Πρακτικά Τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου 18 Ιουνίου 2018


Μετά από απόφαση του Τακτικού ΔΣ (Διοικητικού Συμβουλίου) της 9/1/2019, ξεκινάει η δημοσίευση των Πρακτικών των ΔΣ στο Ιστολόγιο του Συλλόγου.




Ορισμός εκτελούντος  χρέη γραμματέα Τσολάκης Ιωάννης
Παρόντες:
Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γιώργος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Μαντώ, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Πρώτο Θέμα
Ανάγνωση παραιτήσεων εκλεγμένων μελών διοικητικού συμβουλίου
Από την παράταξη ΑΡ.Σ.Υ Ζολινδάκη Χρυσούλα, Σκοπελίτης, Παπανικολάου Παναγιώτης, Φαλάρα Αρετή, Κυζηράκου
Από την παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α Τζατζαδάκης Νικόλαος
Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η προφορική διαβεβαίωση της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση, ότι λόγω ισοψηφίας των μελών Αγρογιάννη Μαίρη και Μπουγιούκα Γεώργιου, επελέγη ο Κος Μπουγιούκας.
Η Κα Κοσμοπούλου τόνισε πως οι παραιτήσεις κατατέθηκαν στο προηγούμενο ΔΣ, αλλά ήταν παράλειψη του Προεδρεύοντος Συμβούλου η μη ανάγνωση των παραιτήσεων.
Η Κα Σακκά διευκρίνισε πως ενώ ξεκίνησε με τις παραιτήσεις στο προηγούμενο ΔΣ, ο Κος Ίντας , διεκόπη και έμεινε εκκρεμότητα.
Ο Κος Τσολάκης τόνισε πως το πρακτικό των εκλογών δεν αναφέρει τα μέλη του ΔΣ που εξελέγησαν και συμφωνήθηκε από όλους πως την επόμενη φορά θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στο πρακτικό των εκλογών.
Το ίδιο συμβαίνει και για τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. Συμφωνήθηκε να δοθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο λύση για την εξελεγκτική επιτροπή.
Μετά τα παραπάνω διαπίστωση όλων είναι πως τα παρόντα μέλη συνιστούν το Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεύτερο θέμα
Σύσταση προεδρείου
-Πρόταση του πλειοψηφούντος συμβούλου από την πλειοψηφούσα παράταξη κυρίου Ίντα, είναι η δημιουργία αναλογικού προεδρείου. Κάθε παράταξη δηλαδή ανάλογα με τις ψήφους που έχει πάρει να πάρει θέση στο προεδρείο, με Πρόεδρο τον κύριο Ίντα.
-Από την Αγωνιστική Συσπείρωση τοποθετήθηκε η κυρία Σακκά και υποστήριξε τη δημιουργία αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου.
-Από την Ανεξάρτητη Κίνηση τοποθετήθηκε η κυρία Προκόπη και υποστήριξε τη δημιουργία αναλογικού προεδρείου με μία θέση σε κάθε παράταξη.
-Από την ΑΡ.Σ.Υ τοποθετήθηκε η Κα Κοσμοπούλου και είπε ότι η ΑΡΣΥ θα προτιμούσε να μπορεί να συσταθεί αγωνιστικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία. Προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει με την υπάρχουσα σύνθεση, δεδομένου ότι τη θέση της ΑΡΣΥ για λειτουργία του συλλόγου με συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό συνελεύσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) δεν την στηρίζει καμία άλλη παράταξη. Υπό τις δεδομένες συνθήκες η ΑΡΣΥ στηρίζει λύση με συνεργασία παρατάξεων για ένα λειτουργικό προεδρείο. Το προεδρείο στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο δεν βοήθησε να υπάρχει ένα λειτουργικό Προεδρείο. Πρότεινε δημιουργία προεδρείου με συνεργασία της ΑΡΣΥ, της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και της παράταξης ΥΓ.Ε.Ι.Α,  όχι σε προγραμματικό επίπεδο αλλά σε ένα λειτουργικό επίπεδο .
-Από την παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α τοποθετήθηκε ο Κος Τσολάκης και τόνισε πως παρόλο που είναι υπέρ του αναλογικού προεδρείου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η πλειοψηφούσα παράταξη:
1ον   κατά την προηγούμενη προεδρία της δεν εκπροσώπησε το διοικητικό συμβούλιο υλοποιώντας τις αποφάσεις του
2ον  απείλησε πολλά μέλη του ψηφοδελτίου μας, πριν από τις εκλογές , κατά τη διάρκεια, ακόμα και μετά από αυτές
3ον  είναι αγκαλιά με τη διοίκηση και απόδειξη Η παρέμβαση της διοίκησης όταν προέκυψε το πρόβλημα με το λογαριασμό τηλεφώνου του συλλόγου
Επίσης ο Κος Τσολάκης αποδέχτηκε την πρόταση της παράταξης ΑΡ.Σ.Υ.
-Σε  δεύτερη τοποθέτησή της η κυρία Σακκά , επέμεινε στη δημιουργία αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου και τόνισε πως όποια προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με καταγγελίες. Συμφώνησε πως ο σύλλογος πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από τη διοίκηση του νοσοκομείου και δεν μπορεί συμβαδίζει με αυτήν.
-Στην δευτερολογία της η Κα Προκόπη είπε πως «μετά τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και αφού δεν μπορεί να συσταθεί αντιπροσωπευτικό προεδρείο, η Ανεξάρτητη κίνηση απέχει από τις διαδικασίες σύστασης προεδρείου."
 Ο Κος Ίντας ζήτησε να υπάρξει έγγραφη καταγγελία για τις απειλές σε υποψηφίους.
Ο Κος Τσολάκης του απάντησε πως αυτό δεν είναι εφικτό Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις για εγγραφή καταγγελία.
Η Κα Μοδινού τοποθετήθηκε λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει γενίκευση με βάση κάποια γεγονότα που συνέβησαν.
Ο Κος Ίντας τάχθηκε κατά αυτών των πρακτικών, απειλών κλπ.
Στη δευτερολογία της η Κα Κοσμοπούλου επέμεινε στην πρότασή της, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συμμετέχει σε Προεδρείο και ούτε θα ψηφίσει μία παράταξη που την προηγούμενη περίοδο υπονόμευσε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ενώ τώρα ψηφίζει κατά της απεργίας, ούτε με την παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση που ψήφισε λευκό
Κοινή διαπίστωση όλων των παρατάξεων ήταν πως εκλογή προεδρείου στην παρούσα συνάντηση δεν ήταν δυνατόν να γίνει.
Έγινε προσπάθεια για προγραμματισμό ημερομηνίας νέας συνεδρίασης, με απαρτία όλων των μελών αλλά αυτή δεν ήταν εφικτή στο άμεσο χρονικό διάστημα λόγω προγραμματισμένων απουσιών των μελών.
Κατόπιν της διαπίστωσης αυτής, τέθηκε θέμα λειτουργίας του Συλλόγου όσον αφορά την οικονομική επάρκεια, τις συναλλαγές με την τράπεζα, καθώς και την εξόφληση του Κου Συρετίδη για τα έξοδα που πλήρωσε με δικά του χρήματα για τις εκλογές.
Πρόταση του Κου Τσολάκη να πάει αντιπροσωπεία στην τράπεζα να διευθετήσει τα επόμενα βήματα έγινε ομόφωνα δεκτή και συμφωνήθηκε να παραστούν ο ίδιος, ο Κος Ίντας και η Κα Προκόπη.
Συμφωνήθηκε επίσης νέα συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη ώρα 14:00 για να καθορισθούν οι διαδικασίες μετά την ενημέρωση της αντιπροσωπείας στην τράπεζα. Η Κα Κοσμοπούλου ζήτησε και έγινε ομόφωνα δεκτή, τα μέλη που θα λείπουν να μπορούν τηλεφωνικά να πούνε αν συμφωνούν για το μέλος που θα εξουσιοδοτηθεί. Θέμα του ΔΣ της τρίτης 19/6 θα είναι επίσης και η εξελεγκτική επιτροπή.
Συμφωνήθηκε από όλους τις αιτήσεις εγγραφών που έγιναν κατά τις εκλογές να καταθέσει ο Κος Τσολάκης , ο οποίος προσφέρθηκε να το κάνει μέχρι την Παρασκευή. Οι αιτήσεις εγγραφής από ότι μας ενημέρωσε ο Κος Συρετίδης είναι φωτοτυπίες γιατί τις πρωτότυπες τις κράτησαν στο πρωτοδικείο.
Ο Κος Τσολάκης έθεσε τρία θέματα τα οποία πρότεινε να είναι αντικείμενο συνάντησης με τον Διοικητή. Τα θέματα είναι:
1.     Πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού ασφαλείας
2.     Λήξη συμβάσεων επικουρικών γιατρών
3.     Συμβάσεις με τις καθαρίστριες

Συμφωνήθηκε να κλείσει ραντεβού με τον διοικητή ο Κος Ίντας.

Έγινε περιγραφή της αναφοράς του Κου Διάκου από τον Κο Ίντα και συμφωνήθηκε να συζητηθεί σε τακτικό ΔΣ , αφού μας στείλει ηλεκτρονικά την αναφορά.
Η Κα Προκόπη έθεσε σε γνώση των μελών έγγραφο του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.
Έγινε διαλογική συζήτηση με κατάθεση απόψεων και το θέμα παραπέμφθηκε σε νέο ΔΣ.

Ο εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

Τα παρόντα Μέλη

Ίντας Γεώργιος:

Συρετίδης Σπύρος:

Μοδινού Όλγα:

Σακκά Μαρία:

Μπουγιούκας Γιώργος:

Προκόπη Σωτηρία:

Καλογερόγιαννη Μαντώ:

Κοσμοπούλου Όλγα:

Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ