Βάλε πλάτη μέχρι να σε απολύσω – Φύλαξη φιλέτο για τους ιδιώτες εργολάβους

Νίκαια 31/5/2024


Βάλε πλάτη μέχρι να σε απολύσω.

Η ειρωνεία της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Νίκαιας και Δυτικής Αττικής, σε μία πρόταση.

Καθώς η παράταση της απαράδεκτης και σκανδαλώδης ανάθεσης των Υπηρεσιών Φύλαξης δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, η εταιρεία Φάσμα αποσύρει το προσωπικό φύλαξης από το Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ενόψει της εφημερίας της Δευτέρας και των αυξημένων αναγκών που θα υπάρξουν, καλούνται οι συνάδελφοι στην φύλαξη με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και οι Επικουρικοί, να καλύψουν αυτές τις αυξημένες ανάγκες.

Με εξοντωτικές βάρδιες: Πρωί και Νύχτα και την άλλη ημέρα Απόγευμα. Το Νοσοκομείο και το Υπουργείο Υγείας επικαλούνται την νομιμότητα κατ’ επιλογή. Οι παράνομες βάρδιες «ανταμείβουν» με εμπειρία τους υπαλλήλους.

Το τραγικό και το δραματικό της υπόθεσης; Οι συνάδελφοι στην φύλαξη που καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, μόλις υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία Φάσμα για ένα χρόνο θα απολυθούν. Τι τους λέει δηλαδή το Νοσοκομείο και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας; Ελάτε να βάλετε πλάτη μέχρι να σας απολύσουμε.




Την ίδια ώρα που το αίτημα του Νοσοκομείου μέσω της θετικής εισήγησης της 2ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας και με παράλληλη δέσμευση των χρημάτων μισθοδοσίας, από τον Οκτώβριο του 2023, για πρόσληψη 15 επικουρικών υπαλλήλων στην φύλαξη, βρίσκεται κλειδωμένο σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου.


Είναι αυταπόδεικτο πως υπάρχει στόχευση για υποβάθμιση των νοσοκομείων και την ενίσχυση των ιδιωτών που με κάθε ευκαιρία μπαίνουν στις δημόσιες δομές. Να υπενθυμίσω πως το κόστος των υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτη έχει πολλαπλάσιο κόστος για το Νοσοκομείο από ότι η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Αγαπητοί μου λεφτόδεντρα δεν υπάρχου, αλλά κλεφτόδεντρα μια χαρά υπάρχουν, προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι επιτήδειοι με τις ευλογίες της Διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και του Υπουργείου.

Τσολάκης Ιωάννης


Εγγραφές - Επανεγγραφές νηπίων τέκνων υπαλλήλων που θα φιλοξενηθούν στον Παιδικό Σταθμό του Νοσοκομείου μας για το έτος 2024-2025

 Νίκαια 31/5/2024




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ