Για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας



Νίκαια 23/03/2019


Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας μαζικής  ανακατάταξης, των προϊσταμένων κυρίως των νοσηλευτικών τμημάτων αλλά και της διεύθυνσης με υποβαθμίσεις και αναβαθμίσεις, προς χάριν, όπως επικαλείται η Διοίκηση, της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου. Επειδή υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες μαζικές αλλαγές:

   Να πληροφορήσουμε την Διοίκηση, η οποία φυσικά και το γνωρίζει, πως η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτεί προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού που έχουν να γίνουν πολλά χρόνια. Μπαλώματα με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
   Να πληροφορήσουμε επίσης την Διοίκηση πως η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτεί την ανανέωση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων, που είναι σίγουρα πεπαλαιωμένα.
   Να πληροφορήσουμε επίσης την Διοίκηση πως η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτεί την Πλήρη Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής καθώς και την επαναφορά των 255 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με την υπ΄αριθμ.Υ4α/οικ.80672/27-08-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ22123/Β/28-08-2013) των Υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
   Να πληροφορήσουμε επίσης την Διοίκηση πως η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτεί την δημιουργία δομών λειτουργικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έτσι ώστε να αποσυμφορίζονται οι δομές των Νοσοκομείων.
   Να πληροφορήσουμε επίσης την Διοίκηση πως η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου δεν επιτυγχάνεται με το ανακάτεμα της τράπουλας.
Το Νοσοκομείο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός με εργαζόμενους που έχουν ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα όρια των αντοχών τους. Σαφώς και πρέπει να γίνουν αλλαγές, αυτές όμως πρέπει να είναι με αξιοκρατικά κριτήρια και να αποπνέουν το αίσθημα δικαιοσύνης στους εργαζόμενους.
Να πληροφορήσουμε τέλος την Διοίκηση πως οι μαζικές μετακινήσεις προσωπικού και μάλιστα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, επιτείνει στους εργαζόμενους το αίσθημα της ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Απαιτούμε,
1) Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες,
2) Ανανέωση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων,
3) Πλήρη Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής καθώς και την επαναφορά των 255 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν,
4) Δημιουργία δομών λειτουργικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,

          για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.


Νόμος Υπ. Υγείας Ιδιωτικές Κλινικές


Νόμος Υπ. Υγείας Ιδιωτικές Κλινικές by Γιάννης Τσολάκης on Scribd

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που τους δικαιώνει! Πόσα χρήματα έχασαν

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που τους δικαιώνει! Πόσα χρήματα έχασαν

Τα πάνω κάτω έφεραν και πάλι για την κυβέρνηση δικαστικές αποφάσεις Πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα που δικαιώνουν τους γιατρούς οι οποίοι είχαν προσφύγει για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Η νέα απόφαση αφορά στις ρυθμίσεις του νόμου 4472/2017, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές και επιδικάζει διαφορές αποδοχών για τα έτη 2017 και 2018, που κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη βαθμίδα από 19.000 έως 24.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση αγωγών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση: «Απόφαση βόμβα της Δικαιοσύνης δικαιώνει τους γιατρούς του ΕΣΥ για νέα αναδρομικά και αυξήσεις μισθών! Πόσα θα εισπράξουν»
Εκτός από αναδρομικά όμως φαίνεται πως η κυβέρνηση με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και σε αυξήσεις μισθών των νοσοκομειακών γιατρών. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων συνδέονται και με τα όσα είχε αποφασίσει το ΣτΕ το οποίο έκρινε ότι οι μισθοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προς του 2012.

Απόφαση ΣτΕ για τους μισθούς όλων των γιατρών

Μάλιστα εντός των επόμενων μηνών οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένουν να δημοσιευθεί και η απόφαση της τριτανακοπής που είχαν κάνει στο ΣτΕ, στην οποία συμμετείχαν 8500 γιατροί του ΕΣΥ, ώστε η απόφαση για τις αυξήσεις στους μισθούς να αφορούν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο τους προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη.
Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ
Βέβαια στις αλλεπάλληλες πιέσεις της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προς των υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για αυξήσεις στους μισθούς, εκείνος επικαλέστηκε τα δημοσιονομικάπροβλήματα της χώρας.
Και δεν είναι λίγα τα χρήματα που έχασαν οι γιατροί από την αρχή των μνημονίων μέχρι το 2017 οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων ειδικών μισθολογίων.
Δείτε παρακάτω τον πίνακα ενδεικτικά πόσα έχασαν οι γιατροί
Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς και πόσα χρήματα χάθηκαν επιπρόσθετα μετά το 2017 με τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια. Οι μειώσεις το 2017 προέκυψαν από το γεγονός ότι το σύνολο των αποδοχών είναι πλέον φορολογητέο.
Με βάση τους υπολογισμούς, οι Διευθυντές έχουν καθαρή μείωση από το 2017 80-90 € / μήνα, οι Επιμελητές Α έχουν καθαρή μείωση 50-60 € / μήνα και οι Επιμελητές Β έχουν καθαρή μείωση 30-40 € / μήνα.
Αναδημοσίευση από healthreport.gr

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ