Στάση Εργασίας Πέμπτη 12/11/2020, όλοι στο προαύλιο του Νοσοκομείου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 6/11/2020

 

Στάση Εργασίας Πέμπτη 12/11/2020

 

Το αφήγημα για ένα «θωρακισμένο» σύστημα Υγείας κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν τα αποτελέσματα της ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής οδήγησαν σε ένα νέο lockdown, με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζομένους και μικρομεσαίους του ιδιωτικού τομέα.

 Η απόπειρα δημιουργίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κυρίως με ιδιωτικά κεφάλαια, σκόνταψε στην υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας.

Συνεχίζουν και μιλάνε για χιλιάδες προσλήψεις, χωρίς ίχνος αιδούς και χωρίς να βλέπουν τα άδεια από προσωπικό Νοσοκομεία.

  Μετατροπές Νοσοκομείων χωρίς κανένα σχέδιο, όπου οι Διοικητές των Νοσοκομείων καθημερινά, σε ρόλο ανιχνευτή, ψάχνουν χώρους για να στεγάσουν τις νέες κλινικές covid, που πρέπει να δημιουργηθούν, σε νοσοκομεία που η λειτουργικότητα τους έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. Καμία ανακαίνιση ή επέκταση δημοσίων δομών υγείας εδώ και αρκετά χρόνια.

  Υποσχέσεις μονιμοποιήσεων  σε συμβασιούχους, όμηρους της εργασίας, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Οι προκηρύξεις της κυβέρνησης μοιράζουν ψίχουλα μόνιμου προσωπικού στα εξαθλιωμένα Νοσοκομεία.

Αντί της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, η κυβερνητική πολιτική επιδοτεί την ιδιωτική υγεία οδηγώντας τους φτωχότερους πολίτες σε εξαθλίωση και ξεπούλημα.

Εμείς οι εργάτες της υγείας, στηρίζουμε τόσα χρόνια το σύστημα υγείας, όχι χάριν των κυβερνήσεων αλλά χάριν της δημόσιας υγείας των πολιτών. Και σε αυτό το δεύτερο κύμα της κρίσης θα στηρίξουμε τις υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, υπερβάλλοντας για μία ακόμα φορά εαυτόν. Το μόνο που ζητάμε είναι όπλα, το μόνο που απαιτούμε είναι να μας δώσει η κυβέρνηση το δικαίωμα να έχουμε το πλεονέκτημα κατά της πανδημίας.

Απαιτούμε άμεσα, όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει εχθές

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων στα νοσοκομεία της χώρας

·       Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν τις δημόσιες δομές υγείας

·       Ανακαίνιση και επέκταση των ανεπαρκών δημόσιων δομών υγείας

·       Αύξηση της χρηματοδότησης στην δημόσια υγεία, ο λαός την πληρώνει και η κυβέρνηση οφείλει να την παρέχει σε όλους

·       Επίταξη των κλινών του ιδιωτικού τομέα υγείας, τέλος στην επιδότηση των επιχειρηματιών υγείας

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομείο Νίκαιας και Δυτικής Αττικής συμμετέχουμε στην δίωρη Στάση Εργασίας 8πμ με 10πμ και συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Νοσοκομείου Νίκαιας τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης            Βλάχος Γεώργιος

Όχι σε δημόσιο σύστημα υγείας μιας νόσου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 02/11/2020

Σύμφωνα με τον χάρτη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 προβλέπεται μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στο επίπεδο Β (αυξημένου κινδύνου), στο οποίο βρίσκεται και η Αττική.

Το δημόσιο σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο εκτίναξης της θνητότητας και της νοσηρότητας όσον αφορά στις λοιπές παθήσεις. Η εμπειρία του πρώτου κύματος της πανδημίας αυτό δείχνει. Δραματική αύξηση των ήδη μακροχρόνιων αναμονών, μοιραία μετατροπή τακτικών χειρουργείων σε επείγοντα, επιπλοκές και εξέλιξη της εκάστοτε νόσου.

Για μία ακόμη φορά τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο λαός, οι ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες αυτό τον κίνδυνο και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση.

Απαιτούμε

·      Να μην ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία!

· Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού!

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης               Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ