Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 19-11-2018



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Κοσμοπούλου Όλγα
Αδικαιολόγητα Απόντες: Συρετίδης Σπύρος
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης μας ενημέρωσε Διοικητής με φυσική του παρουσία στο ΔΣ πως ο εργολάβος στην καθαριότητα θα αποσύρει τα άτομα που βοηθάνε στην σίτιση λόγω ελέγχου από την επιθεώρηση εργασίας. Εξέφρασε την πρόθεση του για να λυθεί το πρόβλημα να κάνει ανάθεση σε εργολάβο για σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόταση του Κου Τσολάκη να ζητηθεί προσωπικό από τους πίνακες επικουρικού προσωπικού της ΔΥΠΕ, έτυχε θετικής αντίδρασης από τον Διοικητή. Εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν υπάρχουν άτομα διαθέσιμα στην κατάσταση της ΔΥΠΕ καθώς και για τις διαθέσιμες πιστώσεις στο νοσοκομείο. Εκφράστηκε από το ΔΣ η δυνατότητα παρέμβασης στην ΔΥΠΕ για εξασφάλιση οικονομικών κονδυλίων, αφού μας ενημερώσει ο Διοικητής για την διαθεσιμότητα στους πίνακες επικουρικού προσωπικού.
1ο Θέμα: Τράπεζα-Προεδρείο
Μετά την ενημέρωση από την τράπεζα πως η προτεινόμενη από το ΔΣ εκπροσώπηση, δεν μπορεί να καταστήσει ενεργό τον λογαριασμό και μετά από διαλογική συζήτηση, συμφωνήθηκε έκτακτο ΔΣ για την Δευτέρα 26/11/2018 και ώρα 13:30 με μόνο θέμα την εκλογή Προεδρείου.
2ο Θέμα: Στάση εργασίας 21/11/2018
Συμφωνήθηκε, μετά από διαλογική συζήτηση, να βγει ανακοίνωση κάλεσμα στην στάση εργασίας.
3ο Θέμα: Επικουρικό Προσωπικό και Αιτήσεις
Τέθηκε θέμα βοήθειας στους συναδέλφους εργαζόμενους που έχουν πρόθεση να κάνουν αιτήσεις στην εφαρμογή του επικουρικού προσωπικού. Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους για την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 12μεσ. ώστε να δοθούν κατευθύνσεις για τον τρόπο βοήθειας.
4ο Θέμα: Παράβολα 2ωρου
Τέθηκε θέμα Εργαζομένων που έχουν καταθέσει παράβολα, αλλά αυτά δεν υπάρχουν στους φακέλους. Υπάρχουν υπογραφές στις λίστες ότι κατατέθηκαν παράβολα τα οποία δεν βρέθηκαν. Κατατέθηκαν παράβολα χωρίς ονοματεπώνυμο τα οποία θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν όποιοι τα είχαν στην κατοχή τους. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να δούμε στο τέλος πόσα άτομα βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση και να πράξουμε αναλόγως.
5ο Θέμα: Νομική συνδρομή σε εργαζόμενους
Οι περισσότεροι Συνάδελφοι έχουν βάλει δικό τους δικηγόρο και συμφωνήθηκε για τους εναπομείναντες να ερωτηθούν, εάν θέλουν να εκπροσωπηθούν από την Κα Τσίπρα.
6ο Θέμα: Συνδρομή ΠΟΕΔΗΝ
Μας ενημέρωσε ο Κος Ίντας, πως σε συζήτηση με τον ταμία της ΠΟΕΔΗΝ του εξηγήθηκε πως το έγγραφο που αναφέρει γραμμάτιο δεν εννοεί αυτό αλλά ρύθμιση που κάνει η ΠΟΕΔΗΝ για την ρύθμιση των οφειλών. Έχει υπολογίσει 850 μέλη από τον Αύγουστο του 2014 και πιθανόν μέχρι σήμερα. Η οφειλή λοιπόν είναι μια δόση 14.300 ευρώ και άλλη μία 2300 ευρώ μέχρι το τέλος του 2017.
Ο Κος Τσολάκης ανέφερε πως δεν συμφωνεί με καμία οφειλή εάν δεν μας πούνε πόσα χρωστάμε και μέχρι ποιο χρονικό διάστημα. Συμφωνήθηκε από το σώμα να κλειστεί ραντεβού και να πάει μια αντιπροσωπεία του ΔΣ.
7ο Θέμα: Αγωγές Δώρων και επιδομάτων
Ενημέρωσε ο Κος Τσολάκης πως έγινε έλεγχος από τον ίδιο στις καταστάσεις για λάθη και παραλήψεις και τα ευρήματα στάλθηκαν στον δικηγόρο σε αρχείο excel, ταξινομημένα σε χωριστούς πίνακες ανά λάθος. Επισημάνθηκε από την Κα Προκόπη και την Κα Καλογερόγιαννη πως υπάρχουν λάθη και σε ΑΦΜ. Δεν τα κοίταξε ο Κος Τσολάκης τα ΑΦΜ και ανέλαβε να τα κοιτάξει.
8ο Θέμα: Καταγραφή email
Τέθηκε από τον Κο Τσολάκη πως μετά την απόφαση του ΔΣ για καταγραφή του email των μελών, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν τα μέλη του ΔΣ για την υλοποίηση της απόφασης. Συμφωνήθηκε από όλους να γίνει προσπάθεια υλοποίησης.
9ο Θέμα: Δραστηριότητες εορτών
Συμφωνήθηκε να έχουν προτάσεις τα μέλη του ΔΣ στην επόμενη συνεδρίαση για τις δραστηριότητες που πρέπει να προγραμματισθούν για τις γιορτές.
10ο Θέμα: Συμβάν με πτώση οροφής (σοβά) σε δωμάτιο της ορθοπεδικής
Μας κατέθεσε η Κα Προκόπη πως μετά το συμβάν υπήρξε άμεση χρονικά παρέμβαση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ με συμβούλους της ΔΑΚΕ και δεν ενημέρωσε κανένα μέλος του ΔΣ. Ο Κος Ίντας μας είπε πως έγινε προσπάθεια επικοινωνίας του Κου Ρόκα μαζί του , αλλά λόγω κωλύματος του δεν μπόρεσε να απαντήσει. Υπήρξε ενημέρωση του το μεσημέρι της ημέρας που έγινε η επίσκεψη για την πρόθεση του Κου Γιαννάκου να επισκεφθεί τον Σύλλογο. Η Κα Προκόπη πρότεινε να γίνει Δελτίο τύπου και να καταγγέλλει την συμπεριφορά του Γιαννάκου ο οποίος ενημέρωσε μόνο τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ .Η πρόταση της εγκρίθηκε ομόφωνα από τα υπόλοιπα μέλη. Συμφωνήθηκε ομόφωνα να γραφτεί το δελτίο τύπου από την Κα Προκόπη και να σταλεί στα υπόλοιπα μέλη ώστε να εγκριθεί.
Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

Τα παρόντα Μέλη



Ίντας Γεώργιος:
Μοδινού Όλγα:
Σακκά Μαρία:
Μπουγιούκας Γεώργιος:
Προκόπη Σωτηρία:
Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

Χάιδος Νικόλαος:
Τσολάκης Ιωάννης:
Βενιέρης Μαρίνος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ