Συνάντηση με τον Διοικητή 14/6/2019

Το σημερινό ραντεβού με τον Διοικητή είχε κλειστεί από την Τετάρτη 12/06/2019 για τις 12 το μεσημέρι. Τελικά μετά από αναμονή μίας και πλέον ώρας μας δέχτηκε στις 13:20.

Παρόντες στην συνάντηση Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γιώργος, Τσολάκης Ιωάννης.

Το θέμα για το οποίο κλείσαμε το ραντεβού ήταν η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας στις 23 Ιουλίου και το οποίο ήτα απόφαση του τελευταίου ΔΣ την 12/06/2019.
Η απάντηση του Διοικητή ήταν πώς υπάρχει σχεδιασμός για παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλος Αυγούστου, έτσι ώστε να προλάβει μέχρι τότε να ολοκληρωθεί ο Διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ. Η παράταση αυτή θα ψηφιστεί όπως μας ανέφερε στο ΔΣ του Νοσοκομείου που θα γίνει την Δευτέρα 24/06/2019.

 Με την ευκαιρία της παρουσίας μας εκεί του θέσαμε και άλλα θέματα όπως:

1) Τον διαγωνισμό για το Προσωπικό Ασφαλείας που ολοκληρώθηκε και στον οποίο ενώ προσλήφθηκαν 12 άτομα τελικά, μετά από αποχωρήσεις κλπ μείνανε 5 τα οποία εργάζονται στο Νοσοκομείο. Ζητήθηκε να γίνει κλήση των επιλαχόντων του διαγωνισμού

2) Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που τόσο πολύ έχει καθυστερήσει.

Και για τα δύο θέματα μας είπε πως λόγο της προκήρυξης των εκλογών δεν μπορεί να γίνει κανένας διορισμός και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν μετά τις εκλογές.

3) Τέθηκε το θέμα της δυσλειτουργίας που δημιουργήθηκε με τις εξωτερικές εξορμήσεις της Αιμοδοσίας και την άρνηση του ΕΚΑΒ να στείλει οδηγό για αυτές, με κίνδυνο την αναβολή τους, η οποία θα έχει σαν συνέπεια την μεγάλη έλλειψη μονάδων αίματος στο Νοσοκομείο. Η απάντηση του Διοικητή ήταν πως ο λόγος που καθυστέρησε να μας δεχτεί ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για αυτό το θέμα. Στο οποίο βέβαια δεν μπόρεσε να καταλήξει σε μία λύση και θα απευθυνθεί στον Υπουργό Υγείας.

Δύο ακόμη θέματα που είχα στην ατζέντα δεν τέθηκαν γιατί τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου θεώρησαν πως θα πρέπει να προηγηθεί συζήτηση στον Σύλλογο και μετά να τα θέσουμε.


Μετά τιμής Τσολάκης Ιωάννης


Προσωπικό Ασφαλείας του Νοσοκομείου Νίκαιας παραδίδει στην Ασφάλεια Χρήστες και διακινητές Τοξικών ουσιών


      Νίκαια 13/06/2019
  
Στα πλαίσια δημιουργίας απόψεων και κλίματος , μέγιστος εχθρός είναι η  (επι)κοινωνία λανθασμένων η διαστρεβλωμένων πληροφοριών . Αυτό συμβαίνει  ασκόπως , είτε από άγνοια ( πλήρη ή μερική) , είτε από το αρχέγονο αμυντικό αίσθημα του υποβιβασμού που δωρεάν προσφέρει επίπεδο ανωτερότητας ( στους υποβιβάζοντες ) , διότι αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα επίτευξής του , και σε μερικές περιπτώσεις για να εξυπηρετήσει κάποιους άλλους σκοπούς …
Σύμμαχος λοιπόν όλων μας είναι η γνώση των γεγονότων με ακρίβεια και λεπτομέρειες  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ , ο καθείς μας δικαιολογείται να έχει την άποψη και την θέση του , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ /ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ κατά το δοκούν .

Τα ανωτέρω αφορούν σε περιστατικά κρίσης που διαχειρίστηκε  και συνεχίζει να διαχειρίζεται καλά η λίαν επιτυχώς το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του Νοσοκομείου μας

Έτσι λοιπόν στα πλαίσια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , Στα Τ.Ε.Π  την 10η Ιουνίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:40 ( μέχρι και 21:15 που διήρκεσε η επιχείρηση)  έλαβε χώρα (σοβαρό) περιστατικό με 2 χρήστες τοξικών ουσιών που προσπάθησαν μέσω της  κάλυψης που προσφέρει ( παραμονή σε ένα κλειστό χώρο με πολύ κόσμο και  για αρκετή ώρα ) ένα νούμερο εξέτασης , να διακινήσουν  ναρκωτικές ουσίες , ενώ ένας εξ αυτών ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ και ΧΡΗΣΗ στις τουαλέτες . Μετά από την οργανωμένη δράση του Προσωπικού Ασφαλείας του Νοσοκομείου μας , διενεργήθηκε έλεγχος / συνέντευξη   ( ενώ είχαν απομακρυνθεί από το θερμό σημείο , ασθενείς και συνοδοί ) και μετά από αυτά που ευρέθησαν , οδηγήθηκαν στο γραφείο ασφαλείας όπου και παραδόθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές  ( σημειωτέον η Άμεσος Δράση είχε ειδοποιηθεί ( 20:22) ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Προσωπικού Ασφαλείας , αλλά δεν είχε φτάσει στο σωστό χρόνο και οι τοξικομανείς θα διέφευγαν …
Ο απολογισμός ήταν Μεγάλη ποσότητα Ηρωίνης  , αρκετές ποσότητες άλλων ουσιών και ένα ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 28 εκατοστών + κάποιες Λεπίδες  (Stanley) , φυσικά και τα δυο άτομα απασχολούσαν (εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης)  ( ένας Αλβανός και ένας Έλληνας  , χρήστης και έμπορος  ) , και το θέμα έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης .

Αν θέλετε να συνδράμετε / βοηθήσετε το δύσκολο και απρόβλεπτο έργο του Προσωπικού Ασφαλείας του Νοσοκομείου μας , κάντε κάτι πολύ απλό :  Ενημερώστε το με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΑΚΡΙΒΕΙΑ και μετά αφήστε το να αναλάβει αυτό δράση ( όχι εσείς ). Επίσης κάντε οικονομία  ΕΠΙΚΡΙΣΗΣ για  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ όταν  εκ των πραγμάτων  δεν γνωρίζετε το τι συμβαίνει, η τι ΣΥΝΕΒΗ ανά περίπτωση.

Το ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ δεν εξυπηρετεί ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΟ , αντιθέτως ΔΙΑΛΥΕΙ την ΟΜΟΨΥΧΙΑ
Αγαπήστε (υπ)αλλήλους 

Μετά τιμής
Μέλος του Προσωπικού Ασφαλείας του Νοσοκομείου Νίκαιας

Η χρονική συνέχεια ενός Οργανωμένου Εγκλήματος

Νίκαια 12/06/2019

 Θα παραθέσω γεγονότα αδιαμφισβήτητα, με χρονολογική σειρά, έτσι ώστε όλοι να αντιληφθούμε την στάση των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, κυρίως όμως τι κρύβεται πίσω από την στάση τους.

 Την 14/5 στον Ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Κος Μητσοτάκης παρουσιάζει το σενάριο λειτουργίας Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργούν μάλιστα με τους υπαλλήλους των Νοσοκομείων.
 Την 15/5 από τα μικρόφωνα του ίδιου σταθμού οι Δημοσιογράφοι Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου ( ο τελευταίος σήμερα υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ), ζητούν το γκρέμισμα των μισών Δημόσιων Νοσοκομείων.
 Την 23/5 τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα προκηρύσσουν  τριήμερη απεργία μέχρι και την 25/5, δηλαδή μία ημέρα πριν τις Ευρωεκλογές και της Περιφερειακές εκλογές.
 Την 26/5 έχουμε τις εκλογές με το γνωστό σε όλους μας αποτέλεσμα όσον αφορά τις Ευρωεκλογές αλλά και τις Περιφερειακές όπου στην Αττική ο Κος Πατούλης κέρδισε την πλειοψηφία στηριζόμενος από την ΝΔ
 Την 2/6 γίνεται ο Επαναληπτικός γύρος των Περιφερειακών εκλογών με Νικητή και Περιφερειάρχη τον Κο Πατούλη.

 Την 10/6 τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα κηρύσσουν επ’ αόριστον απεργία και μάλιστα τη συμπαράστασή τους στις νέες κινητοποιήσεις εκφράζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Εδώ να σημειώσουμε πως Πρόεδρος του ΙΣΑ είναι ο Κος Πατούλης, όπως επίσης και Πρόεδρος ΠΙΣ είναι ο Κος Πατούλης.
 Την 11/6 πραγματοποιείται  συνάντηση των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων με το υπ. Υγείας  το οποίο για να εξομαλύνει τις αντιθέσεις προσφέρει επιπλέον 30 εκατομμύρια από τον  ΕΟΠΥΥ στα  ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Κατά τη συνεδρίαση την Τετάρτη 12/6 τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποφάσισαν ότι μετά από όσα άκουσαν σταματούν την κινητοποίηση τους, ωστόσο όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προέρχονται για εξετάσεις θα πρέπει να πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Έτσι, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο από την Πέμπτη και το μέτρο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

  Εδώ σταματάει η χρονολογική παράθεση των γεγονότων και θα εκφράσω μερικές σκέψεις.
 Είναι τυχαίο το γεγονός του χρόνου των κινητοποιήσεων των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων; Το clawback και to rebate εφαρμόζεται από το 2012.
 Είναι τυχαίες οι αναφορές των μελών της Νέας Δημοκρατίας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
 Ποιος δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να καταπατούν την σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ και να αλλάζουν την διαδικασία αυθαίρετα; Έχουν την πλάτη κάποιου που υπόσχεται παραδείσους όταν αναλάβει την διακυβέρνηση;

 Η απόφαση τους σημαίνει πως αυτός που έχει χρήματα να πληρώσει τις εξετάσεις θα εξυπηρετείτε άμεσα ενώ ο φουκαράς που δεν έχει να προπληρώσει θα περιμένει, με ότι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην υγεία του.

 Σε όλη αυτήν την δυσάρεστη και επικίνδυνη για την Υγεία των ασθενών κατάσταση, ψάχνω να βρω τις ανακοινώσεις της λαλίστατης κατά τα άλλα Ομοσπονδίας μας( ΠΟΕΔΗΝ ). Μάταια, γιατί άραγε, μάλλον δεν έχουν επαρκή στοιχεία για την "ανάλγητη" ηγεσία του Υπουργείο Υγείας 

 Επειδή στην πολιτική και στις επιχειρήσεις ο παράγοντας τύχη αφορά πολύ μικρό ποσοστό των κινήσεων των Πολιτικών και των Επιχειρηματιών, θεωρώ πως εδώ πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση των ιδιωτικών συμφερόντων στην δημόσια υγεία.
 Να μπούμε λίγο στην λογική του τι πρόκειται να συμβεί στο σενάριο που αναφέρει ο Κος Μητσοτάκης, της εισόδου των ιδιωτών στα Νοσοκομεία. Πόσο ανεξέλεγκτη θα μπορούσε να γίνει η κατάσταση, χωρίς μάλιστα την άμυνα ανταγωνιστικότητας που προσφέρουν οι δημόσιες δομές υγείας, με όλη τους την ανεπάρκεια και την εξάρτηση τους από τους ιδιώτες.

 Εγώ λοιπόν αυτό που έχω να προτείνω είναι η ενίσχυση της δημόσιας δομής υγείας με ενίσχυση προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε η εξάρτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τους ιδιώτες να μειωθεί στο ελάχιστο ή και να εκμηδενιστεί.

Τσολάκης Ιωάννης
Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νίκαιας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α Ν Ι Κ Α Ι Α Σ

Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α   Ν Ι Κ Α Ι Α Σ
ΡΟΔΟΠΟΛΕΩΣ 26 ΝΙΚΑΙΑ Τ.Κ. 18451 

ΤΗΛ. ΦΑΞ 2104905432

Σας στέλνουμε αφίσα και πρόσκληση της επετειακής μας συναυλίας προς ενημέρωση και προώθηση.
Ευχαριστούμε.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ