Την Πέμπτη 10/12, κόντρα στον αυταρχισμό και την απόπειρα φίμωσης συγκεντρωνόμαστε από τις 8πμ στην πύλη του Νοσοκομείου

 Νίκαια 05/12/2020

Την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 8 το πρωί θα είμαστε πάλι στην πύλη του Νοσοκομείου. Θα είμαστε για μία ακόμη φορά εδώ, κόντρα στον σχεδιασμό απαξίωσης της δημόσιας υγείας.

 

Κόντρα στην απόπειρα διαχωρισμού των υγειονομικών εργαζομένων,

Κόντρα στην μεθοδευμένη υπό- στελέχωση των Νοσοκομείων,

Κόντρα στην υπό- χρηματοδότηση της υγείας και στον νέο προϋπολογισμό,

Κόντρα στην εξαθλίωση των εργασιακών μας συνθηκών, με μετακινήσεις προσωπικού από υγειονομική μονάδα του δημοσίου σε ιδιωτικές κλινικές και σε άλλες υγειονομικές μονάδες,

Κόντρα στην οικονομική εξαθλίωση των υγειονομικών,

Κόντρα στην μετατροπή των επιτάξεων σε επιδοτήσεις,

Κόντρα στην ομηρία των συμβασιούχων συναδέλφων μας,

Κόντρα στην κτιριακή υποβάθμιση των Νοσοκομείων.

Βροντοφωνάζουμε, σε αντίθεση με την απόπειρα φίμωσής μας, από κυβερνητικούς μηχανισμούς ακόμη και από τον κόλπο των συνδικαλιστικών παρατάξεων, διεκδικώντας τα αυτονόητα για τον χώρο δουλειάς μας και προσφοράς μας,

Διεκδικούμε

·    Προσλήψεις  Μόνιμου  Προσωπικού

·    Αύξηση και όχι μείωση της χρηματοδότησης στην υγεία

·    Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

·    Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού

·    Άμεσα , επέκταση και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων

·    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες

·    Πραγματική Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξή τους στο σύστημα εφημερίας των νοσοκομείων

·    Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς εργαζόμενους

·    Κατάργηση της απαράδεκτης οδηγίας του ΕΟΔΥ για επιστροφή των εργαζόμενων με θετικό ή ακόμα και χωρίς, τεστ.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης           Βλάχος Γεώργιος


Απάντηση στην λασπολογία της ΔΑΚΕ με αποδείξεις

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Νίκαια 1/12/2020

Η γνωστή τακτική λασπολογίας και προσωπικών επιθέσεων για μία ακόμα φορά από την ΔΑΚΕ, συνεχίζεται.

 

 Είναι η λογική τους, πως εφόσον δεν μπορούν να ελέγξουν ένα συνδικαλιστικό όργανο, δημοκρατικά εκλεγμένο, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην λειτουργήσει.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν τα Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συλλόγου μία ημέρα πριν την διεξαγωγή των εκλογών, τα οποία και φυσικά χάσανε. Συνέχισαν μετά τις εκλογές με νέα Ασφαλιστικά μέτρα και Αγωγή κατά του Συλλόγου, όπου ζητούν ακύρωση των εκλογών γιατί συμμετείχαν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, ώστε να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Αφού χάσανε τα Ασφαλιστικά μέτρα δύο φορές και αντιλαμβάνονται πως θα χάσουν και την αγωγή, προσφεύγουν σε αυτό που έχουν μάθει καλά, την λασπολογία και τις ψευδείς κατηγορίες.

Δυστυχώς για αυτούς τα έγγραφα αποδεικνύουν τα ψεύδη τους. Η παρακάτω φωτογραφία είναι απόσπασμα της αγωγής, όπου γίνεται εμφανές πως αντίδικός τους είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων (δηλαδή οι εργαζόμενοι), και όχι οι παρατάξεις όπως ισχυρίζονται.

 



Και στην παρακάτω εικόνα είναι επίσης εμφανές πως ζητούν να πληρώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων το αντίτιμο των δικαστικών τους εξόδων. Από τις δύο φωτογραφίες είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ποιος ενδιαφέρεται και ποιος εκμεταλλεύεται τα χρήματα των συναδέλφων.



Κάνοντας επίθεση στον Πρόεδρο του συλλόγου επιδιώκει επί της ουσίας να λοιδορήσει τις αποφάσεις του ΔΣ και τη δράση του.   Να τους γίνει σαφές πως τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, όσο το υπόλοιπο Προεδρείο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι εκλεγμένοι με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται.

 

Να είναι σίγουροι πως η λασπολογία τους δεν πρόκειται να σταματήσει την δυναμική των διεκδικήσεων μας. Για άλλη μία φορά οι μαζικές εκδηλώσεις των εργαζομένων θα δώσουν την απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 

Κάθε φορά θα είμαστε και περισσότεροι γιατί τα προβλήματα τα ζούμε καθημερινά και θα παλέψουμε όλοι μαζί για την επίλυσή τους.

     Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης    Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ