Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή εργασίας - Να σταματήσει η τιμωρία των υγειονομικών

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 26/3/2022

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας και ενώ η κυβέρνηση άφησε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού τους υγειονομικούς και την λειτουργία των νοσοκομείων, συνεχίζει να τιμωρεί τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με συνέχιση της αναστολής εργασίας.

Εφτά μήνες τώρα χωρίς καμία καταβολή αποδοχών, παράνομα και αυθαίρετα, συνεχίζει να τιμωρεί όσους « δεν συμμορφωθήκαν με τις διαταγές». Παρατείνει τις αναστολές εργασίας και την οικονομική εξαθλίωση, αυτών που πριν να έρθουν τα εμβόλια, χωρίς την παροχή μέσων προστασίας, με υπερεργασία, με κομμένες άδειες και ρεπό, σήκωσαν στην πλάτη τους το δημόσιο σύστημα υγείας, με αυτοθυσία προσφέροντας υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με COVID και όχι μόνο.

Είναι αυταπόδεικτο σε όλους μας, πως πίσω από την δαιμονοποίηση όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, η κυβέρνηση προσπαθεί ανεπιτυχώς να καλύψει την δική της εσκεμμένη ανεπάρκεια ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο μόνο του σήκωσε όλο το βάρος της πανδημίας. Στα δύο αυτά χρόνια με μηδενικές προσλήψεις, με μειώσεις των προϋπολογισμών για την υγεία, με μηδενική επένδυση σε υποδομές για τα νοσοκομεία, είναι φανερό πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ακόμη και την πανδημία για να υποβαθμίσει το σύστημα υγείας. Θύματα αυτής της υποβάθμισης και οι συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ενώ όλα τα μέτρα χαλαρώνουν, γιατί άραγε, η κυβέρνηση συνεχίζει να τιμωρεί τους ήρωες που χειροκροτούσε.

Ζητούμε άμεσα τώρα

Την επιστροφή στην εργασία όλων των συναδέλφων που είναι σε αναστολή, με δύο προληπτικά τεστ την εβδομάδα

Την επιστροφή των χρημάτων που τους έχουν παρακρατήσει παράνομα

Την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων τόσο με προσωπικό όσο και με υποδομές

                              Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας 

Τσολάκης Ιωάννης       Βλάχος Γεώργιος 


Η αριστεία υποβάθμισης του ΕΣΥ συνεχίζεται με κάθε τρόπο- Αυτόνομη λειτουργεία του Δυτικής Αττικής και στελέχωση των Νοσοκομείων ΤΩΡΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 26/3/2022


 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έρχεται και πάλι στην ημερήσια διάταξη του υπουργείου υγείας το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής.

Για μια ακόμη φορά η αποσπασματική οπτική του υπουργείου, καθώς και η περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του, αποτελεί την κεντρική στρατηγική του. 

Η πανδημία αλλά και η συνεχής πίεση του συστήματος υγείας έχει αναδείξει,  με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, την ανάγκη νέων δομών καθώς και την επιπλέον στελέχωση των υπαρχόντων.

Αντί για αυτό η επιλογή του υπουργείου και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης είναι η αλλαγή διασύνδεσης του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες δομές, από αυτά που επιχειρεί να λύσει, αν έχει πρόθεση να λύσει.

Η πρόταση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ για διασύνδεση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με το νοσοκομείο Αττικό με παράλληλη μεταφορά των οργανικών θέσεων του πρώτου, επιτείνει την υπό-στελέχωση του νοσοκομείου Νίκαιας και ουσιαστικά το υποβαθμίζει. Δεν μας πείθει η μεταγενέστερη διαβεβαίωση του ίδιου πως θα διατηρηθούν οι θέσεις των υπηρετούντων στο νοσοκομείο Νίκαιας που η οργανική τους θέση είναι στο Δυτικής Αττικής.

Δεν μπορούν να ισχύουν και οι δύο προτάσεις και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο. Κάποιος μας κοροϊδεύει και το κάνει συστηματικά και στοχευμένα. 

Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο για εμάς πως το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής πρέπει να στελεχωθεί να εξοπλιστεί και να λειτουργήσει ως αυτόνομος οργανισμός, ενταγμένος στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όλες οι άλλες προτεινόμενες και σχεδιαζόμενες λύσεις, πέρα από ουτοπικές είναι και προβληματικές όχι μόνο για το ίδιο το νοσοκομείο και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, που είτε είναι διασυνδεδεμένα είτε επιχειρείται να διασυνδεθούν, αλλά και συνολικά για το σύστημα υγείας.

 

Κατόπιν των παραπάνω ζητάμε

• Η μόνη αλλαγή που θα γίνει στο νομικό καθεστώς του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής να είναι αυτή της αυτονόμησης του και ένταξης του ως αυτόνομου οργανισμού στο σύστημα υγείας

• Να στελεχωθεί και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής αλλά και το νοσοκομείο Νίκαιας ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα λειτουργικά κενά που υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία

• Να μην χαθεί καμία θέση υπηρετούντος στο νοσοκομείο Νίκαιας που ήδη είναι υπό-στελεχωμένο

• Άμεση συνάντηση με τον υπουργό υγείας ώστε να του μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα των δύο νοσοκομείων αλλά και να μας διευκρινίσει τις προθέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης.

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ