Στάση Εργασίας την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7πμ έως 12μεσ.

 

 ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 27/8/2020

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Θριάσιο Νοσοκομείο για Πανελλαδική ημέρα Δράσης την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και με αφορμή την συνεδρίαση, στο Υπουργείο Εργασίας, της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών,

Προκηρύσσει

Στάση Εργασίας την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και από ώρα

7πμ έως 12μεσ.

Και καλεί όλους τους συναδέλφους σε παράσταση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και από ώρα 9πμ που συνεδριάζει η επιτροπή.

  Ο εργασιακός χώρος της υγείας, πολύ περισσότερο την σημερινή εποχή της πανδημίας, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι κατεξοχήν χώρος όπου η καθημερινή αντιμετώπιση ιογενών καταστάσεων , επιβάλει οι εργαζόμενοι σε αυτόν να ανήκουν σε ειδική κατηγορία. Το κυκλικό ωράριο και οι εφημερίες που απαιτούνται, για την 24ωρη λειτουργία των δομών υγείας, είναι από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες για την αυξημένη νοσηρότητα των επαγγελματιών υγείας.

 Οι παραπάνω δυσκολίες δεν αντιμετωπίζονται με χειροκροτήματα αλλά με θέσπιση ειδικών όρων για όλους όσους εργαζόμαστε στις δομές υγείας.

  Διεκδικούμε:

-        Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας

 

-        Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ( ΒΑΕ ) όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας, αναδρομικά και ανεξάρτητα του διανυόμενου επαγγελματικού βίου χωρίς αναδρομικές κρατήσεις που αντιστοιχούν σε αυτό το εργασιακό καθεστώς.

  Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Δεν μας χαρίζουν τίποτα. Ζητάμε αυτά που δικαιωματικά θα έπρεπε να λαμβάνουμε τόσα χρόνια.

 

Το ΔΣ

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ