Δελτίο Τύπου- Γραφείο Κινήσεως


ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΎ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΝΊΚΑΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της διοίκησης ότι το γραφείο κίνησης του νοσοκομείου μας  θα ενισχυθεί με προσωπικό, καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει υλοποιηθεί. Αντίθετα  με  πρόσφατη απόφαση διοικητή  δύο υπάλληλοι από το τμήμα, μετακινούνται σε άλλο, με αποτέλεσμα το γραφείο κίνησης να οδηγείται σε πλήρη αποδυνάμωση. Ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα  του νοσοκομείου μας που  λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αδυνατεί πλέον να καλύψει τις απαιτούμενες βάρδιες.
Παράλληλα προσωπικό από τη διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου μας μετακινείται προκλητικά στην ΥΠΕ με μεταφορά θέσης.
Ο σύλλογος εργαζομένων ενημερώνει τη διοίκηση ότι δε θα ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος   Η Γραμματέας Ίντας Γεώργιος   Προκόπη Σωτηρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Για Συνδικαλιστική Δίωξη Συναδέλφου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΙΚΑΙΑ 5/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας "Άγιος Παντελεήμων"- Γενικού Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα", συζήτησε την υπ. αριθμ. πρωτ. 15117 / 1-4-19 απόφαση του Διοικητή, η οποία αφορά την μετακίνηση του συναδέλφου Ρόκκα Γ., υπαλλήλου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και Γενικού Συμβούλου ΠΟΕΔΗΝ από το ΓΝΔΑ Αγ. Βαρβάρα στο Γ.Ν. Νίκαιας και αποφάσισε τα εξής :

1) H απόφαση του Διοικητή είναι αναιτιολόγητη, παράνομη και αυθαίρετη καθώς ο συνάδελφος ως σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ προστατεύεται από το άρθρο 14 του νόμου 1264/82.
2) Η μετακίνηση εκλαμβάνεται ως συνδικαλιστική δίωξη του υπαλλήλου, η οποία  έχει ως αφετηρία την μέχρι τώρα πορεία άσκησης συνδικαλιστικών καθηκόντων και δραστηριοτήτων του.
3) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για τη συγκεκριμένη απόφαση,  η οποία θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων. Παράλληλα γίνεται μετάταξη υπαλλήλου με την ίδια ειδικότητα, με μεταφορά θέσης, στην 2η ΥΠΕ.
4) Η ενέργεια αυτή του Διοικητή διαχωρίζει απροκάλυπτα τους υπαλλήλους σε "ημέτερους'' και ''μη'', αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της εν λόγω πρακτικής στη λειτουργία του Νοσοκομείου.  
5) Η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, την οποία επικαλείται ο Διοικητής, προφανώς και γνωρίζει ότι δεν επιτυγχάνεται με διώξεις, εκφοβισμούς και ολοκληρωτικές πρακτικές φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών, καθώς όπου αυτά εφαρμόστηκαν απέτυχαν παταγωδώς.
6) Στηρίζουμε τον συνάδελφο και εκπρόσωπό μας στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να ανακαλέσει Άμεσα την απόφαση της μετακίνησης.

                               Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας 
Ίντας Γεώργιος                                                   Προκόπη Σωτηρία 


ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΑΘΗΝΑ 1/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1452
ΠΡΟΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Συνάδελφοι,
Αποστέλλουμε σήμερα εξώδικο στα Συναρμόδια Υπουργεία για την συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ κατά της Αξιολόγησης.
Οι λόγοι που αναλυτικά εκθέσαμε στο τετρασέλιδο κείμενό μας αιτιολογώντας την Απεργία – Αποχή, όχι μόνο ισχύουν αλλά επιβεβαιώνονται ημέρα με την ημέρα.
Με την Αξιολόγηση κατηγοριοποιούνται οι υπάλληλοι και καθίσταται το σοβαρότερο εργαλείο εφαρμογής δυσμενών υπηρεσιακών και μισθολογικών μεταβολών, εγκαθιδρύοντας μάλιστα κανόνες κοινωνικού αυτοματισμού.
Όπου έσπασε η Απεργία – Αποχή διαπίστωσαν οι συνάδελφοι μεγάλες αδικίες στη βαθμολογία που έλαβαν και οι πολυαναμενόμενες κρίσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων αν και πλησιάζουν οι εκλογές ακόμη δεν ξεκίνησαν, όπως είχαμε προβλέψει. Οι καθαιρέσεις Προϊσταμένων και οι εκφοβισμοί συνεχίζονται.
Ως εκ τούτω μονόδρομος είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.

ΔΥΝΑΜΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δελτίο Τύπου απάντηση στον Πανηγυρικό του Διοικητή για την καθαριότητα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δελτίο Τύπου


Νίκαια  01/04 /2019
  
Σε απάντηση του πανηγυρικού, που δημοσίευσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, σε λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, δηλώνουμε πως κανένας λόγος πανηγυρισμού δεν υπάρχει. Και εξηγούμε:
1)    Το καθεστώς ομηρίας των Εργαζόμενων στην καθαριότητα φυσικά και δεν έχει λήξει με την υπογραφή 4μηνων ατομικών συμβάσεων εργασίας. Έχει αλλάξει η ομηρία τους από τον εργολάβο και πέρασε σε ομηρία τους από την Διοίκηση και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση.
2)    Η προηγούμενη Διοίκηση ήταν διορισμένη από την ίδια κυβέρνηση από την οποία είναι διορισμένη και η σημερινή Διοίκηση. Τι εμπόδιζε λοιπόν επί 3,5 χρόνια την κυβέρνηση να αναγκάσει την δική της διορισμένη Διοίκηση να αλλάξει το καθεστώς εργασίας στην καθαριότητα; Ή αν δεν το πραγματοποιούσε να την αντικαταστήσει; Είναι γνωστό σε όλους μας πως οι Διοικήσεις των Οργανισμών του δημοσίου είναι εντεταλμένες να εφαρμόζουν τις κυβερνητικές πολιτικές.
3)    Ποιους απειλεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου για  πρόθεση δολιοφθοράς; Τον καλούμε να τους ονομάσει.
4)    Κατηγορεί τους συνδικαλιστές που στέκονται στο πλευρό των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας για ποιόν λόγο; Αυτά που αναφέρει ότι εμείς είπαμε στους εργαζόμενους στην καθαριότητα είναι ξεκάθαρα ψεύδη. Την Παρασκευή ο εργολάβος κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, να προσέλθουν στο Νοσοκομείο το Σάββατο και να υπογράψουν «Δήλωση Οικειοθελούς Αποχώρησης». Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Διοικητή του Νοσοκομείου για να μάθει από επίσημα χείλη εάν αυτό προβλέπεται και εάν θίγονται με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Το τηλεφώνημα σταμάτησε στην Γραμματέα του Διοικητή και ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση του Συλλόγου από την Διοίκηση όπως υποσχέθηκε η Γραμματέας. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης θεωρήθηκε επιβεβλημένο από τα μέλη του ΔΣ να παραστούν το Σάββατο, ώστε να διαπιστώσουν την φύση του εγγράφου που καλούνταν οι εργαζόμενοι να υπογράψουν. Γεννούνται ερωτήματα, ποιος λόγος έκτακτης ανάγκης οδήγησε το εργολάβο να καλέσει τους εργαζόμενους σε ημέρα μη εργάσιμη για το Νοσοκομείο και να βάλει σε αυτήν την διαδικασία τους συναδέλφους; Ήταν δύσκολο η δήλωση αυτή να υπογραφεί την Τρίτη; Δεν όφειλε το Νοσοκομείο να καθοδηγήσει τους συναδέλφους για το τι έπρεπε να πράξουν; Γιατί οι συνάδελφοι δεν έχουν στα χέρια τους την σύμβαση εργασίας που έχουν υπογράψει με το Νοσοκομείο που να περιγράφει ξεκάθαρα τις αμοιβές τους καθώς και τους όρους εργασίας τους;
5)    Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων, τα χρόνια του φόβου και της δουλείας από τον εργολάβο στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και αυτό ακριβώς θα συνεχίσει να κάνει.
6)    Καλούμε τον Διοικητή να ελέγχει τις πληροφορίες που λαμβάνει, γιατί οι Συνδικαλιστές που ήταν το Σάββατο στο Νοσοκομείο δίπλα στους συναδέλφους της καθαριότητας αυτό που τους παρότρυναν, αφού επικοινώνησαν με εργατολόγους, ήταν να μην υπογράψουν κανένα χαρτί παραίτησης και όχι αυτά που του μεταφέρανε.
7)    Καλούμε τον Διοικητή να αναθεωρήσει την άποψη του για εργασιακή κανονικότητα. Εργασιακή κανονικότητα δεν είναι οι 4μηνες συμβάσεις εργασίας ούτε οι κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εργασιακή κανονικότητα είναι οι μόνιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου μας και κάθε Οργανισμού, να καλύπτονται από μόνιμες σχέσεις εργασίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων θα είναι δίπλα στους συναδέλφους της καθαριότητας καθώς και όλους τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας μέχρι την αποκατάσταση της κανονικότητας στις εργασιακές τους σχέσεις αλλά καi μετά από αυτήν.

Ο αγώνας συνεχίζεται


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας
        Ίντας Γεώργιος                                                   Προκόπη Σωτηρία

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ