ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Ε.Υ.Α.Ε )

                       

   


                ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                               

 ΔΙΟΚΗΣΗ 2ης Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙOY                                      

   ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ                                 

            "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"

- Γ.Ν. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ "Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" 

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

                      ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

      Email: i.galatianou@yahoo.gr

      Mobile: 6973214067

                                               

 

 

            

 

Νίκαια 13 Φεβρουαρίου 2024

 

        

         

 

       ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5ης  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  Ε.Υ.Α.Ε

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:
Μιχελιδάκη Μαρία

Λυράκος Γεώργιος

Κακατσίδη Ρακέλε

Κρίθου Λαμπρινή

Γαλατιανού Ιωάννα

Πολυδωρόπουλος Κλεομένης

Μπέτσικας Χαρίλαος

Νικολού Ευανθία

Λαζανάκης Ορέστης

ΑΠΟΝΤΕΣ:
Γαλανοπούλου Ελένη

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:30 στο γραφείο του Επιστημονικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1)Ερευνητικό πρωτόκολλο

Ανακοινώθηκε στην επιτροπή από τον κ. Λυράκο η ολοκλήρωση του ερευνητικού πρωτοκόλλου με θέμα « Διερεύνηση παραγόντων επικινδυνότητας που επιδρούν στη σωματική και ψυχική υγεία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών» και μετά την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου θα σταλεί στα τμήματα του νοσοκομείου για τη συλλογή των δεδομένων.

2)Χώρος εργασίας ψυχολόγων

Ο χώρος που επιλέχθηκε προκειμένου να στεγαστούν οι ψυχολόγοι και να δεχθούν τους λήπτες υγείας του αντικειμένου τους, κρίνεται ακατάλληλος καθώς δεν υπάρχουν παράθυρα για φυσικό φως και αερισμό.

3) Αποστείρωση
α) Χώρος χημικής αποστείρωσης με οξείδιο του αιθυλενίου.

Παρατηρήθηκε στον 4ο όροφο του χειρουργείου, δίπλα στα αποδυτήρια του προσωπικού, σε ένα μικρό χώρο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις (επαρκής εξαερισμός, κατάλληλος χώρος και εξοπλισμός) ότι πραγματοποιείται από νοσηλευτές και όχι από εξειδικευμένο προσωπικό (κλιβανέα), η διαδικασία αποστείρωσης με χημικό αέριο.
β) Συνθήκες στον χώρο της αποστείρωσης.
Προβληματισμοί εκφράστηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν στην αποστείρωση γενικά ως προς την έλλειψη επαρκών χώρων, κατάλληλου προσωπικού και εξοπλισμού (μηχανήματα)

4) Πυρανίχνευση-πυρασφάλεια

Επισημάνθηκαν:
α) ότι εκκρεμεί από τον Διοικητή η διάθεση στην επιτροπή του πορίσματος των Τεχνικών Ασφαλείας για τα συμβάντα των πυρκαγιών, όπως είχε δεσμευτεί. (4η Συνεδρίαση Ε.Υ.Α.Ε, 25-08-2023).

β) η  ολοκλήρωση της εφαρμογής του συστήματος πυρανίχνευσης-πυρασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου.

5) Ασφάλεια Νοσοκομείου.
Αναφέρθηκε εκ νέου η πλημμελής αποτελεσματικότητα-ακόμα και μετά την ενίσχυση του προσωπικού σε αριθμό- στην ασφάλεια του νοσοκομείου (ανεξέλεγκτο επισκεπτήριο, κλοπές ασθενών κλπ).

6) Εξακολουθεί η έλλειψη ζεστού νερού στον 1ο όροφο του κεντρικού κτιρίου.

Το πρακτικό υπογράφεται και επικυρώνεται από τα μέλη

Μιχελιδάκη Μαρία

Λυράκος Γεώργιος

Κακατσίδη Ρακέλε

Κρίθου Λαμπρινή

Γαλατιανού Ιωάννα

Πολυδωρόπουλος Κλεομένης

Μπέτσικας Χαρίλαος

Νικολού Ευανθία

Λαζανάκης Ορέστης

 

 

Κάτω τα χέρια από το σωματείο του Αγίου Σάββα - Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο του Σωματείου Κατερίνα Πατρικίου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 7/3/2024

Οι διώξεις στους Προέδρους των αγωνιστικών σωματείων πληθαίνουν. Μετά την Δίωξη του Προέδρου του Σωματείου της ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου πήρε σειρά η πρόεδρος του Σωματείου του Αγίου Σάββα. Το επώνυμο βήμα ίσως είναι η επαναφορά του " ιδιώνυμου ". Στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Πρόεδρο του Σωματίου του Αγίου Σάββα. Ο αυταρχισμός και οι διώξεις δεν θα περάσουν. 

Υιοθετούμε το παρακάτω ψήφισμα στήριξης, μας αφορά όλους

 

"Η Εισαγγελία και η Αστυνομία, με «κλήση υπόπτου, για παροχή εξηγήσεων», καλεί την πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων του Αγίου Σάββα, Κατερίνα Πατρικίου, να απολογηθεί, σε προκαταρκτική εξέταση για «παράνομη βία κατά συρροή και συναυτουργία, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, σχετικά με πράξεις που έλαβαν χώρα στις 24/01/2024, στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας».

Στις 24 Γενάρη με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της Καθαριότητας και με την στήριξη του σωματείου του Αγίου Σάββα, ξεκίνησε η απεργία διαρκείας των συμβασιούχων της καθαριότητας του νοσοκομείου, ενάντια στις απολύσεις που προετοίμαζε η διοίκηση του νοσοκομείου για την 1η Φλεβάρη, με σκοπό να παραδώσει την καθαριότητα του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου σε εργολάβους. Το σύνολο των συμβασιούχων της καθαριότητας συμμετείχε στην απεργία, και από τα ξημερώματα της 24ης Γενάρη, περιφρουρούσαν την απεργία τους καθημερινά, και η Κατερίνα Πατρικίου, υλοποιούσε με τους συναδέλφους της την συλλογική απόφαση της συνέλευσης τους.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Μπαλαούρα, άφησε για μέρες το νοσοκομείο να βρωμίζει, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, αλλά έδειξε περισσό ζήλο για να προχωρήσει στην δίωξη της προέδρου του σωματείου από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας.

Η δίωξη της Κατερίνας Πατρικίου, είναι μια ευθεία επίθεση στο σωματείο των εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, που εδώ και χρόνια βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας και των εργαζόμενων σε αυτήν. Το σωματείο του Άγιου Σάββα έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας εδώ και χρόνια, επειδή παλεύει αταλάντευτα, για να μην παραδώσουμε τα νοσοκομεία μας στα χέρια των εργολάβων και όλων των αρπακτικών που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της θέλουν να ξεπουλήσουν.

 

·       Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η δίωξη της Κατερίνας Πατρικίου, και η επίθεση στο σωματείο των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

·       Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο σωματείο των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα και την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση την Τρίτη 12 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου, για το σταμάτημα της δίωξης της προέδρου του σωματείου.

·       Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 58 συμβασιούχων της καθαριότητας και την επιστροφή τους στη δουλειά.

·       Διεκδικούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να σώσουμε το ΕΣΥ"


Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ