Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/1/2022

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής


Νίκαια 11/1/2021

Στα πλαίσια της Ημέρας Δράσης που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 13/1/2022, προκηρύσσουμε στάση εργασίας από 9πμ έως 10πμ και συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση στην τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό. Την στοχευμένη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μετά το πέρας της εφημερίας 17 ασθενείς παρέμειναν στα ΤΕΠ covid του Νοσοκομείου λόγω αδυναμίας εύρεσης κρεβατιού νοσηλείας. Αυτό όχι για λίγες ώρες αλλά μέχρι την επόμενη ημέρα στις έξι το πρωί όπου διακομίσθηκε ή έγινε εισαγωγή και ο τελευταίος ταλαιπωρημένος ασθενής, σε κρεβάτι στο οποίο προηγήθηκε εξιτήριο.



Έχουν αφήσει το σύστημα υγείας και το προσωπικό του στην τύχη του. Ταυτόχρονα έχει παροπλιστεί το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής που παρόλο που έχει τις στοιχειώδεις υποδομές να νοσηλεύσει απλά περιστατικά covid, αξιοποιείται μόνο για τον εμβολιασμό, λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και των μη αναγκαίων παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών του. Παράλληλα  για μια ακόμη φορά είναι επιλογή της κυβέρνησης η πριμοδότηση των ιδιωτικών κλινικών σε μια περίοδο που η απλή νοσηλεία περιστατικών covid δεν μπορεί να καλυφθεί από τα υπό-στελεχωμένα και υπό-χρηματοδοτημένα νοσοκομεία όπου καμία ουσιαστική παρέμβαση στις υποδομές και την στελέχωση δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Έμπειρο υγειονομικό προσωπικό παραμένει εδώ και 4,5 μήνες σε αναστολή, ενώ μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα υπό-στελεχωμένα νοσοκομεία. Κλινικές υπολειτουργούν ή και κλείνουν λόγω νόσησης εμβολιασμένου προσωπικού. Όσο για τις τρίμηνες αναπληρώσεις που «προγραμμάτισε» το υπουργείο υγείας, άνθρακες ο θησαυρός.

Ταυτόχρονα οι υπάρχουσες υποδομές και ο τρόπος λειτουργίας του Νοσοκομείου ευνοεί την αύξηση διασποράς, με παθολογικά περιστατικά να είναι διασπαρμένα σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου. Παρόλη την υπερπροσπάθεια του προσωπικού, είναι αυτονόητο πως δύο Νοσηλευτές δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τρεις βάρδιες, δύο θερμαστές επίσης το ίδιο, δύο τραυματιοφορείς ολόκληρο νοσοκομείο. Παρόλη την άρση της ανάκλησης των κανονικών αδειών, αντιλαμβάνεται κανείς πως όταν το προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου παίρνοντας τα δύο ρεπό της εβδομάδας, πόσο άτοπο φαντάζει η λήψη κανονικής άδειας.

Ζητάμε άμεσα

·       ·       Επαναλειτουργία των κλινικών covid στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, με ταυτόχρονη στελέχωση του

·       Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

·       Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή Εργασίας με καθημερινό Rapid Test

·       Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

·       Αύξηση της χρηματοδότησης στην υγεία

·       Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

·       Δημιουργία δικτύου ΠΦΥ

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, καθώς και στην απογευματινή (5μμ) συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ την ίδια ημέρα στο Υπουργείο Υγείας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης           Βλάχος Γεώργιος


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ