξεις και αξιώματα . Είναι η ώρα να δώσουμε μία ενωμένη και ηχηρή απάντηση στους εκβιαστές και τα ξένα αφεντικά τους . 


Τσολάκης Ιωάννης

Τροπολογία για τις Εκθέσεις Αξιολόγησης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ