Όταν οι μάσκες πέφτουν κάνουν θόρυβο, όταν οι μάσκες αλλάζουν προκαλούν ανατριχίλα 3o-Άσπονδοι φίλοι χρήσιμες συμμαχίες



Άσπονδοι φίλοι χρήσιμες συμμαχίες
 Την 14/2/2019 ορίστηκε Διοικητής στο Νοσοκομείο μας ο Κος Γεωργόπουλος ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και Διοικητής στο Νοσοκομείο του Ερυθρού, μέχρι τον ορισμό νέου Διοικητή.
 Τον Ιανουάριο είχαμε μπει σαν ΔΣ του Συλλόγου στην διαδικασία καταγραφής των ελλείψεων του Νοσοκομείου τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και κτιριακές εγκαταστάσεις. Μετά την καταγραφή έγινε πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση η οποία λόγω μη απαρτίας μετατράπηκε σε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο  https://seknda.blogspot.com/2019/01/31012019.html
 Η δράση συνεχίσθηκε με Στάσεις Εργασίας και νέες Γενικές Συνελεύσεις με κατάληξη την 20/2/2019 όπου μαζί με την Στάση Εργασίας προγραμματίσθηκε και πορεία προς την ΥΠΕ όπου θα καταθέταμε συνολικά τα προβλήματα του Νοσοκομείου. https://seknda.blogspot.com/2019/02/2022019.html

  Και ενώ η Στάση και η πορεία προγραμματίσθηκε για την 20/2/2019 και ώρα 13:00 το Προεδρείο έκλεισε ραντεβού με τον νέο Διοικητή για την ίδια ημέρα και ώρα 12:30. Φυσικά ανεβήκαμε στο Γραφείο του Διοικητή στις 12:30 όπου αντί να του θέσουμε τα προβλήματα γίναμε μάρτυρες κατάθεσης του Βιογραφικού του η οποία κράτησε πάνω από είκοσι λεπτά. Συναισθανόμενοι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, αποχωρήσαμε άπαντες για να κατέβουμε στον προαύλιο χώρο, εκτός από Τον Πρόεδρο, την Γραμματέα, τον Ταμία και τον Αναπληρωτή Γραμματέα.
Οι δημόσιες σχέσεις με την Διοίκηση είναι σημαντικότερες εξάλλου από τις κινητοποιήσεις. Κάπως έπρεπε να εξασφαλιστεί η εύνοια της νέας Διοίκησης.
Δεν έχει σημασία η διαφορετικότητα της κομματικής προέλευσης της Διοίκησης για κάποιους, εκείνο που έχει σημασία είναι να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά οφέλη από την κατάσταση που διαμορφώνεται. Για κάποιους άλλους βέβαια το ζητούμενο ήταν η στήριξη της ομοειδούς κομματικής προέλευσης Διοίκησης.

 Κατά την Διοίκηση Γεωργόπουλου πρέπει να ειπώθηκαν τόσο πολλά πράγματα πίσω από κλειστές πόρτες που απορώ πως κάποιες δεν πέσανε από την ντροπή τους.


 Ο επόμενος σταθμός μεγάλης αναταραχής στο Νοσοκομείο ήταν η πρόθεση του νέου Διοικητή να προχωρήσει σε αλλαγές στην Νοσηλευτική Υπηρεσία τόσο σε επίπεδο προϊσταμένων τμημάτων όσο και σε επίπεδο Διεύθυνσης. Τότε ήταν που δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες για κάποιους  και μεγάλοι φόβοι για κάποιους άλλους. Οι κλειστές πόρτες άκουσαν πολλά αλλά άντεξαν και δεν πέσανε. Το πρώτο κύμα ήρθε με τις αλλαγές 6 Προϊσταμένων Τμημάτων και μίας υποβάθμισης Προϊσταμένης. Δεν θα αναφέρω όλο το ιστορικό αλλά θα μείνω σε μερικά σημεία που πιστεύω πως πρέπει να τονιστούν.
Η σύγκλειση έκτακτης Νοσηλευτικής Επιτροπής από την οποία ζητήθηκε από την Διευθύνουσα η στήριξη για να προτείνει στην Διοίκηση τις αλλαγές που έπρεπε κατά την γνώμη της να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία, όπως μας είπε του Νοσοκομείου. Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της Νοσηλευτικής επιτροπής; Θα δοκιμάσω να σταθώ σε αυτά που νομίζω έχει αξία να ειπωθούν;
1)    Έγινε σύγκληση στης Επιτροπής αφού πρώτα έγιναν οι πρώτες αλλαγές στις Προϊστάμενες των Τμημάτων και μία υποβάθμιση Προϊσταμένης. Γιατί δεν ζητήθηκε πιο νωρίς η γνώμη της Νοσηλευτικής Επιτροπής;
2)    Κλήθηκε να παραστεί στην Επιτροπή ο Πρόεδρος του Συλλόγου χωρίς να έχει πάρει την εξουσιοδότηση, για το πια άποψη να μεταφέρει στην Επιτροπή, από το ΔΣ. Στην πορεία βέβαια επικαλέστηκε τόσο ο ίδιος όσο και η Διευθύνουσα ότι δεν κλήθηκε ως Πρόεδρος του Συλλόγου αλλά ως μεμονωμένος υπάλληλος και η άποψη που μετέφερε ήταν προσωπική και όχι του Συλλόγου. Γιατί με αυτό το σκεπτικό δεν κλήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι της Νοσηλευτικής υπηρεσίας να καταθέσουν την άποψή τους; Ή έστω οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων;
3)    Η απόφαση της Νοσηλευτικής Επιτροπής ήταν γενική και δεν είχε να κάνει με πρόσωπα. Αυτό που ενέκρινε ήταν να προτείνει η Διευθύνουσα στην Διοίκηση τις αλλαγές που αυτή έκρινε σωστές, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου με δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
4)    Γιατί χρειαζότανε η Διευθύνουσα την έγκριση της Νοσηλευτικής επιτροπής για να πράξει κάτι τέτοιο; Δεν είχε την δικαιοδοσία να κάνει τις προτάσεις της εκ της θέσεώς της;
5)    Η απόφαση της Νοσηλευτικής Επιτροπής χρησιμοποιήθηκε από τον Διοικητή για να κάνει υποβαθμίσεις στην Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Ας έρθουμε και στον ρόλο του Συλλόγου σε όλη αυτήν την διαδικασία.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων δεν πήρε ποτέ επίσημη θέση για όλοι αυτήν την διαδικασία. Εμείς σαν παράταξη εκδώσαμε μία ανακοίνωση, χωρίς να μιλήσουμε για πρόσωπα αλλά για την διαδικασία και για τα κριτήρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν σε όλη αυτήν την υπόθεση. https://seknda.blogspot.com/2019/03/blog-post_23.html
 Η άποψη του Προέδρου;
Επειδή το πάρτυ καλά κρατεί και το μόνο εύκολο είναι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον και τελικά όλα να καταλήγουν στο Σύλλογο, θα πρέπει να σας διευκρινίσω τα εξής:
Σίγουρα με τις μετακινήσεις υπάρχει μία μερίδα συναδέλφων μας που είναι δυσαρεστημένοι. Από την άλλη μεριά, όμως, υπάρχει μία μερίδα συναδέλφων μας που είναι ικανοποιημένοι. Ίσα μέτρα, ίσα σταθμά. Ουδέποτε ήρθε γραπτή ή έστω και προφορική καταγγελία στο Σύλλογο. Πως έχετε λοιπόν την απαίτηση να πάρει θέση ο Σύλλογος; Ελάτε στα Διοικητικά Συμβούλια που είναι ανοικτά σε όλους τους εργαζομένους και τοποθετηθείτε επίσημα. Μην κρύβεστε συνεχώς πίσω από ένα πληκτρολόγιο και προσπαθείτε να ρίξετε ευθύνες. Οι προσωπικές απόψεις .. είναι όπως ονομάζονται προσωπικές. Οι αποφάσεις γίνονται συλλογικές όταν υπάρχει κάτι για να διεκδικήσουμε. Να συγκρουστούμε όταν έχουμε όπλα στα χέρια μας που θα μπορούμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Σύλλογος είστε όλοι εσείς.

Δηλαδή αφού δεν καταγγέλλεις την υποβάθμιση πως θέλεις να πάρει θέση ο Σύλλογος!!!!!!
 Στην κρίση όλων μας οι θέσεις του καθενός μας.
Ήρθε όμως η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τις υποβαθμίσεις και εκεί φυσικά και πήρε θέση ο Σύλλογος. Η απόφαση που πάρθηκε στο ΔΣ καμία σχέση δεν έχει με την ανακοίνωση που βγήκε και έβγαζε λάδι την Διοίκηση σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ο Διοικητής την επικαλούνταν στα κανάλια και τις εφημερίδες λέγοντας πως ο Σύλλογος συμφωνεί με τις αποφάσεις του. Και διευκρινίζω:
Η απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου ήταν να καταγγείλουμε την ΠΟΕΔΗΝ για παράκαμψη του πρωτοβάθμιου οργάνου. Αντί αυτού βγήκε ανακοίνωση που ναι μεν κατήγγειλε την παράκαμψη αλλά είχε και την εξής φράση «Ποιό παιχνίδι παίζει η ηγεσία της Ομοσπονδίας, όταν αναδεικνύει θέματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το ΔΣ του συλλόγου ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ζητήματα που χρήζουν καταγγελίας?». Εδώ όλη η Ανακοίνωση https://seknda.blogspot.com/2019/03/blog-post_27.html .
Έδωσα μάχη στα email να αποτυπώνει η ανακοίνωση αυτό ακριβώς που αποφασίσαμε αλλά οι παρατάξεις που αποτελούσαν το Προεδρείο υπερίσχυσαν. Το δικό μου κείμενο που δεν το δέχτηκαν  
«Για πολλοστή φορά η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απαξιώνει το δημοκρατικά εκλεγμένο σωματείο εργαζομένων και προβαίνει σε  ανακοινώσεις που αφορούν το νοσοκομείο μας, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων.
Ποιο παιχνίδι παίζει η ηγεσία της Ομοσπονδίας, όταν αναδεικνύει θέματα χωρίς πριν να έχει μιλήσει με το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο του Νοσοκομείου μας:
Καλούμε για μια ακόμη φορά την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να σοβαρευτεί επιτέλους και να σταθεί στο ύψος του ρόλου της σαν Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.»

Το χάιδεμα του Προέδρου στην Διοίκηση δεν σταμάτησε βέβαια με αναρτήσεις τύπου
Δρομολογήθηκε η διαδικασία προμήθειας από το νοσοκομείο για το νοσηλευτικό προσωπικό 2 στολών και υποδημάτων για κάθε έναν.» 
Τέσσερις μήνες μετά καθόλου παπούτσια και καθόλου στολές. Ή κάνοντας τον ντίλερ σε προσφορά ασφαλιστικής εταιρείας που η Διοίκηση είχε κάνει συμφωνία και φυσικά σε έναν έλεγχο των τιμών που έκανα η έκπτωση ήταν από μηδαμινή έως καθόλου.
Φυσικά δεν λέω κάτι καινούριο, όλοι αντιληφθήκαμε στο Νοσοκομείο πως παίχτηκαν πολλά παιχνίδια και συνεχίζουν να παίζονται. Φυσικά τώρα που άλλαξαν οι εξουσίες ο δρόμος είναι γνωστός. Φυσικά τώρα που άλλαξαν οι εξουσίες δεν χρειάζεται και την άσπονδη συνεταίρο και την κατηγορεί για όλα τα κακώς κείμενα του Συλλόγου. Όμως θα σταθώ και στην συμμαχική παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) που συμμετέχει και στηρίζει το Παρών Προεδρείο είτε δια της παρουσίας της είτε δια της ανοχής της.
Ευθύνη για τον τρόπο που λειτουργεί ο Σύλλογος έχουν και τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης γιατί με την δική τους συμμετοχή και ανοχή παίζονται παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων. Όταν επιμέναμε για ένα λειτουργικό Προεδρείο αυτές τις καταστάσεις θέλαμε να αποφύγουμε.
Επίσης για τις κινήσεις που εξυφαίνονται από εδώ και πέρα ( τις βλέπω που έρχονται ) να είναι σίγουροι οι εξουσιαστές πως δεν θα επικαλεστώ συνδικαλιστική δίωξη. Εδώ θα είμαστε όσο έχουμε την υγεία μας να παλεύουμε για το καλό των εργαζομένων  και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας. Κάποτε πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούμε και για αυτό θα παλέψουμε με όσους σταθούν στο πλάι μας.
Για την παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης





ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ για την προκήρυξη στην καθαριότητα


Αίτηση


Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παρατίθεται ένας συνοπτικός κατάλογος των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μαζί με την αίτησή τους:
1.      Ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας.
2.      Για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια, Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ή βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή βεβαίωση δημοσίου φορέα που να αποδεικνύει εργασιακή εμπειρία τεσσάρων (4) ετών στην Ελλάδα, εντός των τελευταίων οκτώ (8) ετών πριν την υποβολή της αίτησης.
3.      Βασικό τίτλο σπουδών (για υποψήφιο που συμμετέχει στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, ενώ για την ειδικότητα ΥΕ Καθαριότητας, μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
4.      Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ ή λοιπές βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά ή επαγγελματικές ταυτότητες που προβλέπονται από την ανακοίνωση (μόνο για τις ειδικότητες που απαιτούνται).

5.      Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας πρόσφατης έκδοσης, όχι  παλαιότερης των δύο μηνών  από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (μόνο για τις περιπτώσεις προσλήψεων στις οποίες εφαρμόζεται το κριτήριο της εντοπιότητας).
6.      Βεβαίωση ΟΑΕΔ ή/και βεβαίωση ΚΕΚ πρόσφατης έκδοσης (δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων), για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας.
7.      Πιστοποιητικό ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου [(ΟΠΣΕΔ)- ΚΥΑ 7228/2014 (ΦΕΚ 457/τ.Β΄/25-2-2014)], πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων), για την απόδειξη ύπαρξης ανήλικων τέκνων. Προκειμένου για αλλοδαπό υποψήφιο, αντίστοιχο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αρμόδιας αλλοδαπής αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχουν, πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων).
8.      Τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά απόδειξης ομοειδούς με την εκάστοτε ειδικότητα εμπειρίας (π.χ. άδεια άσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, υπεύθυνη δήλωση εμπειρίας, βεβαίωση δημοσίου φορέα, κ.λπ.), όπως ακριβώς ορίζονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» του παρόντος Παραρτήματος και στην οικεία Ανακοίνωση (βλ. ΕΜΠΕΙΡΙΑ).
9.      Σε περίπτωση αναπηρίας υποψηφίου, Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ή Πιστοποιητικό Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής, σε ισχύ, με το οποίο προσδιορίζεται η πάθηση ή βλάβη και το ποσοστό αναπηρίας.
10. Στην περίπτωση υποψηφίων γονέων, τέκνων, συζύγων, αδελφών που ακούν το δικαίωμα  προστασίας   από  την   αναπηρία   συγγενικών   ατόμων,   απαιτούνται:   α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου [(ΟΠΣΕΔ)-ΚΥΑ 7228/2014 (ΦΕΚ 457/τ.Β΄/25-2-2014)], πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων). Προκειμένου για αλλοδαπό υποψήφιο, αντίστοιχο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αρμόδιας αλλοδαπής αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχουν, πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων) β) Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ή Πιστοποιητικό Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής, σε ισχύ, με το οποίο προσδιορίζεται η πάθηση ή βλάβη και το ποσοστό αναπηρίας του συγγενικού ατόμου και κατά περίπτωση Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του ατόμου με αναπηρία εάν το τελευταίο είναι έγγαμο και διαζευκτήριο ή δικαστική απόφαση λύσης του γάμου στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι διαζευγμένος γονέας που ασκεί το δικαίωμα προστασίας από την αναπηρία του τέκνου και γ) οι αναγραφόμενες, κατά περίπτωση, Υπεύθυνες δηλώσεις της παρ. 10(γ) του ανωτέρω ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ II: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.


Πλαίσιο κειμένου: ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παραπάνω κατάλογος δικαιολογητικών είναι συνοπτικός και δεν περιλαμβάνει ειδικές περιπτώσεις απόδειξης κριτηρίων – ιδιοτήτων, για τις οποίες μπορεί να απαιτούνται άλλα ή πρόσθετα δικαιολογητικά σύμφωνα με την ανακοίνωση ή το παράρτημα. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν πλήρως και με προσοχή την ανακοίνωση και το παράρτημά της, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς και με ακρίβεια για το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την απόδειξη των προσόντων που επικαλούνται.



Προκήρυξη και Αίτηση για την καθαριότητα

Όταν οι μάσκες πέφτουν κάνουν θόρυβο, όταν οι μάσκες αλλάζουν προκαλούν ανατριχίλα 2ο




Και οι Απόντες δήλωσαν παρών από το μακρινό τους Σύμπαν και δακρύσανε από τα γέλια όλα τα αστέρια!!!


Στο προηγούμενο γραπτό, ανέλυσα θεωρώ επαρκώς την Δυσλειτουργία του Συλλόγου στο κομμάτι που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των εσωτερικών διαδικασιών, με σοβαρό αντίκτυπο στην εικόνα αλλά και την δράση του Συλλόγου εν γένει.
 Ας δούμε όμως και τον τρόπο λειτουργίας των μελών του Προεδρείου σε σημαντικά θέματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της επτάμηνης προεδρίας τους.
  Τμήμα Διατροφής- Τραπεζοκόμοι
Την 29 Ιανουαρίου διαβάσαμε όλοι με έκπληξη την ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου με Διθυραμβικό ύφος, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
 « Επιτέλους φως στο τούνελ για το Νοσοκομείο μας η πρόσληψη νέων υπάλληλων με την ιδιότητα του τραπεζοκόμου.Κίνηση που θα λύσει πραγματικά μεγάλα προβλήματα σίτισις των ασθενών .
Η παράταξη « Εργαζόμενοι Κρατικού Νικαίας & Δυτικής Αττικής» καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους που ήρθαν και τους καλούμε να γραφτούν και να γίνουν μέλη του συλλόγου.
Η παράταξη μας πάντα ήταν και θα συνεχίζει να βρίσκετε στο πλευρό των εργαζομένων. Ήταν η μοναδική παράταξη που ενημέρωνε έγκυρα και έγκαιρα τους εργαζόμενους, δίχως να τους πουλούν φρούδες ελπίδες, και ήταν η μοναδική παράταξη που πληροφόρησε σωστά τις υπόλοιπες τραπεζοκόμες λέγοντάς τους ότι οι νέοι συνάδελφοι θα διοριστούν στα τέλη Ιανουαρίου, όπως και έγινε.
Συνάδελφοι, μην παρασύρεστε από τυχοδιώκτες που παίζουν με τα προβλήματά σας για να δείξουν δήθεν ενδιαφέρον για ψηφοθηρία. Η δουλειά είναι ιερή για τον κάθε ένα από μας και δεν παίρνει σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Ενώσετε την φωνή σας με την δίκη μας για να υπάρξει μεγαλύτερη ένταση στις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.
Γίνε ένας από εμάς.. Τους «Εργαζόμενους Κρατικού Νικαίας & Δυτικής Αττικής».»

 Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος, το θράσος, την εκμετάλλευση ή την  ανυπαρξία των προηγούμενων ημερών. Και εξηγούμε!
Από τον Δεκέμβριο του 2018 υπήρξε τρομερή αποδυνάμωση των τραπεζοκόμων του Νοσοκομείου για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Υπήρξε κινητοποίηση του Συλλόγου τότε με συχνά ΔΣ και πολλές επαφές με την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο πρόεδρος τότε δεν είχε αναλάβει ακόμη αλλά ήταν Προεδρεύων όπως ήταν και απών από τις περισσότερες κινητοποιήσεις αλλά και τις επαφές με την Διοίκηση και αυτός αλλά και η σημερινή Γραμματέας του Συλλόγου.
Παραθέτω παρακάτω τα Πρακτικά
Την 5/12 αποφασίσθηκε Στάση Εργασίας για την Παρασκευή 7/12/2018
Η Ανακοίνωση της Στάσης https://seknda.blogspot.com/2018/12/7-12-2018.html
Εμφανής σε αυτήν την Στάση η απουσία του μετέπειτα Προέδρου αλλά και της μελλοντικής Γραμματέως του Συλλόγου.
Σε έκτακτο ΔΣ της 10/12 αποφασίσθηκε εκ νέου Στάση εργασίας για την Πέμπτη 13/12/18 καθώς και κλείσιμο της τραπεζαρίας από την 11/12/2018
Παρόντες και απόντες από τις κινητοποιήσεις δεν άλλαξαν.
Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με την Διοίκηση έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με τους γνωστούς απόντες.
 Στο ΔΣ της 19/12/18 προέκυψε και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου σε σημείο να μην βγαίνουν οι βάρδιες αλλά και να υπερβάλουν εαυτό οι εναπομείναντες εργαζόμενοι ώστε να λειτουργεί η κλινική. Τα Πρακτικά https://seknda.blogspot.com/2019/01/19-12-2018.html και η Ανακοίνωση https://seknda.blogspot.com/2018/12/blog-post_19.html

Για το πρόβλημα της Μαιευτικής είχα συνεχής τηλεφωνικές επαφές με την ΥΠΕ καθώς και την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να έρθει ένα άτομο από κάποιο Κέντρο Υγείας για ένα χρονικό διάστημα με απόσπαση.

Μετά από όλα αυτά ήρθε και ο Πανηγυρικός του Προέδρου.
------------------------------------
Τον Δεκέμβριο έφυγε ο Διοικητής και το Νοσοκομείο λειτουργούσε υπό την Διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή. Ποια ήταν η στάση του Προέδρου; Τεμενάδες στην νέα Διοίκηση και για του λόγου το αληθές:
 Την 15/2/2019 Γράφει ο Πρόεδρος σε κοινωνικό Δίκτυο
«Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων του Περιβάλλοντα χώρου
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας εξέπληξε ευχάριστα.
Επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες έναρξης των έργων στο νοσοκομείο μας.
Εις αναμονή των εξελίξεων...»
Και από κάτω η ανάρτηση στο Διαύγεια

Την ίδια ημέρα μαχητικότατος συνεχίζει τον αγώνα ευλογίας της Διοίκησης
«Και όμως τα ταβάνια του τρίτου ορόφου στο κεντρικό κτήριο θα σταματήσουν σε λίγο καιρό να στάζουν μετά από κάθε βροχή.»




Την 14/2/2019 ανακοινώνεται η Τοποθέτηση του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου, στο Διαύγεια του Υπουργείου Υγείας . Μεγαλείο η δράση του Προέδρου του Συλλόγου μετά την αλλαγή Διοίκησης.


Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο.



Μετά τιμής για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α

Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ