Επιθέσεις στο προσωπικό ασφαλείας

 

Για μία ακόμη φορά, από τις πολλές τα τελευταία χρόνια το προσωπικό ασφαλείας του Νοσοκομείου μας, θέτει εαυτόν, ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, στην υπηρεσία του καθήκοντος.

 Στην εφημερία του Νοσοκομείου της 13/7/2021 η συνάδελφος με σύμβαση εργασίας Μαρία Αντωνοπούλου δέχεται επίθεση από συνοδό ασθενούς, ο οποίος της καταφέρνει χτυπήματα στην, πρόσφατα χειρουργημένη, κοιλιακή χώρα της συναδέλφου.

Στην εφημερία της 17/7/2021, ασθενής, υπό την επήρεια οινοπνευματωδών και ναρκωτικών ουσιών, επιτέθηκε στους συναδέλφους Μαρία Αντωνοπούλου, Ζαχαρία Αλεξέλη και Κωνσταντίνο Λιναρδάκη και οι τρεις τους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Στην εφημερία της 2/8 πολίτης επιτέθηκε στον συνάδελφο συμβασιούχο Βασίλειο Κοντό.

Δεν είναι τα πρώτα περιστατικά βιαιοπραγίας κατά συναδέλφων του προσωπικού ασφαλείας του νοσοκομείου μας και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία. Χωρίς ατομικά μέσα αυτοάμυνας και με γυμνά χέρια παλεύουν καθημερινά, ώστε να παρέχουν την μέγιστη δυνατή προστασία στο υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου.

·       Να τονίσουμε πως οι συμβάσεις των συναδέλφων λήγει στο τέλος του χρόνου, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία διασφάλιση για την ανανέωση τους.

·       Να τονίσουμε πως οι συνάδελφοι, παρόλη την, καθημερινή σχεδόν, εμπλοκή τους δεν λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

·       Τέλος να τονίσουμε πως, όπως και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 

Η αυτοθυσία και αυταπάρνηση έχει και όρια όπως και για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει και αυτοί που έχουν την ευθύνη να παρέχουν τα κατάλληλα μέσα αυτοπροστασίας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ