Πανελλαδική, Πανυγειονομική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 22/2/2023 7πμ-3μμ - Συμμετέχουμε, αντιστεκόμαστε στην απαξίωση της δημόσιας υγείας

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 16/2/2024


Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική, Πανυγειονομική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 22/2/2023 και την επεκτείνουμε κατά μία ώρα (7-3) ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην πορεία που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Μαβίλη στις 8:30 και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της υπό-στελέχωσης καθώς και την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει τα δημόσια νοσοκομεία, που και τα δύο έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία των ασθενών και στην τσέπη του λαού.

Στο νοσοκομείο μας η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιώτη εργολάβο καθώς και η ανάθεση γνωμάτευσης ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και μάλιστα, και για τα δύο, με κόστος πολλαπλάσιο από την πρόσληψη του ανάλογου προσωπικού, δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έχει σκοπό να κινηθεί. Δεν το κρύβουν άλλωστε. Είναι ξεκάθαρες οι δηλώσεις του υπουργείου Υγείας για τις συμβάσεις στην καθαριότητα. « Βρείτε δουλειά στους εργολάβους μέχρι τον Ιούνιο του 2024, γιατί αλλιώς δεν θα έχετε δουλειά», αυτό είπε στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.



Σε αυτήν την δραματική για τα νοσοκομεία κατάσταση, σαν να ζουν σε άλλον πλανήτη, έρχονται να νομοθετήσουν και τα απογευματινά χειρουργεία. Τα οποία υπόσχονται λιγότερη αναμονή στις λίστες, με το αζημίωτο βέβαια. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Μας γυρίζουν στις εποχές που ο φτωχός πουλούσε τα υπάρχοντά του για να χειρουργηθεί ή αλλιώς….. Την ίδια ώρα μειώνονται οι πρωινές τακτικές αίθουσες χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες και τα τμήματα έχουν χτυπήσει κόκκινο εδώ και πολύ καιρό, αφού οι ελάχιστοι επικουρικοί που προσλαμβάνονταν, εδώ και δύο χρόνια έχουν σταματήσει να προσλαμβάνονται. Οι ελάχιστες αυτές προσλήψεις δεν επαρκούν ούτε τις αποχωρήσεις συνταξιοδότησης να καλύψουν. Το προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς δεν γίνονται εδώ και πολλά χρόνια προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είναι επαγγελματικά «γερασμένο», καταπονημένο και εξουθενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο, λόγο συνθηκών εργασίας και χαμηλού μισθού, να παραμείνει κάποιος στα δημόσια νοσοκομεία αλλά ούτε και να επιθυμεί την πρόσληψη του.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε:

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με διαδικασίες εξπρές
·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
·       Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων
·       Αναμόρφωση των οργανισμών έτσι ώστε να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες
·       Εκδίωξη των εργολάβων από τα δημόσια νοσοκομεία
·       Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε

Δεν υποχωρούμε σε καμία από τις διεκδικήσεις μας.

Η αυξημένη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση, αυξάνει την δύναμη των διεκδικήσεων μας, δυναμώνει την φωνή μας.

Το ΔΣ

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ