23/6 Στάση Εργασίας 7πμ ως 3μμ. Η υποκρισία τους περίσσεψε

 

Την Τετάρτη 23/6/2021 προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 7πμ με 3μμ και συμμετέχουμε στην Πορεία από το Υπουργείο Εργασίας προς το Υπουργείο Υγείας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ στις 9πμ. 



  Η, κατά την κυβέρνηση, ύφεση της πανδημίας βρήκε τα Νοσοκομεία σε κατάσταση εξαθλίωσης. Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τα τμήματα, δίνει την αφορμή για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι, εδώ και καιρό, το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Δεν το κρύβουν, το φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία. Από την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων για τα ιδιωτικά συμφέροντα, μέχρι την εξαθλίωση των εργασιακών σχέσεων που ψηφίστηκαν με το τελευταίο νομοσχέδιο, μπορεί κάποιος να καταλάβει πως πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα κατά των φτωχότερων στρωμάτων του λαού.

 Παρά την άρση της ανάκλησης των κανονικών αδειών, η χρόνια υπό-στελέχωση των νοσοκομείων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ξεκούρασης στους υγειονομικούς. Στο Νοσοκομείο μας οι οφειλόμενες Άδειες και Ρεπό έχουν αγγίξει το κόκκινο, με αποτέλεσμα την συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την υπέρ-εντατικοποίηση της εργασίας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν προβλέπεται να καλυφθούν για τουλάχιστον δύο χρόνια γιατί δεν τρέχει καμία προκήρυξη μόνιμου προσωπικού. Το προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που έχει προσληφθεί δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Προσωπικό που παρόλο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσλαμβάνεται με την φιλοσοφία εποχικού προσωπικού. Είναι καθρέπτης της κυβερνητικής φιλοσοφίας για την δημόσια υγεία.

Όλα αυτά χωρίς το προσωπικό των Νοσοκομείων να εντάσσεται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα χειροκροτήματα μας τελείωσαν, οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν, η υποκρισία τους περίσσεψε, τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια δεν μας πείθουν, είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τις ζωές μας, είναι η ώρα να παλέψουμε για τα αυτονόητα.

Διεκδικούμε:

·       Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ΑΜΕΣΑ, σε όλους τους κλάδους

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

·       Ένταξή των Υγειονομικών στα ΒΑΕ

·       Απόσυρση του Μεσαιωνικού Εργατικού Νόμου


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης              Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ