Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ απαιτώντας τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων



Να μην απολυθεί κανείς και να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι απαίτησαν εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού στον Άλιμο.

Οι συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα συμβασιούχων στα νοσοκομεία (νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, διοικητικοί υπάλληλοι κ.ά.). Τον Φλεβάρη του 2019 αναμένεται να απολυθούν οι 2.850 και το Σεπτέμβρη οι υπόλοιποι 1.150. Πριν ένα μήνα, στη ΔΕΘ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφερόμενη στο μέλλον τους είχε πει... «ή θα απολυθούν ή θα ανανεωθεί η σύμβασή τους». Δηλαδή, μπροστά στις εκλογές, άφησε ανοιχτό τόσο το ενδεχόμενο παράτασης της ομηρίας τους όσο και αυτό της απόλυσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του ΟΑΕΔ, οι εκπρόσωποι των Σωματείων απαίτησαν να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχους, να μονιμοποιηθούν και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Επισήμαναν ότι η χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων είναι υποχρέωση του κράτους και κάλεσαν το ΔΣ του ΟΑΕΔ να πάρει πολιτική απόφαση στήριξης των εργαζομένων και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διοίκηση του Οργανισμού απέρριψε τα αιτήματα των σωματείων, αρνήθηκε ακόμη και να παρέμβει σε περιπτώσεις όπου οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους μόνιμους συναδέλφους τους (πχ. γονικές άδειες), δηλώνοντας... αναρμόδια! Αποκαλύπτοντας μάλιστα το «παιχνίδι» εφησυχασμού που παίζει ξανά η κυβέρνηση, η διοίκηση του ΟΑΕΔ ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με το υπουργείο ούτε για παράταση των συμβάσεων, ούτε για νέο πρόγραμμα.

«"Παίζουν" και με τη δημόσια υγεία και με τη ζωή των 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, όπως ακριβώς κάνουν και με τους ελαστικά εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους επικουρικούς. Επιβεβαιώνεται ο στόχος τους για διαιώνιση και διεύρυνση του ποσοστού των ελαστικά εργαζόμενων, για αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας πέραν του κρατικού προϋπολογισμού», δήλωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Βασική προϋπόθεση για εισαγωγή στην εφαρμογή για επικουρικό προσωπικό

Νίκαια 2/10/18


Πλησιάζει ο καιρός, που θα ανοίξει η εφαρμογή του υπουργείου υγείας για το επικουρικό προσωπικό. Εν αναμονή λοιπόν του δελτίου τύπου του υπουργείου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν να εκδώσουν κωδικούς taxisnet. Οι κωδικοί είναι απαραίτητοι για την είσοδο στην εφαρμογή.

Στο παρακάτω έγγραφο περιγράφεται η διαδικασία έκδοσης κωδικών 

Τετάρτη 3/10/2018 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας

Τετάρτη 3/10/2018 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας στα πλαίσια της Κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ

ΑΘΗΝΑ 21/9/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 708
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ με 4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας 11πμ -15μ.μ. Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και στη Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Διεκδικούμε:
• Την διασφάλιση, επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
• Ένταξη στα ΒΑΕ.
• Αναδρομική χορήγηση διαφοράς Επιδόματος θέσης ευθύνης Προϊσταμένων Τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Αναπλήρωση Μισθολογικών απωλειών.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ