Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων Νοσοκομείων 2ης ΥΠΕ για την Κινητοποίηση της Τρίτης 5/10

 

ΟΧΙ στις απολύσεις, την ανακύκλωση της ανεργίας      και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων

ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τη Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων στην Υγεία και Πρόνοια

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μ. έως 3 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 μ., στη συμβολή των οδών Θηβών και Μπελογιάννη και ΠΟΡΕΙΑ στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ


Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με ΣΟΧ) καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους εργαζομένους και είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασης τους από άλλους συμβασιούχους, ή και, όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας και πρόνοιας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ψήφιση νόμου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βάζει πρόσθετα εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθώς και η απόρριψη από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της άρχουσας τάξης της πρότασης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με την διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τις αναστολές εργασίας για να «αντικαταστήσουν» μόνιμους εργαζόμενους με 3μηνίτες και να επιταχύνουν τις προαποφασισμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για να διεκδικήσουμε μαζί:

► Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας

► Κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ανάκληση των αναστολών εργασίας.

► Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες

► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.

► Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

► Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ, τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια

Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία                                                                         ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΞΑ

Καλό ταξίδι Κώστα

 Νίκαια 26/9/2021


 Για μια ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, θρηνούμε τον χαμό ενός μέλους της οικογένειας του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Για όποιον γνώρισε και συνεργάστηκε από κοντά με τον Κώστα Παπαδόπουλο, είναι σίγουρο πως μόνο καλά λόγια έχει να πει.

Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο, επιστήμονα, φίλο, μα πάνω από όλα Άνθρωπο Κώστα με Α κεφαλαίο.

Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του για να μπορεί να αντιμετωπίσει την πολλή μεγάλη απώλεια της.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ