Την Τρίτη, όλοι μαζί διεκδικούμε τους συναδέλφους μας πίσω και τα καταπατημένα δικαιώματά μας

 

Σάββατο 18/9/2021

 

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την ΤΡΙΤΗ 21/09/2021 και ώρες 10:00 – 15:00 που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11πμ.

Έχουν περάσει 20 ημέρες από την 1η Σεπτεμβρίου, που η κυβέρνηση έχει απομακρύνει τουλάχιστον 40  συναδέλφους μας, μέχρι τώρα, από την εργασία με αναστολή εργασίας, εφαρμόζοντας των εκβιαστικό νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Μία ακόμη αφορμή για εξασθένιση του συστήματος υγείας, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργία μίας ακόμη πύλης εισόδου των ιδιωτών στα δημόσια Νοσοκομεία. Είναι ξεκάθαρη και δηλωμένη η ιδεοληψία της σημερινής κυβέρνησης, για απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά εσχάτως και ολομέτωπης επίθεσης στους υγειονομικούς. Οι «ήρωες» που γίναμε «επικίνδυνοι», για την κυβέρνηση, τους χαλάμε τα σχέδια με τις διεκδικήσεις των αυτονόητων αιτημάτων μας. Από την 1η Σεπτεμβρίου χιλιάδες οικογένειες υγειονομικών έμειναν χωρίς εισόδημα, σε μία πρωτοφανή δίωξη που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και ταυτόχρονα, τα ήδη αποδυναμωμένα, νοσοκομεία έχασαν έμπειρο και πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

Παρόλη την πρόβλεψη του κατάπτυστου νόμου για αντικατάσταση των εργαζομένων που έχουν βγει σε αναστολή με τρίμηνες συμβάσεις, μέχρι τώρα στο νοσοκομείο Νίκαιας αλλά και στο Δυτικής Αττικής κανένα αίτημα δεν έγινε για αντικατάσταση των συναδέλφων που εκδιώχθηκαν. Το βάρος των ελλείψεων, όπως γινόταν και πριν, θα φορτωθεί σε όσους υπηρετούμε σήμερα. Πρόθεση για ενίσχυση δεν υπάρχει καμία, δείγματα γραφής άλλωστε δόθηκαν με την ανάκληση των κανονικών αδειών, αλλά και με την πανθομολογούμενα ανεφάρμοστη διάταξη για προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις.

Σε αυτήν την επίθεση της κυβέρνησης επιβάλλεται να είμαστε όλοι ενωμένοι, επιβάλλεται να μην   αποδεχθούμε των διαχωρισμό μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση της Τρίτης γιατί δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν όμως τα χρόνια που παλεύουμε μαζί με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Απαιτούμε

·       Την Άμεση ανάκληση των αναστολών και την επιστροφή των συναδέλφων μας στην εργασία

·       Την ένταξή μας στα ΒΑΕ

·       Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένο πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

·       Την αύξηση της χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία

·       Ισχυρή δημόσια υγεία, Όχι στο ξεπούλημα υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες

·       Άρση της ανάκλησης των κανονικών αδειών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης            Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ