Αλήθεια, Αληθοφάνεια και μισή Αλήθεια


Είναι γεγονός πως είναι τέχνη να μετατρέπεις την αλήθεια σε συκοφαντία. Αυτήν την τέχνη είμαι υποχρεωμένος να την αναγνωρίσω σε κάποιους. Λέγοντας αληθοφανή ψέματα ή μισές αλήθειες διαμορφώνεις την άποψη του αναγνώστη.

Από την wikipedia
Αλήθεια: καθετί που συμφωνεί με την πραγματικότητα, αυτό που όντως συνέβη ή συμβαίνει ή είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συμβεί, αξιόπιστα δεδομένα
Αληθοφάνεια: η ιδιότητα μιας ενέργειας ή του αποτελέσματός της να φαίνεται ως αληθινή ή πειστική χωρίς να είναι
Μισή αλήθεια: Πολλές φορές κάποιος μπορεί να κάνει αληθείς δηλώσεις, να μη λέει δηλαδή ψέματα για όσα τον ρωτούν και παρόλα αυτά να κρύβει μέρος της αλήθειας, ηθελημένα. Αυτού του είδους η πρακτική για πολλούς είναι ομότιμη με ψέμα, με την έννοια ότι έχει την ίδια πρόθεση.

 Αναλυτικότερα:

«Οι δικαστικές διεκδικήσεις δεν πληρώνονται από τα έσοδα του συλλόγου , όπως εσκεμμένα αφέθηκε να εννοηθεί.»
Δεν είπα ποτέ πως ο Σύλλογος πληρώνει τις αποζημιώσεις από τις Δικαστικές διεκδικήσεις από τα έσοδα του. Ευθύνομαι μόνο για αυτά που γράφω και όχι για αυτά που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης.

«Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή, φέρει την ομόφωνη συναίνεση όλων των παρατάξεων του δς και καταγράφεται στα πρακτικά.»
Λείπει η φράση «θα έπρεπε». Φυσικά αν κάποιος ψάξει αντιστοιχία πρακτικών με το βιβλίο του Ταμείου θα βρει πολλές συναλλαγές για τις οποίες δεν έχει καταγραφεί η έγκριση του ΔΣ.

«Για κάθε συναλλαγή υπάρχει ΕΓΚΥΡΟ παραστατικό- απόδειξη , που ήταν και είναι στη διάθεση της ελεγκτικής επιτροπής που παραλαμβάνει το ταμείο.»
Λείπει η φράση «θα έπρεπε». Ψάχνοντας στο βιβλίο του Ταμείου θα βρούμε πολλές συναλλαγές με την ένδειξη, χωρίς παραστατικά. Η καταγραφή του αριθμού παραστατικού (αριθμός Απόδειξης) είναι υποχρεωτική στο βιβλίο Εσόδων Εξόδων για να υπάρχει αντιστοιχία. Ο Αριθμός αυτός δεν υπάρχει σε καμία συναλλαγή.

«Ο Διοικητικός απολογισμός των απερχόμενων δς , έχει την έγκριση της Γενικής συνέλευσης.
Όλες αυτές οι διαδικασίες ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΈΡΑΙΟ.»
Λείπει η φράση «θα έπρεπε». Το ταμείο και τα οικονομικά του Συλλόγου ανήκουν στον Οικονομικό απολογισμό και όχι στον Διοικητικό. Στο τελευταίο ΔΣ στο οποίο ήμουν παρών δεν υπήρξε έγκριση της Γενικής Συνέλευσης ούτε για τον Διοικητικό ούτε για τον Οικονομικό απολογισμό, λόγω μη απαρτίας. Έχω πολλές αμφιβολίες και για την απαρτία των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων.

«Όλες οι συνδρομές στην Π ΟΕΔΗΝ αποδίδονταν με επιταγές, από τον σύλλογο.Όταν άλλαξε η διαδικασία και ξεκίνησε η ηλεκτρονική απόδοση, δημιουργήθηκε μια σύγχυση στο γραφείο μισθοδοσίας και αποδόθηκε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε. Το προεδρείο έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο του συλλόγου. Η ίδια σύγχυση δημιουργήθηκε και στα μέλη του δς που επαναπαυθηκαν στην ηλεκτρονική απόδοση και δεν παρακολούθησαν τις συνδρομές στην
Π ΟΕΔΗΝ.»
Μεταφορά ευθυνών, δεν φταίμε εμείς η μισθοδοσία φταίει. Το Προεδρείο του Συλλόγου και κατ’ επέκταση το ΔΣ είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τα έσοδα του Συλλόγου κάθε μήνα. Αντιστοιχία μελών με συνδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να έχεις Μητρώο Μελών, να ξέρεις δηλαδή των ακριβή αριθμό των μελών σου. Αυτό δεν ίσχυε ποτέ στον Σύλλογο. Το Μητρώο δημιουργήθηκε από εμένα πριν ένα χρόνο.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην προσπάθεια ανασύνταξης των μελών του συλλόγου, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η αντιστοίχηση μελών και συνδρομών τόσο στο ταμείο του συλλόγου, όσο και στην Ομοσπονδία.»
Τι ακριβώς σημαίνει ανασύνταξη μελών; Γιατί ήταν δύσκολη η αντιστοίχιση;

«Δε μετανιωνουμε καθόλου, μα καθόλου όμως, που τα έσοδα του συλλόγου επέστρεφαν στον εργαζόμενο με τη μορφή δωροεπιταγής. Άλλωστε αυτή ήταν πάντα η φιλοσοφία μας και εμείς την προωθήσαμε σαν ιδέα και σύντομα θεωρούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί ξανά.»
Ευχολόγια. Καμία απάντηση, πως γίνεται με συνδρομή 12 ευρώ τον χρόνο από τον εργαζόμενο να του αποδίδεται Δωροεπιταγή 25 ή 30 ευρώ και να καλύπτεις και τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου (Πανό, Πούλμαν κλπ).

«Υ.γ. Στηρίζουμε τον υγιή συνδικαλισμό με επιχειρήματα και χωρίς παρωπίδες.»
Ο υγιής συνδικαλισμός προϋποθέτει να μπορείς να ελέγχεις τα του οίκους σου, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν για λάθη ή παραλείψεις, να δημιουργείς στους εργαζόμενους το αίσθημα ασφάλειας όταν απευθύνονται στα μέλη του Συλλόγου με αντιστοιχία λόγων και πράξεων, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές του Συλλόγου χωρίς ίχνος παρερμηνείας ή αμφισβήτησης. Υγιής συνδικαλισμός σημαίνει «καθαρά» βιβλία χωρίς μπλάνκο. Λάθη κάνουμε όλοι, δεν τα σκεπάζουμε όμως, τα διορθώνουμε.

Υγιής συνδικαλισμός δεν σημαίνει παραπλανώ τους εργαζόμενους αλλά τους ενημερώνω και θέτω στην διάθεση τους όλα τα στοιχεία.

Μετά τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες Μέρος 2ο


Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες
Μέρος 2ο
Αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν (μέρος Α)

  Η δημιουργία του ιστολογίου μου επιτρέπει να κάνω μία ιστορική αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι η τραγική διαπίστωσή μου το Πάσχα του 2017 ότι είναι απλήρωτη η συνδρομή μας στην ΠΟΕΔΗΝ από τον Ιούλιο του 2014. Παραθέτω απόσπασμα δικής μου ανάρτησης στην καρτέλα Ελεύθερες Απόψεις, του Ιστολογίου.

«Το μόνο που θα περιγράψω είναι πως από ένα τηλέφωνο στην Μισθοδοσία μετά το Πάσχα του 2017 πληροφορήθηκα , πως από τις κρατήσεις που γίνονται από τους εργαζόμενους δεν πληρώνεται αυτόματα η ΠΟΕΔΗΝ . Ψάχνοντας λοιπόν είδα πως έχουμε να πληρώσουμε την ΠΟΕΔΗΝ από τον Ιούλιο του 2014 . Αναρωτιέμαι λοιπόν το ήξερε το προηγούμενο ΔΣ ; Το προηγούμενο Προεδρείο ; Άκρα του τάφου σιγή . Η μόνη απάντηση που πήρα ήταν , ΄΄νόμιζα πως μπαίνουν αυτόματα από την μισθοδοσία΄΄ και από την πρώην Πρόεδρο Κα Προκόπη Και από τον πρώην Ταμία Κο Συρετίδη . Το υπόλοιπο ΔΣ άγνοια .» Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος όλης της δημοσίευσης  https://seknda12.blogspot.com/2017/10/blog-post_30.html

Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου πει , τυχαίο γεγονός, αδιαφορία, ανικανότητα. Θα μπορούσα να συμφωνήσω αλλά για να δούμε λίγο της αριθμητικές πράξεις. Η συνδρομή κάθε εργαζόμενου είναι 2 ευρώ το μήνα η οποία αποδίδεται κάθε τρίμηνο με κράτηση από την μισθοδοσία μας , δηλαδή 6 ευρώ το τρίμηνο επί 4 τρίμηνα 24 ευρώ τον χρόνο. Υποχρέωση του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΕΔΗΝ, είναι να αποδίδονται τα μισά στην ΠΟΕΔΗΝ, δηλαδή 12 ευρώ. Έσοδα 12 ευρώ τον χρόνο στον Σύλλογο πως μπορούν να αποφέρουν Δωροεπιταγές των 25 ή 30 ευρώ στους εργαζόμενους; Φυσικά και δεν μπορούν. Αν όμως δεν πληρώνει ο Σύλλογος την ΠΟΕΔΗΝ; Φυσικά και μπορούν. Έτσι λοιπόν με δανεικά, στην ουσία, τόσα χρόνια δίνονταν Δωροεπιταγές προς άγραν ψήφων. Τι καλό το Προεδρείο του Συλλόγου που φρόντιζε τους εργαζόμενους!!!!!

 Στο μυαλό μου επίσης έρχεται έντονα η θύμηση της προσπάθειάς μου να παραλάβω το Ταμείο του Συλλόγου, από τον πρώην ταμία Κο Συρετίδη.
Από την ίδια δημοσίευσή μου με τίτλο «Απολογισμός και Τακτοποίηση» το παρακάτω απόσπασμα 
«Εγώ λοιπόν που πήρα το ταμείο έκανα πάρα πολλές προσπάθειες για να παραλάβω από τον πρώην ταμία Κο Συρετίδη . Με χιλιάδες δικαιολογίες και άλλες τόσες υποσχετικές ο καιρός περνούσε. Οι εκλογές να θυμίσω γίνανε τον Απρίλιο του 2016 . Κατάφερα λοιπόν να παραλάβω το ταμείο μετά από πολλές προσπάθειες το Μάρτιο του 2017 . Ένα χρόνο μετά δεν το λες και πολύ ε ; Για την κατάσταση του Ταμείου δεν θα πω τίποτα , όποιος όμως επιθυμεί , έχει δικαίωμα να δει τις χρεώσεις που έχουν γίνει στο βιβλίο εσόδων εξόδων .»

 Είχα την ιδέα να κάνω διασταύρωση των στοιχείων του βιβλίου Εσόδων Εξόδων του Ταμείου με τα μηνιαία εκκαθαριστικά της Τραπέζης. Έτσι λοιπόν ζητάω την έγκριση του ΔΣ του Συλλόγου να ζητηθούν τα έσοδα και τα έξοδα του λογαριασμού από την Τράπεζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις πιέσεις που δέχτηκα από άτομα του προηγούμενου Προεδρείου να μην το κάνω. «Είναι όλα τακτοποιημένα» μου λέγανε. Το ΔΣ ενέκρινε λοιπόν την πρότασή μου. Είχα δει το βιβλίο Εσόδων Εξόδων πριν το αίτημά μου, το οποίο είχε μερικές μουτζούρες άλλα τίποτα παραπάνω. Στο μεσοδιάστημα λοιπόν που μεσολάβησε από το αίτημα στην Τράπεζα μέχρι την έκδοση της εκκαθαριστικής ενημέρωσης, διαπίστωσα πως το βιβλίο είχε γεμίσει με μπλάνκο σε όλες τις σελίδες ώστε τα ποσά να ταιριάζουν με την ενημέρωση της Τράπεζας. Παρακάτω σας παραθέτω ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό. Είναι γνωστό σε όλους πως σε δημόσιο έγγραφο δεν μπαίνει μπλάνκο, παρά διαγραφή του λάθους ώστε να φαίνεται η λάθος καταγραφή και δίπλα η σωστή καταγραφή. Το θέμα το έφερα στο ΔΣ. Με λίγα λόγια δεν παραδέχθηκε κανείς την πράξη. Μάλιστα μέλος του προηγούμενου Προεδρείου είπε χαρακτηριστικά "να το αποσύρουμε και να πάρουμε ένα καινούριο βιβλίο". Πρόταση που φυσικά και δεν δέχτηκα. Το βιβλίο του Ταμείου να επισημάνω πως ήταν στην κατοχή του πρώην Ταμία Κου Συρετίδη, δεν είχα παραλάβει ακόμα. Η λύση που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ήταν να γίνει έλεγχος από την αρχή από την προηγούμενη Ελεγκτική Επιτροπή. Έλεγχος ο οποίος όμως δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα γιατί όλα τα ποσά ήταν διορθωμένα με μπλάνκο.  Παρέλαβα το Ταμείο με την επισήμανση πως δεν φέρω ουδεμία ευθύνη για τις προηγούμενες καταγραφές.




Ενδεικτικές Φωτογραφίες
-----------------
Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες




Μέρος 1ο

Ανθρωπογεωγραφία ΔΣ του Συλλόγου
  Αυτή τη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων αποτελείται από Πέντε Παρατάξεις, μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
Αναφέρονται παρακάτω με βάση τις ψήφους που πήρανε στις προηγούμενες εκλογές.
1)    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, πρώην Ενότητα. Είναι σύμπραξη των παρατάξεων που ιδεολογικά ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Έλαβε στις τελευταίες εκλογές 282 ψήφους και πήρε 3 έδρες. Τα ονόματα των εκπροσώπων της παράταξης στο ΔΣ είναι: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα.

2)    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ανήκει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΚΚΕ. Έλαβε στις τελευταίες εκλογές 188 ψήφους και 2 έδρες. Τα ονόματα των εκπροσώπων της παράταξης στο ΔΣ είναι: Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος.

3)    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, στηρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες εκλογές έλαβε 173 ψήφους και πήρε 2 έδρες. Τα ονόματα των εκπροσώπων της παράταξης στο ΔΣ είναι: Προκόπη Σωτηρία, Φαρμάκας Νικόλαος.

4)    Α.Ρ.Σ.Υ, ιδεολογικά ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις τελευταίες εκλογές έλαβε 154 ψήφους και πήρε 2 έδρες. Τα ονόματα των εκπροσώπων της παράταξης στο ΔΣ είναι: Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος.

5)    ΥΓ.Ε.Ι.Α, Ανεξάρτητη παράταξη, στις τελευταίες εκλογές έλαβε 131 ψήφους και πήρε 2 έδρες. Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος.

Αυτή τη στιγμή το Προεδρείο του Συλλόγου αποτελείτε από μέλη των τριών πρώτων παρατάξεων.
Πρόεδρος:                    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, Ίντας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Αγωνιστική Συσπείρωση, Μπουγιούκας Γεώργιος
Γραμματέας:    Ανεξάρτητη Κίνηση,          Προκόπη Σωτηρία
Ταμίας:                          ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, Συρετίδης Σπύρος
Ειδ.Γραμματέας: Ανεξάρτητη Κίνηση,       Φαρμάκας Νικόλαος


  Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Πρακτικά Έκτακτου ΔΣ της 18/01/2019



Παρόντες: Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Φαρμάκας Νικόλαος, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος

Θέμα: Εκλογή Προεδρείου

Ίντας: Ως Προεδρεύων κάνω μία τελευταία έκκληση σε όλους να πάρει ο καθένας αυτό που του αντιστοιχεί και να λήξουμε το θέμα. Μία τελευταία έκκληση κυρίως προς τις παρατάξεις ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ.
Τσολάκης: Εμείς παραμένουμε στην θέση μας αναδιαμορφώνοντας την πρότασή μας χωρίς καμία κενή θέση. Την θέση του Ειδικού Γραμματέα που έμενε κενή την διεκδικώ εγώ.
Ίντας: Θα δούμε και τις προτάσεις μετά, εγώ απλά έκανα μία έκκληση για να τελειώσουμε το θέμα
Τσολάκης: Οι θέσεις μας βασίζονται σε επιχειρήματα οπότε να μην τα αναλύσουμε πάλι το έχουμε κάνει πολλές φορές.
Κοσμοπούλου: Για να το λήξουμε το θέμα, η εκλογή Προεδρείου με την μία ή την άλλη μέθοδο προκύπτει από την συμφωνία των παρατάξεων και εδώ δεν υπάρχει συμφωνία.
Ίντας: Για αυτό κάνω μία έκκληση μήπως και υπάρξει κάποια συμφωνία, πριν μπούμε σε μια άλλη διαδικασία. Να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και να συζητήσουμε την θέση που θα πάρει κάθε παράταξη. Δεν θεωρούμε δεδομένη καμία θέση. Αυτό που προσπαθώ είναι να πάρουμε όλοι μία θέση στο Προεδρείο. Να μην το πάμε με την σειρά που λέει το καταστατικό, η Πρώτη παράταξη τον Πρόεδρο κλπ.
Τσολάκης: Επειδή η αντίρρησή μας σε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν βασίζεται σε πρόσωπα, η επιχειρηματολογία μας βασίζεται σε παρατάξεις. Ορθώς το πρότεινες από την στιγμή που το πιστεύεις.
Ίντας: Οπότε οι προτάσεις που έχουμε προς ψήφιση, η μία είναι το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό όπου θα συμμετέχουνε τρείς παρατάξεις και θα καλύψουμε τις κενές θέσεις μέσα από τις τρείς παρατάξεις.
Τσολάκης: Οπότε δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό είναι συνεργασία τριών παρατάξεων, είναι ξεκάθαρο.
Ίντας: Ο καθένας μπορεί να το βαφτίσει όπως θέλει
Προκόπη: Αναγκαστικά συνεργασίες θα είναι δεν θα είναι αναλογικό, διότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση αποκλεισμού τριών παρατάξεων
Τσολάκης: Υπάρχει πρόταση συνεργασίας δύο παρατάξεων
Προκόπη: Υπάρχει αποκλεισμός των τριών πρώτων παρατάξεων που είναι η βούληση των εργαζόμενων
Τσολάκης: Να μην ξαναμπούμε στη ίδια συζήτηση έχουμε αναπτύξει την επιχειρηματολογία μας και νομίζω ότι έχει τελειώσει αυτό το θέμα, έχουμε καταλήξει ο καθένας τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε. Να συνοψίσω λοιπόν τις προτάσεις, η μία είναι συνεργασία τριών παρατάξεων και η άλλη συνεργασία δύο παρατάξεων. Αφού το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προϋποθέτει την συμφωνία όλων των παρατάξεων και δεδομένου του γεγονότος ότι δύο παρατάξεις δεν συμμετέχουν, δεν έχουμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό.
Προκόπη: Να μπει ποιες παρατάξεις συνεργάζονται ή στηρίζουν ή συμμετέχουν στο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και η άλλη πρόταση είναι η δική σας, συνεργασία δύο παρατάξεων και μάλιστα με δύο θέσεις στην Προεδρεία.  Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να λήξουμε το γεγονός γιατί έχουμε αφήσει μία ασάφεια η οποία είναι αν ψηφίσαμε την πρόταση την δική σας με ονόματα ή όχι. Αν την είχαμε ψηφίσει δεν θα ήμασταν εδώ πάλι. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.
Κοσμοπούλου: Είναι απαράδεκτο να ανακυκλώνουμε την ίδια συζήτηση και δήθεν να καταγραφεί και δήθεν να ξανακαταγραφεί. Την προηγούμενη φορά αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ να ψηφίσουμε τις προτάσεις με ονόματα, δεν υπάρχει ούτε έκκληση ούτε παρέκκλιση. Δεν αλλάζει η άποψή μας, εμείς είχαμε συγκεκριμένη θέση για λειτουργικό Προεδρείο απευθυνθήκαμε σε τρεις παρατάξεις δεν έγινε αποδεκτό από την Αγωνιστική Συσπείρωση και από εκεί και πέρα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να δουλέψει ο Σύλλογος. Έχω προσωπικά δεσμευθεί πως αν βγει Προεδρείο με τον τρόπο που το προτείνετε εσείς, δεν θα βγάλω ανακοίνωση για συνεργασίες κλπ και καλώ δημόσια να γίνει έτσι για να μπορέσει να δουλέψει ο Σύλλογος. Ας ξεκινήσουμε μυστική ψηφοφορία μία μία τις θέσεις να τελειώσουμε.
Προκόπη: Τι σημαίνει δεν θα βγάλεις ανακοίνωση, επηρεάζει την λειτουργία του Συλλόγου αυτό ; Τι σημαίνει αυτό;
Τσολάκης: Αυτό που λέει η Όλγα είναι πως αν βγάλετε Προεδρείο σαν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν θα βγει να πει είναι συνεργασία τριών παρατάξεων.
Σακκά: Δεν είναι συνεργασία τριών παρατάξεων, να το κόψουμε αυτό, αν ήταν να κάνω συνεργασία μπορούσα να επιλέξω.
Τσολάκης: Όσον αφορά λοιπόν αν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Κοσμοπούλου: Το καταστατικό τι λέει γίνεται η ψηφοφορία χωριστά για κάθε μέλος; Γίνεται ψηφοφορία για κάθε θέση μυστικά ή φανερά;
Τσολάκης: Δεν υπάρχει στο καταστατικό τρόπος που να ορίζει τις διαδικασίες
Προκόπη: Μυστικά γίνεται αφού πρώτα αποφασισθεί πως θα βγει το Προεδρείο
Κοσμοπούλου: Πέρασε η πρόταση μας την προηγούμενη φορά με 6-5;
Προκόπη: Αν πέρασε γιατί είμαστε εδώ και συζητάμε
Τσολάκης: Σβήνουμε ότι έχει ψηφιστεί μέχρι τώρα και έχουμε δύο καινούριες προτάσεις. Την προηγούμενη φορά ψηφίσαμε για το αν δεχόμαστε να κάνουν προεδρείο δύο παρατάξεις Προεδρείο και να μείνει κενή η θέση του Ειδικού Γραμματέα και η ψηφοφορία έγινε γιατί όπως είπες έπρεπε να ψηφιστεί αν δεχόμαστε να μείνει κενή η θέση του Ειδικού Γραμματέα και όχι για να πάρουμε έγκριση του σώματος για την δημιουργία Προεδρείου από δύο παρατάξεις.
Προκόπη: Ωραία δεν ψηφίσαμε ονόματα την πρόταση ψηφίσαμε όπως είπα
Σακκά: Η πρόταση είχε όμως ονόματα και τα αποδεχτήκαμε
Τσολάκης: Ξεκινάμε από το μηδέν και λέμε δεν υπάρχει κενή θέση οπότε μπορούμε να περάσουμε στην ψήφιση των ονομάτων από την στιγμή που δεν χρειαζόμαστε την έγκριση κανενός για να καταθέσουμε μία πρόταση που δεν αφήνει κενά
Προκόπη: Το ότι ένα άτομο μπορεί να έχει δύο θέσεις γίνεται;
Τσολάκης: Νόμος 1264/82 Άρθρο 9 « Οι ιδιότητες του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα ή Ταμία δεν επιτρέπεται να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο.» Δεν λέει πουθενά για τον Ειδικό Γραμματέα, οπότε την θέση του Ειδικού Γραμματέα μπορεί να την κατέχει κάποιος που έχει μία από τις άλλες ιδιότητες.
Σακκά: Να μείνει κενή
Τσολάκης: Όχι δεν θα μείνει κενή για να μην λέτε μετά ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες

Στο σημείο αυτό μας ενημέρωσε ο Κος Παπανικολάου για την κατάσταση που επικράτησε στην προηγούμενη εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου, με ράντζα κλπ. Μας είπε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου έβγαλε μία ανακοίνωση η οποία καταγγέλλει την κατάσταση αυτή, όπως κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις και βγήκε το υπουργείο, καθώς και ένα διορισμένο μέλος του ΔΣ Του Νοσοκομείου και είπαν απίστευτα ψέματα για το γεγονός. Ενημέρωσε και το Διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου πως και εμείς πιθανότατα θα προβούμε σε κινητοποιήσεις γιατί έχουμε παρόμοια προβλήματα και μην διανοηθεί κανένας από το ΔΣ του νοσοκομείου να βγει να κάνει παρόμοιες δηλώσεις.

Μπουγιούκας: Για να συνεχίσουμε στο προηγούμενο, έχει αναφερθεί πολλές φορές για συνεργασία παρατάξεων, δεν υπάρχει καμία συνεργασία. Η συνεργασία στο μυαλό το δικό μου προϋποθέτει ότι εμείς συνεννοηθήκαμε, δεν υπάρχει κανενός είδους συνεννόηση. Μένουμε στην θέση μας για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Κοσμοπούλου: Να μπούμε στην ψηφοφορία με ονόματα, να γίνει ψηφοφορία ανά ιδιότητα και πρόσωπο
Προκόπη: Οι προτάσεις να ψηφιστούν
Κοσμοπούλου: Να ψηφιστούν ένα ένα τα ονόματα
Ίντας: Έχουμε δύο προτάσεις, δεν πρέπει αυτές να κατέβουν στο τραπέζι να δούμε ποια θα υπερισχύσει από τις δύο;
Μπουγιούκας: Παίζουμε
Τσολάκης: Παίζουμε, αυτό ακριβώς κάνουμε
Κοσμοπούλου: Η ψηφοφορία με τα ονόματα είναι μυστική
Σακκά: Καμία αντίρρηση, η πρώτη όμως είναι φανερή
Τσολάκης: Ποια πρώτη; Δηλαδή να ζητήσω την έγκριση του ΔΣ αν θα βάλω υποψηφιότητά;
Σακκά: Θεωρητικά για να κουβεντιάζουμε σημαίνει πως η πρώτη πρόταση δεν έχει περάσει
Τσολάκης: Υπάρχει κάπου γραμμένο πως ψηφίζεις ονόματα;
Φασαρία στην αίθουσα δεν αναγνωρίζονται τα λεγόμενα κανενός
Μπουγιούκας: Εμείς σαν Αγωνιστική Συσπείρωση, επειδή έχει προκύψει ένα καινούριο δεδομένο, δύο προτάσεις η μία πρόταση είναι Προεδρείο με τρείς παρατάξεις και η άλλη Προεδρείο με δύο παρατάξεις, εμείς απέχουμε από αυτήν την διαδικασία.
Κοσμοπούλου: Γιατί εσείς επιλέγετε το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Μπουγιούκας: Ναι γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η μία πρόταση είναι τρεις παρατάξεις με ονόματα και η άλλη δύο παρατάξεις με ονόματα και πριν γιατί ψηφίσαμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Βενιέρης: Οι τρεις παρατάξεις ποιες είναι;
Τσολάκης: Συνεχίζεται να πιστεύετε ότι είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό με την αποχή δύο παρατάξεων;
Σακκά: Συνεχίζουμε και θέλουμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και απέχουμε αφού δεν γίνεται
Κοσμοπούλου: Άρα εσείς έχετε αποφασίσει να απέχετε;
Σακκά: Φυσικά
Κοσμοπούλου: Διότι ακριβώς καταλάβατε ότι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν βγαίνει
Σακκά: Πάμε σε άλλη ιστορία και δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτήν την ιστορία
Τσολάκης: Δεν έχετε σκοπό να το τελειώσουμε
Σακκά: Εμείς έχουμε σκοπό να το τελειώσουμε, θα είχαμε συμφωνήσει στο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό θα είχαμε ψηφίσει και θα είχαμε τελειώσει τώρα
Τσολάκης: Όχι βρε Μαρία δεν είναι έτσι, για να τελειώσει ένα θέμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί σου, οι εργαζόμενοι που μας ψήφισαν δεν μας είπαν πήγαινε εκεί και συμφώνησε με την Σακκά
Σακκά: Όχι σου δώσανε μία θέση που είναι αυτή που σου αναλογεί στο ΔΣ, τι να κάνουμε βρε Γιάννη και εγώ ήθελα να είμαι πρώτη δεν είμαι
Τσολάκης: Τι μου λες τώρα ότι μου είπανε πήγαινε και συμφώνησε με ότι πούνε;
Σακκά: Σου είπανε λοιπόν να πας και να πάρεις την θέση που σου δώσανε
Προκόπη: Πες ότι γινότανε ενιαίο ψηφοδέλτιο και ερχότανε ο Ίντας πρώτος ο Συρετίδης δεύτερος κλπ, τι θα γινότανε σε αυτή την περίπτωση θα έλεγες δεν συνεργάζομαι; Δεν θέλω Πρόεδρο τον Ίντα;
Σακκά: στο ενιαίο ψηφοδέλτιο μπορείς να το κάνεις
Τσολάκης: Η θέση μας για μη συνεργασία με συγκεκριμένες παρατάξεις ήταν με επιχειρήματα, εγώ δεν σου είπα για πρόσωπα εγώ σου είπα για παρατάξεις
Προκόπη: Παρατάξεις αποκλείεις, εμένα θα με καλούσες να μπω στο ενιαίο ;
Τσολάκης: Η πρόταση μου λοιπόν για ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι οι 11 πρώτοι μπαίνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και οι Πέντε πρώτοι είναι το Προεδρείο. Οι εκλογές όμως με παρατάξεις γίνονται με διαφορετικούς όρους.
Κοσμοπούλου:  Εγώ πολιτικά κατάλαβα Αυτό που είπε ο Κος Μπουγιούκας, η παράταξή του απέχει, αυτό είναι συνεπές με αυτό που πιστεύουν για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Εμείς δεν πιστεύουμε στο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό για διάφορους λόγους που έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές και είναι δικαίωμά μας. Από εκεί και πέρα την ανακύκλωση της συζήτησης την θεωρούμε κωλυσιεργία. Προκειμένου να διευκολυνθούν τα πράγματα προτείνω να σταματήσει η γενική συζήτηση και να μπούμε σε ονομαστική ψηφοφορία για τις θέσεις φυσικά δεσμευόμαστε όλοι πως θα συνεργαστούμε.
Μπουγιόυκας: Αν υπάρχουν οι δύο προτάσεις εμείς απέχουμε
Τσολάκης: Απέχετε από την συμμετοχή στο Προεδρείο;
Μπουγιούκας: Απέχουμε από την διαδικασία
Προκόπη: Και προχθές τι είπαμε ότι θα κάνουμε;
Σακκά: Αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Μπουγιούκας: Αλλάζουν τα πράγματα βρε Ρούλα μου, υπάρχει μία πρόταση για Προεδρείο με τρεις κα μία με δύο
Χάιδος: Αυτή ήτανε και προχθές
Σακκά: Προχθές ψηφίσαμε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Τσολάκης: Η πρόταση μπήκε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, έχω πει από την αρχή που ξεκινήσαμε την συζήτηση πως για να ισχύει αυτό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Μπήκαμε σε μία ανούσια ψηφοφορία για να αποδείξουμε το αυτονόητο , ότι οι περισσότεροι θέλουν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Αυτό τελειώνει και δεν συμμετέχουν δύο παρατάξεις, από εκεί και πέρα είναι συνεργασία τριών παρατάξεων. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Φαρμάκας: Γιατί;
Τσολάκης: Πόσες παρατάξεις συμμετέχουν στο Προεδρείο; Τρεις. Άρα πού είναι το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό;
Σακκά: Γιατί δεν δέχονται να μπουν
Ίντας: Κοιτάζεται το αποτέλεσμα και όχι το πως ξεκίνησε η πρόταση
Τσολάκης: Υπήρξε μια πρόταση για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν συμφωνούνε οι δύο παρατάξεις και έχουμε μία πρόταση για συνεργασία τριών παρατάξεων.
Φαρμάκας: Είχατε αυτήν την θέση και πριν τις εκλογές; Ότι με τα δύο πρώτα Κόμματα δεν θα συνεργαστείτε;
Τσολάκης: Για να το λέγαμε αυτό θα έπρεπε να ξέραμε το αποτέλεσμα
Κοσμοπούλου: Εμείς σαν παράταξη είναι πάγια θέση μας να μην δεχόμαστε το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, να προσπαθούμε να κάνουμε προγραμματικά αγωνιστικά Προεδρεία.
Στην προκειμένη περίπτωση επειδή εκτιμήσαμε, οι βαθιές διαφορές που υπάρχουν δεν βοηθάνε στην δημιουργία τέτοιου Προεδρείου προτείναμε στις παρατάξεις Αγωνιστική Συσπείρωση και ΥΓΕΙΑ την δημιουργία λειτουργικού Προεδρείου. Η Αγωνιστική Συσπείρωση αρνήθηκε γιατί πιστεύει σε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο. Και καταθέσαμε πρόταση συνεργασίας των δύο παρατάξεων.
Φαρμάκας: Ήθελα να ξέρω αν ο Κος Τσολάκης είχε πει πριν ότι δεν συνεργάζομαι με αυτούς και αυτούς
Τσολάκης: Χωρίς να ξέρω το αποτέλεσμα;
Φαρμάκας: Άκουσα και πριν πως εμείς με αυτές τις παρατάξεις που ήτανε στα  Προεδρεία δεν συνεργαζόμαστε, είναι αλήθεια; Αν αυτό είναι αλήθεια και το εννοούσες, πήραν το αντίστοιχο ποσοστό στις εκλογές. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν τις παρατάξεις με τις θέσεις τους, γιατί το συζητάμε τότε;
Τσολάκης: Αν διάβασες τα προηγούμενα πρακτικά
Κοσμοπούλου: Το συζητάμε γιατί το καταστατικό σου επιτρέπει την υπεράσπιση μίας θέσης μέχρι τέλους. Με ισχυρή πιθανότητα η πρότασή μας να χάσει προτείνω να μπούμε σε ονομαστική ψηφοφορία για να λυθεί το αδιέξοδο. Η ονομαστική ψηφοφορία οφείλει να είναι μυστική και να γίνει για μία μία θέση.
Τσολάκης: Έχουμε προτάσεις με ονόματα και δεν ψηφίζουμε είναι παράλογο
Προκόπη: Ενώ όλα τα άλλα είναι πολύ φυσιολογικά, δηλαδή να προσπαθείτε να αποκλείσετε από το Προεδρείο είναι φυσιολογικό.
Τσολάκης: Είναι θέση μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη
Σακκά: Και στο προηγούμενο Προεδρείο μία παράταξη είχε τις θέσεις
Προκόπη: Ναι αλλά με την ανοχή των άλλων παρατάξεων

Πολλές φωνές στην αίθουσα.
Τσολάκης: Η πρότασή μου είναι να μπούμε σε ονομαστική ψηφοφορία
Κοσμοπούλου: Το λέω τόση ώρα. Η Αγωνιστική Συσπείρωση απέχουν, οι υπόλοιποι εννέα θα μπούμε σε ονομαστική ψηφοφορία;
Τσολάκης: Υπάρχει δεύτερη διαμορφωμένη πρόταση;
Σακκά: Απέχουμε από την ψηφοφορία δεν απέχουμε από την πρόταση
Κοσμοπούλου: Να γίνει ψηφοφορία τώρα να τελειώνουμε
Ίντας: Κοροïδευόμαστε με λίγα λόγια
Κοσμοπούλου: Καθόλου δεν κοροïδευόμαστε
Τσολάκης: Καταθέτουμε μία πρόταση και περιμένουμε να ψηφιστεί ή να καταψηφιστεί
Σακκά: Αυτό μπαίνει φανερά όχι μυστικά
Τσολάκης: Πες μου για ποιόν λόγο
Σακκά: Μα γιατί έτσι μπαίνουν οι προτάσεις, τότε γιατί δεν ισχύει το προηγούμενο αυτό που λέτε ότι βγάλατε
Τσολάκης: Αφού έχετε αντιρρήσεις

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα η συζήτηση στον ίδιο ρυθμό μέχρι που τελικά αποφασίστηκε ονομαστική ψηφοφορία. Δημιουργήθηκαν δύο προτάσεις οι οποίες αποτυπώθηκαν ολοκληρωμένες σε δύο χαρτιά με τα ονόματα των υποψηφίων για κάθε θέση. Στο ένα χαρτάκι γράφτηκε:

Αναλογικό-Αντιπροσωπευτικό
Πρόεδρος Ίντας
Αντιπρόεδρος Μπουγιούκας
Γραμματέας Προκόπη
Ταμίας Συρετίδης
Ειδικός Γραμματέας Φαρμάκας

Και στο άλλο:

Πρόεδρος Τσολάκης
Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου
Γραμματέας Χάιδος
Ταμίας Βενιέρης
Ειδικός Γραμματέας Τσολάκης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση συμμετείχε στην ψηφοφορία γιατί επάνω στο ψηφοδέλτιο έγραφε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό

Μοιράστηκαν στα μέλη από ένα ψηφοδέλτιο της κάθε πρότασης και από ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν με ψήφους 6-5:

Πρόεδρος: Ίντας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Μπουγιούκας Γεώργιος
Γραμματέας: Προκόπη Σωτηρία
Ταμίας: Συρετίδης Σπύρος
Ειδικός Γραμματέας: Φαρμάκας Νικόλαος
Συντάχθηκε πρακτικό της ψηφοφορίας το οποίο υπογράφηκε από όλα τα μέλη, ώστε να κατατεθεί στην Τράπεζα.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης



Τα Παρόντα Μέλη





1.Ίντας Γεώργιος:


2.Συρετίδης Σπύρος:


3.Μοδινού Όλγα:


4.Σακκά Μαρία:


5.Μπουγιούκας Γεώργιος:


6. Προκόπη Σωτηρία:















7. Φαρμάκας Νικόλαος

8.Κοσμοπούλου Όλγα:


9.Χάιδος Νικόλαος:


10.Τσολάκης Ιωάννης:



11.Βενιέρης Μαρίνος:


Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 16/01/2019



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Φαρμάκας Νικόλαος, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος

Στην έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκε παραίτηση του μέλους του ΔΣ Καλογερόγιαννη Αδαμαντία για προσωπικούς λόγους, παραχωρώντας την θέση της στον επόμενο στην σειρά υποψήφιο της Ανεξάρτητης Κίνησης, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης, Κο Φαρμάκα Νικόλαο.

 Η Κα Προκόπη μας ενημέρωσε πως σύμφωνα με δική της ενημέρωση δεν πρόκειται να καταβληθούν οι υπερωρίες του Δεκεμβρίου ούτε στις 27 Ιανουαρίου ούτε στις 13 Φεβρουαρίου. Ο λόγος της δυσλειτουργίας αυτής οφείλεται στην μη κατάθεση της τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2018 που έπρεπε να γίνει και δεν ολοκληρώθηκε.

Υπήρξε ενημέρωση την στιγμή εκείνη για 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την 17/1/2019. Ο Κος Τσολάκης είπε, η ΠΟΕΔΗΝ έστειλε πριν από λίγη ώρα e-mail  αλλά δεν πρόλαβα να σας το στείλω, το έμαθα τυχαία τηλεφωνικά. Ο Κος Ίντας είπε, «και αυτοί τελευταία στιγμή ενημερώνουν».
Για τις υπερωρίες συμφωνήθηκε να πάμε μετά την συνεδρίαση στον Αναπληρωτή Διοικητή.

1ο Θέμα: Προγραμματισμός για την Γενική Συνέλευση της 23/1/2019
Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση πρόσκληση των μελών για την Γενική Συνέλευση. Ο Κος Ίντας δήλωσε πώς θα απουσιάζει 21,22&23/1/2019. Επιβεβαιώθηκε η θεματολογία της Γεν. Συνέλευσης που θα αφορά την έλλειψη Προσωπικού και Υλικοτεχνικής Υποδομής στο Νοσοκομείο. Ο Κος Τσολάκης πρότεινε να ζητηθούν στοιχεία για την επάρκεια του προσωπικού, γιατί η τελευταία καταγραφή έγινε το 2016. Η Κα Προκόπη είπε ζήτησε τα αλλά δεν θα βγάλεις άκρη. Ο Κος Τσολάκης τόνισε πως θα πρέπει να καταγραφούν οι προσλήψεις, οι αποσπάσεις, οι αποχωρήσεις και οι μετατάξεις.
ε αυτό το σημείο ο Κος Ίντας διάβασε τα εισερχόμενα έγγραφα του Συλλόγου, ξεκινώντας από την αναφορά της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στην οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα που δημιουργείται από την άρνηση του Προσωπικού της Πύλης να παρέχει στοιχεία σε συνοδούς για την κλινική στην οποία βρίσκονται οι ασθενείς , επικαλούμενοι τα Προσωπικά Δεδομένα. Από το γεγονός δημιουργείται μεγάλος φόρτος εργασίας στο Γραφείο Διευθυνούσης, στο οποίο παραπέμπονται οι συνοδοί. Διαβάστηκε επίσης αναφορά του Διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής η οποία αναφέρει τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται στην Κλινική από την έλλειψη προσωπικού. Διαβάστηκε έγγραφο του Κου Γιαννούλη Πρώην Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας με το οποίο ενημερώνει το ΔΣ του Συλλόγου πως τακτοποιήθηκε το θέμα του. Διάβασε το μηνιαίο εκκαθαριστικό της Τράπεζας στο οποίο αναφέρει διαθέσιμο ποσό περίπου 35.000 ευρώ. Διαβάστηκε ευχητήρια κάρτα του ΚΚΕ για τις εορτές. Επίσης διαβάστηκε έγγραφο του προσωπικού από το Γραφείο Κινήσεως που ενημερώνει τον Σύλλογο για έλλειψη προσωπικού.}

2ο Θέμα: Εκλογή Προεδρείου
Ο Κος Τσολάκης ανέφερε, εκκρεμεί προς ψήφιση μία πρόταση που κατατέθηκε, να ψηφιστούν τα ονόματα και οι θέσεις. Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει κάπου γραμμένο πως πρέπει να ψηφιστούν τα ονόματα. Αφού όμως είναι απόφαση του ΔΣ συμφωνώ και εγώ να ψηφιστούν τα ονόματα.
Προκόπη: Να καταλάβω τώρα έχουμε ψηφίσει ότι αποδεχόμαστε να σχηματιστεί Προεδρείο με την συμμετοχή δύο παρατάξεων, με κενή την θέση του Ειδικού Γραμματέα;
Τσολάκης: Εννοείτε πως ψηφίσαμε.
Προκόπη: Την Δευτέρα είπαμε πως δεν ισχύει η ψηφοφορία.
Τσολάκης: Φυσικά και ισχύει, δεν συμφωνήσαμε πως δεν ισχύει.
Προκόπη: Διαφωνούσαμε γιατί ψηφίσαμε
Χάιδος: Εγώ ξέρω πολύ καλά γιατί ψηφίσαμε
Προκόπη: Εγώ έλεγα πως ψηφίσαμε συνεργασία δύο παρατάξεων χωρίς ονόματα και εσείς επιμένατε πως ψηφίσαμε ονόματα.
Τσολάκης: Η πρόταση ήταν συγκεκριμένη
Προκόπη: Αποδεχτήκατε πως αυτό που έλεγα εγώ ήτανε
Τσολάκης: Ωραία
Προκόπη: Μετά έκανε ένσταση ο Κος Ίντας που είπε πως δεν είχε περάσει η πρόταση, εγώ εκεί έχω μείνει
Τσολάκης: Ωραία λοιπόν να ψηφίσουμε αν ψηφίστηκε η πρώτη πρόταση
Σακκά: Να πούμε πως πρώτα από όλα ήταν λάθος η διαδικασία, έγινε ψηφοφορία εκείνη την ημέρα αλλά ήταν λάθος η διαδικασία. Η ψηφοφορία γίνεται ως εξής μένουν οι προτάσεις, μία πρόταση ήταν για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και η άλλη ήταν να δημιουργηθεί Προεδρείο από τις δύο Παρατάξεις.
Κοσμοπούλου: Επαναλαμβανόμαστε συνέχεια και αυτό είναι πάρα πολύ κοπιώδες, εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση με ονόματα που είναι δίπλα στην πρότασή μας, φτιάξτε και εσείς μία πρόταση με ονόματα για να κάνουμε ψηφοφορία, άλλη λύση δεν υπάρχει. Η Ψηφοφορία επί της αρχής μας τελείωσε. Σας είχα πει και την προηγούμενη φορά φτιάξτε μία πρόταση με ονόματα και αφήστε κενές τις θέσεις που αναλογούν στις παρατάξεις που δεν δέχονται να μπουν στο Προεδρείο και αν ψηφίσουμε με αυτήν την λογική. Ο σύλλογος να μείνει χωρίς Προεδρείο επειδή δεν συμφωνούμε επί της αρχής δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Φτιάξτε μία πρόταση με ονόματα που αρμόζει στο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Σακκά: Το αρμόζει θέλω να μου εξηγήσεις
Κοσμοπούλου: Όταν μία παράταξη διαφωνεί με αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο η θέση μένει κενή. Οπότε ας φτιάξουμε τις δύο προτάσεις να ψηφίσουμε
Σακκά: Δεν είναι απαραίτητο να έχουν ονόματα. Το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό λέει πολύ απλά πράγματα. Το Προεδρείο το παίρνει η πρώτη παράταξη, η δεύτερη παράταξη παίρνει την Αντιπροεδρία, η Τρίτη παράταξη παίρνει την Γραμματεία, η τέταρτη παράταξη παίρνει το Ταμείο και η Πέμπτη παράταξη παίρνει τον Ειδικό Γραμματέα
Τσολάκης: Ποια είναι η προϋπόθεση για να ισχύει αυτή η πρόταση;
Σακκά: Αυτό λέει και το καταστατικό μας
Τσολάκης: Δεν το λέει
Σακκά: Από κει και πέρα ποιον θα βάλει κάθε παράταξη είναι δικό της θέμα
Τσολάκης: Αυτή η πρόταση προϋποθέτει την συμφωνία όλων των παρατάξεων που θα συμμετέχουνε στο Προεδρείο;
Σακκά-Μπουγιούκας: Για μας ναι
Τσολάκης: Οπότε παύει να ισχύει η εφαρμογή της πρότασης, η πρόταση ισχύει αλλά η εφαρμογή της δεν ισχύει
Σακκά: Οι τρείς παρατάξεις συμφωνούν και προσπαθούμε να πείσουμε και τις άλλες δύο να συμφωνήσουν, άρα ποιοι διαφωνούν και δεν θέλουν Προεδρείο
Χάιδος: Εμείς διαφωνούμε και δεν θέλουμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό καλώς ή κακώς ακυρώνεται
Σακκά: Όχι δεν ακυρώνεται
Προκόπη: Εμείς είχαμε από την αρχή μια θέση για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, το θεώρησα αυτή τη φορά σε αυτήν την θητεία του Συλλόγου ότι ήταν το πιο δημοκρατικό γιατί έχουμε σαν ΔΣ μία καλή αναλογία καλή, δύο άτομα από κάθε παράταξη εκτός από την πρώτη που έχει τρία. Όμως βλέπω πως έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Εγώ νομίζω πως υπάρχει ακόμα μία ελπίδα για την Τράπεζα με τον Προεδρεύων. Το αιτηθήκαμε;
Τσολάκης: Αλλάζεις θέμα
Προκόπη: Γιατί για μένα το ουσιώδες είναι αυτό
Τσολάκης: Όχι μόνο
Προκόπη: Εγώ το θεωρώ το πιο σημαντικό γιατί δεν μπορούν να γίνουν οικονομικές συναλλαγές, όλοι το παίζουνε large, αυτή τη στιγμή έχει συσσωρευτεί ένα ποσό σημαντικό και δεν υπάρχει διέξοδος να βγάλουμε λεφτά, τι θα κάνουμε με αυτήν την δυσκολία.
Τσολάκης: Να μπούμε στην ψηφοφορία της πρότασης που έχει κατατεθεί με συγκεκριμένα ονόματα, ένα και ένα κάνουν δύο, τι πιο απλό από αυτό δεν καταλαβαίνω
Προκόπη: Εμείς θεωρούσαμε πως μπορεί να υπάρξει μία εναλλακτική πρόταση
Τσολάκης: Ναι αλλά δεν το δεχόμαστε, τι να κάνουμε τώρα, προσπαθείς να με πείσεις για κάτι που έχω διαφορετική άποψη χωρίς επιχειρήματα
Προκόπη: Δεν προσπαθώ να σε πείσω, εσύ προσπαθείς να με πείσεις ότι ο Σύλλογος δεν λειτουργεί επειδή δεν συμμετέχουν μερικές παρατάξεις
Σακκά: Εγώ δεν έχουμε διαφωνία στα πρόσωπα, με βάζεις να ψηφίσω κατά στον Γιάννη που δεν θέλω να το κάνω. Δεν είναι λογική αυτή οι δύο τελευταίες παρατάξεις να κάνουν Προεδρείο
Χάιδος: Έχουν δικαίωμα να το θέλουν
Σακκά: Δικαίωμα έχουν, λογικό και δημοκρατικό είναι;
Χάιδος: Εμείς δεν λέμε ψηφίστε μας
Σακκά: Τι θα βγεις και θα πεις στον κόσμο, ότι οι δύο τελευταίες παρατάξεις κάνανε Προεδρείο;
Κοσμοπούλου: Καταρχάς εμείς προτείναμε και στην δική σας παράταξη να συμμετέχει στο Προεδρείο, εσείς δεν θέλετε.
Σακκά: και σας είπαμε όχι, γιατί είμαστε υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού Προεδρείου και κάθε παράταξη θέλουμε να παίρνει αυτό που της αναλογεί
Τσολάκης: Είναι προσωπική σου άποψη αυτό
Σακκά: Όχι δεν είναι προσωπική μου άποψη, είναι θέση και δημοκρατική
Προκόπη: Με κάποια λογική ψήφισαν οι εργαζόμενοι
Τσολάκης: Αν υπήρχε Ενιαίο ψηφοδέλτιο θα ίσχυε αυτό που λέτε, έτσι πως είναι οι εκλογές δεν έχει λογική αυτό που λέτε
Προκόπή: Γιατί δεν έχει;
Τσολάκης: Γιατί οι εργαζόμενοι ψήφισαν παρατάξεις, δεν ψήφισαν πρόσωπα και είναι ξεκάθαρο αυτό
Προκόπη: και εμείς καταπατάμε την δημοκρατική διαδικασία και λέμε ότι αποκλείουμε δύο παρατάξεις, γιατί εμένα δεν μου κάθεται, γιατί δεν είναι αγωνιστικές δεν είναι επαναστατικές
Τσολάκης: Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας θα πρέπει να βγαίνει αυτόματα Προεδρείο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ισχύει κάτι τέτοιο;
Προκόπη: Βέβαια ισχύει
Τσολάκης: όχι δεν ισχύει, το Προεδρείο ψηφίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο
Προκόπη: Με βάση την αναλογία
Οχλαγωγία και πολλές φωνές
Τσολάκης: Δεν απαξιώνουμε τίποτα, έχουμε διαφορετική οπτική
Ίντας: Έχουμε απαξιώσει όμως τον κόσμο
Προκόπη: Έβγαλες στο facebook, δείτε ποιοι δεν θέλουν να βγει Προεδρείο
Τσολάκης: Να διαβάζεις, σωστά αυτό που έγραψα ήταν « Και επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε γιατί δεν έχει Προεδρείο ο Σύλλογος; Παραθέτω τα πρακτικά που έχουν σχέση με την εκλογή Προεδρείου, ώστε ο καθένας να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του.»
Προκόπη: Διαβάζω πάρα πολύ καλά, στην προηγούμενη συνεδρίαση είπες να βγάλουμε Προεδρείο για να λειτουργήσει ο Σύλλογος, λες και άμα δεν βγάλουμε Προεδρείο δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Σύλλογος
Σακκά: Τον λειτουργούμε τον Σύλλογο αυτοί που είμαστε εδώ, μια χαρά τον λειτουργούμε, άλλο πράγμα είναι να τον λειτουργούμε και άλλο να έχεις Προεδρείο
Τσολάκης: Εκεί που καταλήγουμε λοιπόν είναι ότι διαφωνούμε στην σύνθεση του Προεδρείου, παρόλα αυτά έχει κατατεθεί μια πρόταση με ονόματα η οποία δεν έχει ψηφιστεί ακόμα, δεν πρέπει να ψηφιστεί;
Προκόπη: Αν υπάρχει και άλλη πρόταση
Τσολάκης: Αν υπάρχει και άλλη πρόταση να ψηφιστεί και αυτή
Προκόπη: Υπάρχει το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Τσολάκης: Να μπει σε ψηφοφορία με συγκεκριμένα ονόματα
Μπουγιούκας: Υπάρχει μία άποψη που λέει πως Προεδρείο βγαίνει ανάλογα με το πως μας κατέταξαν οι συνάδελφοι στην ψηφοφορία και μία άλλη άποψη που λέει πως Προεδρείο μπορεί να βγει με συνεννοήσεις στο ΔΣ, ποιο είναι το ποιο δημοκρατικό και πιο σωστό; Εμείς η θέση μας είναι σταθερή αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Αν δεν συμφωνούν όλοι εμείς θα απέχουμε.
Τσολάκης: Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση πως στο προηγούμενο ΔΣ όταν ήταν να βγάλει Προεδρείο μία παράταξη με τέσσερα άτομα δεν είχατε κανένα πρόβλημα να βγάλει Προεδρείο.
Σακκά: Έγινε ψηφοφορία
Τσολάκης: Τώρα γιατί δεν γίνεται ψηφοφορία
Μπουγιούκας: Και να γίνει ψηφοφορία και να βγει αναλογικό-αντιπροσωπευτικό εμείς δεν θα συμμετέχουμε γιατί κάποιοι δεν θα θέλουνε, εσείς δηλαδή δεν θέλετε να πάρετε την θέση που σας αναλογεί
Χάιδος: Άρα ακυρώνεται η πρόταση
Σακκά: Όχι δεν ακυρώνεται
Μπουγιούκας: Εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση
Τσολάκης: Να ψηφίσουμε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό;
Χάιδος: Αν ψηφίσουμε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και έρθει 7-4 υπέρ, σημαίνει πως μας δεσμεύει εμάς να συμμετέχουμε;
Μπογιούκας: Όχι, ότι και να ψηφίσουμε δεν μπορούμε να κάνουμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό γιατί εσείς δεν την δέχεστε, οπότε δεν έχει κανένα νόημα
Τσολάκης: Το ίδιο δεν λέμε;
Κοσμοπούλου: Πρόταση με ονόματα έχετε
Τσολάκης: Υπάρχει μία συγκεκριμένη πρόταση με ονόματα, θα ψηφιστεί;
Προκόπη: Να ψηφιστεί πρώτα επί της αρχής
Τσολάκης: Αυτό έγινε σε προηγούμενο ΔΣ να ξαναγίνει; Πρέπει να ψηφιστούν ονόματα.
Προκόπη: Αυτό δεν είπε και η Κα Σακκά; Ότι δεν καταλάβαμε γιατί πράγμα ψηφίσαμε; Εγώ δεν δέχομαι να ψηφίσω ονόματα
Χάιδος: Εγώ κατάλαβα τι ψηφίσαμε την προηγούμενη φορά
Τσολάκης: Μια χαρά καταλάβαμε
Κοσμοπούλου: Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι της λογικής που παίζεται εδώ πέρα, έχει καταντήσει τελείως παράλογο. Εγώ λέω ψηφίζουμε και βγαίνει αναλογικό Προεδρείο στην συνέχεια είστε υποχρεωμένοι να το φτιάξετε με ονόματα. Η ΑΡΣΥ δεν δέχεται η ΥΓΕΙΑ δεν δέχεται να πάρει θέση στο Προεδρείο, οπότε αυτό που έχεις δεν είναι αναλογικό. Δηλαδή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία κατάσταση παράλογη γιατί δεν θέλουμε να βγάλουμε Προεδρείο, που μπορεί να βγει όπως φάνηκε από την προηγούμενη ψηφοφορία. Αυτοί η οποίοι έχουν την ευθύνη να συνεχίζεται αυτή η παράλογη κατάσταση καλούνται να προτείνουν λύσεις, είτε μνα βάλουν ονόματα στο τραπέζι είτε να λύσουν το πρόβλημα της συναλλαγής με την Τράπεζα. Εγώ θεωρώ πως ο Σύλλογος λειτουργεί πρωτοφανώς καλά σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους είμαστε μέσα στα προβλήματα, αλλά καλώ αυτούς που δεν θέλουν να βγει Προεδρείο, γιατί δεν προτείνουν ονόματα, να λύσουν το πρόβλημα της Τράπεζας.
Μπουγιούκας: Εμείς έχουμε σταθερή θέση για αναλογικό- αντιπροσωπευτικό
Κοσμοπούλου: Στο Αττικό δεν κάνατε όμως αυτό
Σακκά: Τι κάναμε δηλαδή στο Αττικό;
Κοσμοπούλου: Δεν ήταν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Σακκά: Δεν ήταν γιατί δεν συμμετείχαν οι παρατάξεις
Τσολάκης: Είναι δικαίωμα ο καθένας να έχει όποια γνώμη θέλει, αυτό είναι δημοκρατικό.
Κοσμοπούλου: Κατέβασε πρόταση να μην συμμετέχουν οι παρατάξεις
Σακκά: Δεν υπάρχει τέτοια αναλογία να κατεβάσω τέτοια πρόταση, Δική μας θέση είναι να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, αν θέλουμε να βγούμε πρώτοι να βγούμε πρώτοι την επόμενη φορά
Προκόπη: Εγώ νομίζω πως όλοι πρέπει να κάνουμε πίσω για να βρεθεί μία λύση, να μην το δούμε εγωιστικά. Αν δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, ας είναι αντιπροσωπευτικό. Εμάς προσωπικά δεν μας ενδιαφέρει καμία θέση και μακάρι να λυνόταν χωρίς να πάρουμε θέση. Βρες τε μία λύση εγώ πιστεύω και στις προσωπικές επιλογές. Το θέμα ήταν στην αρχή για την συγκεκριμένη παράταξη, ότι δεν στηρίξατε και δεν υλοποιήσατε συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, της Αξιολόγησης, για εμάς αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αν στην θητεία των δύο μηνών δούμε ότι δεν γίνονται σεβαστές οι ομόφωνες αποφάσεις ή ότι δεν λειτουργεί με την σωστή διαδικασία ο Σύλλογος το Προεδρείο εμείς θα σταματήσουμε να στηρίζουμε και θα αποχωρήσουμε. Η θέση μας ήταν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό ειδάλλως δεν συμμετέχουμε, νομίζω όλοι πρέπει να διευκολύνουμε.
Σακκά: Δεν πρόκειται να βγάλουμε
Προκόπη: Τι θα γίνει με το οικονομικό; Είναι πολύ σοβαρό θέμα. Να πάρουμε μία απόφαση κάνουμε Προεδρείο και κάνουμε εκλογές, αλλιώς να βάλουμε από την τσέπη μας να πληρώσουμε τον Κο Συρετίδη
Τσολάκης: Ξαναθέτω την συγκεκριμένη πρόταση για να ψηφιστεί
Κοσμοπούλου: Εγώ καλώ αυτούς που προτείνουν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό να βάλουν συγκεκριμένα ονόματα και να αφήσουν κενές τις θέσεις των παρατάξεων που διαφωνούν. Στην συνέχεια να ψηφιστούν οι δύο προτάσεις αντιπαραθετικά, για να εξαντλήσουμε τα όρια της καλοπιστίας.
Προκόπη: Η ομόφωνη απόφαση που δεν υλοποιήθηκε την προηγούμενη φορά είναι ένα θέμα αξιοπιστίας, αλλά θα κάνουμε πίσω
Τσολάκης: Δεν υλοποιήθηκε αλλά το προσπερνάμε
Προκόπη: Πολλά πράγματα προσπερνάμε όταν έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο
Τσολάκης: Το αδιέξοδο το φέρνεται εσείς γιατί δεν τηρείτε τις διαδικασίες. Η διαδικασία είναι ότι κατατέθηκε μία πρόταση και δεν ψηφίστηκε. Εξηγείστε μου τον λόγο που δεν ψηφίστηκε
Προκόπη: Γιατί η πρόταση ήταν ασαφής
Τσολάκης: Ήταν ασαφής μία πρόταση που είχε συγκεκριμένα ονόματα;
Προκόπη: Και η πρόταση για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό που κάναμε εμείς είπατε ότι καταρρίπτεται γιατί δεν συμφωνείτε εσείς
Τσολάκης: Θα το πω για χιλιοστή φορά, το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Αν έστω και μία παράταξη δεν συμμετέχει δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Προκόπη: Να μπει σε ψηφοφορία
Τσολάκης: Να μπει
Κοσμοπούλου: Να μπουν τα ονόματα αντιπαραθετικά
Προκόπη: Η μία πρόταση είναι Αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και η άλλη είναι συνεργασία δύο παρατάξεων με κενή την θέση του Ειδικού Γραμματέα
Τσολάκης: Αυτή έχει ψηφιστεί
Ίντας: Όχι δεν έχει ψηφιστεί
Προκόπη: Δεχόμαστε ότι έχει ψηφιστεί ή δεν έχει ψηφιστεί;
Ίντας: Δεν έχει ψηφιστεί
Τσολάκης: Έχει ψηφιστεί
Χάιδος: Η πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό αν πάρει πλειοψηφία δεν ισχύει γιατί αρνούνται να συμμετέχουν δύο παρατάξεις
Σακκά: Ισχύει θα μείνουν κενές δύο θέσεις
Χάιδος: Αν μείνουν κενές δύο θέσεις δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Σακκά: Με ευθύνη της παράταξης όμως
Χάιδος: Φυσικά με ευθύνη της παράταξης , εγώ την ευθύνη την αναλαμβάνω
Τσολάκης: Εμείς τη  ευθύνη της πρότασης μας την πήραμε από την αρχή, παρόλο όμως που την αναλάβαμε δεν την λάβατε υπόψιν σας
Έγινε φανερή ψηφοφορία με ανάταση χειρός και υπερψηφίστηκε η πρόταση με 7 υπέρ 4 κατά. Υπέρ ψήφισαν τα 3 μέλη της παράταξης Εργαζόμενοι, 2 μέλη της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και 2 μέλη της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση. Κατά ψήφισαν τα 2 μέλη της παράταξης ΑΡΣΥ και τα 2 μέλη της παράταξης ΥΓΕΙΑ.
Κοσμοπούλου: Τώρα να μπουν προτάσεις με ονόματα
Ίντας: Η επόμενη σειρά είναι η εξής, πρέπει να αντιστοιχίσουμε την κάθε θέση με την κάθε παράταξη
Μπουγιούκας: Σύμφωνα με το καταστατικό Το Προεδρείο το παίρνει η πρώτη παράταξη, η δεύτερη παράταξη παίρνει την Αντιπροεδρία, η Τρίτη παράταξη παίρνει την Γραμματεία, η τέταρτη παράταξη παίρνει το Ταμείο και η Πέμπτη παράταξη παίρνει τον Ειδικό Γραμματέα
Γράφτηκε από τον Κο Ίντα η  πρώτη πρόταση για αναλογικό- αντιπροσωπευτικό με ονόματα, Πρόεδρος Ίντας, Αντιπρόεδρος Μπουγιούκας, Γραμματέας Προκόπη, Ταμίας κενό, Ειδικός Γραμματέας Κενό.
Γράφτηκε και η δεύτερη πρόταση, Πρόεδρος Τσολάκης, Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, Γραμματεας Χάιδος, Ταμίας Βενιέρης, Ειδικός Γραμματέας Κενό.
Τσολάκης: Τι ακριβώς θα κάνουμε τώρα
Ίντας: Η δεύτερη πρόταση δεν έχει υπόσταση αφού είμαστε στο άλφα (α)
Κοσμοπούλου: Όταν εγώ πριν είπα ότι κάνετε παιχνίδια λογικής, κάνετε παιχνίδια λογικής
Προκόπη: Βγήκε η πρόταση (α) ότι το Προεδρείο θα βγει από αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, αυτό το αποτέλεσμα το αποδεχόμαστε με δύο κενές θέσεις; Αυτό είναι το ερώτημα
Κοσμοπούλου: Τα ονόματα πρέπει να ψηφιστούν χωριστά ένα ένα
Προκόπη: Δεχόμαστε τις δύο κενές θέσεις; Να καλύψουμε τουλάχιστον τις βασικές θέσεις
Τσολάκης: Αντιλαμβάνεστε ότι αν καλύψετε τις κενές θέσεις με άτομα από τις ίδιες παρατάξεις, αυτό δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, αλλά συνεργασία τριών παρατάξεων.
Σακκά: Δεν είναι πρόταση συνεργασίας τριών παρατάξεων
Μοδινού: Δέχεται η Τράπεζα τις δύο κενές θέσεις:
Τσολάκης: Όχι θα καλυφθούν από τα υπόλοιπα μέλη των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Προεδρείο, αυτό λέω, είναι συνεργασία τριών παρατάξεων
Σακκά: Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι γίνεται
Ίντας: Φυσικά και ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι γίνεται
Κοσμοπούλου: Ο κόσμος ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες που έχει, σχηματίζει μία εικόνα για το τι γίνεται, εμείς όμως συνεχίζουμε να έχουμε μία σοβαρή ευθύνη που είναι η οικονομική λειτουργία του Συλλόγου, γιατί κατά τα άλλα, με προσπάθεια όλων και ορισμένων περισσότερη, ο σύλλογος λειτουργεί. Να προχωρήσουμε σε ψηφοφορία για τα ονόματα.
Προκόπη: Αφού βγήκε η πρόταση
Κοσμοπούλου: Όχι δεν βγήκε η πρόταση με την λογική ότι βγήκε η πρόταση , την προηγούμενη φορά είχε βγει η άλλη. Εγώ μπορεί να είμαι υπέρ του αναλογικού-αντιπροσωπευτικού αλλά να διαφωνώ με ένα πρόσωπο. Πρέπει να υπερψηφιστούν τα ονόματα. Οπότε λέω να συνεχίσουμε με ονόματα με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα και από κει και πέρα λύστε το πρόβλημα εσείς που εισηγηθήκατε αυτήν την πρόταση.
Μπουγιούκας: Καταρχήν έτσι όπως γράφτηκε εδώ είναι λάθος. Γιατί γράφτηκαν ονόματα, παρατάξεις έπρεπε να γραφτούν. Από κει και πέρα κάθε παράταξη θα βάλει όποιον θέλει. Πρέπει να γραφτεί Πρόεδρος πως λεγόσαστε ΔΑΚΕ
Ίντας: ΑΚΕ
Μπουγιούκας: Τέλος πάντων δίπλα στο αξίωμα το όνομα της παράταξης και στην συνέχεια οι παρατάξεις που δεν συμμετέχουν να το δηλώσουν
Κοσμοπούλου: Πιστεύω πως πρέπει να γραφτεί όπως το είπε ο Μπουγιούκας και στην συνέχεια δηλώνουν οι παρατάξεις που δεν θέλουν να συμμετέχουν στην συνέχεια ψηφίζουμε τα ονόματα που προτάθηκαν.
Προκόπη: Η επόμενη πρόταση νομίζω είναι, με βάση αυτήν την ψηφοφορία ο Σύλλογος μπορεί να λειτουργήσει με αυτές τις δύο κενές θέσεις;
Σακκά: Όχι
Προκόπη: Όχι, με την Τράπεζα δεν μπορεί να λειτουργήσει εκτιμώντας πως πρέπει να υπάρχει Πρόεδρος, Γραμματέας και Ταμίας, οι τρεις βασικές θέσεις.
Χάιδος: Αφού ουσιαστικά είναι ένα Προεδρείο συνεργασίας τριών παρατάξεων, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμπληρωθούν τα ονόματα για τις άλλες θέσεις.
Μπογιούκας: Εννοείτε
Προκόπη: Εννοείτε
Χάιδος: Η παράταξη Εργαζόμενοι, Αγωνιστική Συσπείρωση και Ανεξάρτητη Κίνηση κάνουν Προεδρείο, εγώ αυτό καταλαβαίνω οπότε βρείτε και τα ονόματα και συμπληρώστε τα.
Προκόπη: Εγώ λέω να καταγραφεί ότι βγαίνει αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο και στην επόμενη διαδικασία οι παρατάξεις ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ δεν δέχονται να συμμετέχουν στο Προεδρείο οπότε μένουν δύο κενές θέσεις. Ξαναρχόμαστε τώρα να δούμε ποιες θα αφήσουμε κενές με την προοπτική ότι Τράπεζα θα δεχτεί την οικονομική συναλλαγή.
Τσολάκης: Να πω πως υπάρχει μία πρόταση που δεν έχει μπει σε ψηφοφορία
Χάιδος: Μπήκε μία πρόταση για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο εγώ και η Κοσμοπούλου αρνούμαστε να συμμετέχουμε και βγαίνουμε τελείως έξω από την διαδικασία. Εμείς έχουμε πρόταση και θέλουμε να την βάλουμε να ψηφιστεί.
Προκόπη: Το ερώτημα είναι για να βγει Προεδρείο ποια είναι η πρόταση, βγήκε 7-4 αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και αρνούνται δύο παρατάξεις να συμμετέχουν.
Τσολάκης: Οπότε δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Προκόπη: Δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, ψηφίστηκε όμως
Τσολάκης: Αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων
Προκόπη: Μπήκε σε ψηφοφορία όμως
Τσολάκης: Μπήκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε με 7-4, εμείς δεν συμμετέχουμε στο Προεδρείο άρα αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν υπάρχει
Προκόπη: Υπάρχει συνεργασία τριών παρατάξεων με δύο κενές θέσεις, ωραία τώρα μπορείς να βάλεις και την δική σας πρόταση συνεργασία δύο παρατάξεων με μία κενή θέση
Τσολάκης: Με ονόματα
Προκόπη: Όχι με ονόματα
Κοσμοπούλου: Πρέπει να μπούμε σε δεύτερη φάση ψηφοφορίας με ονόματα. Αν μπει ψηφοφορία με ονόματα κανείς δεν απαγορεύει να βάλει όποιος θέλει υποψηφιότητα. Δέσμευση με το σκεπτικό ότι κυριάρχησε η λογική του αναλογικού-αντιπροσωπευτικού δεν μπορεί να υπάρξει, διότι και την προηγούμενη φορά είχε κυριαρχήσει η λογική που προτείναμε εμείς αλλά δεν συνεχίσαμε με ονόματα και αυτό μας καταμαρτυρήσατε. Να συνεχίσουμε με ονόματα και εμείς δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα βάλουμε τις υποψηφιότητές μας, όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε, δεν ας το απαγορεύει κανένας.
Ίντας: Αυτό που λες είναι μία διαφορετική πρόταση, καμία σχέση με αυτήν που ψηφίστηκε με το 7-4 τώρα, γιατί για να βάλει κάποιος υποψηφιότητα για Γραμματέας πρέπει να προέρχεται από την παράταξη που αντιστοιχεί στο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό.
Κοσμοπούλου: Όχι δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει απαγορευτικό για κανέναν
Ίντας: Εσείς μόλις τώρα μας κατέθεσες μία εντελώς διαφορετική πρόταση
Κοσμοπούλου: Εγώ σας έχω πει ότι παίζετε με την λογική και είχα προβλέψει ότι θα κάνατε αυτό. Το καταστατικό δεν απαγορεύει σε κανέναν να βάλει υποψηφιότητα.
Μπουγιούκας: Πες ότι αποφασίζαμε όλοι για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό θα κάναμε ψηφοφορία για ονόματα;
Τσολάκης: Εννοείτε. Λοιπόν να μπούνε τα ονόματα σε ψηφοφορία. Από την στιγμή που καταλήξαμε σε συνεργασία τριών παρατάξεων, γιατί αντιπροσωπευτικό αναλογικό δεν είναι, βάλτε τα ονόματα των τριών παρατάξεων να μπούνε σε ψηφοφορία καθώς και την δική μας πρόταση με ονόματα να ψηφίσουμε να τελειώνουμε.
Προκόπη: Δεν καταλαβαίνω
Τσολάκης: Αφού αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν βγαίνει, γιατί αυτό που προτείνεται είναι συνεργασία τριών παρατάξεων
Προκόπη: Βγήκε 7-4
Τσολάκης: Το 7-4 είναι το ίδιο με το 6-5 της προηγούμενης φοράς
Κοσμοπούλου: Δεν νομίζω πως είναι σωστή η έκφραση συνεργασία τριών παρατάξεων με την έννοια ότι έχει κατατεθεί ένα σκεπτικό το οποίο είναι στην κατεύθυνση του αναλογικού-αντιπροσωπευτικού και αυτό υπηρετεί τουλάχιστον η Αγωνιστική Συσπείρωση, παρόλα αυτά επειδή υπάρχουν δύο προτάσεις και δεν αποσύρεται καμία, να γίνει ψηφοφορία με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
Τσολάκης: Συμφωνείτε;
Προκόπη: Εγώ δεν θεωρώ πως πρέπει να μπει σε ψηφοφορία
Κοσμοπούλου: Την προηγούμενη φορά θεωρούσες όμως
Προκόπη: Ότι έλεγα πριν λέω και τώρα
Χάιδος: Αναλογικό αντιπροσωπευτικό σημαίνει συμμετοχή όλων των παρατάξεων, με το που δεν συμμετέχω ακυρώνεται
Κοσμοπούλου: Πάμε σε χωριστή ψηφοφορία για κάθε πρόσωπο και όταν φτάσει στην θέση του Ταμία και του αναπληρωτή Γραμματέα το κουβεντιάζουμε. Όταν φτάσουμε στην θέση του Ταμία που αντιστοιχεί σε εμάς, επειδή εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε θα βάλετε κάποιον άλλο.
Προκόπη: Εγώ δεν συμφωνώ είναι σαν να λέω άλλα πράγματα
Κοσμοπούλου: Δεν είναι διαφορετικά πράγματα γιατί συμφωνήσαμε ότι δεν θα σας κάνουμε κριτική ότι κάνατε συνεργασία τριών παρατάξεων, είμαστε εξαιρετικά καλοπροαίρετοι.
Ίντας: Για να καταλάβω τι προτείνεις, Την ώρα που είναι να ψηφίσουμε για Ταμία οι παρατάξεις που συμμετέχουν βάζουν ένα όνομα.
Τσολάκης: Συζητάμε και τις δύο προτάσεις ταυτόχρονα
Ίντας: Η μία ψηφίστηκε
Σακκά: Αν ψηφίστηκε η δική σας πρόταση έχουμε προεδρείο, γιατί συζητάμε τότε;
Τσολάκης: Φυσικά και την ψηφίσαμε
Σακκά: Τότε γιατί συζητάμε
Τσολάκης: Εγώ αμφισβητώ ότι την ψηφίσαμε;
Προκόπη: Επειδή υπάρχει θέμα την προηγούμενη φορά στην ψηφοφορία τι ψηφίσαμε, σαν διαδικασία, ας ξαναμπεί η πρόταση σε ψηφοφορία
Τσολάκης: Δεν ψηφίσαμε για το αν δεχόμαστε να κάνουν Προεδρείο δύο παρατάξεις με κενή την θέση του Ειδικού Γραμματέα;
Προκόπη: Αμφισβητήθηκε τι ψηφίσαμε μετά και την ανταλλαγή των e-mail, να την ξαναβάλουμε σε ψηφοφορία
Κοσμοπούλου: Είτε περάσει επί της αρχής είτε όχι εγώ θα το βάλω το όνομά μου στην ψηφοφορία, να μπούμε στην διαδικασία για τα ονόματα να τελειώνουμε και προσωπικά δεσμεύομαι να μην χρησιμοποιήσω κανένα επιχείρημα που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους ίδιους. Ότι δηλαδή η Αγωνιστική Συσπείρωση στα πλαίσια της πρότασής της ψήφισε αυτό και καλώ και τον Κο Τσολάκη να κάνει το ίδιο.
Φαρμάκας: Εδώ και πάρα πολύ καιρό από τις αναρτήσεις στο ίντερνετ, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να έχουν Προεδρείο, το γεγονός ότι εδώ 11 άνθρωποι δεν μπορούμε να το κάνουμε να ξέρετε ότι δεν μας τιμά και δεν μας τιμά για αυτούς που μας ψηφίσανε. Αυτό που έχει γίνει έξι μήνες είναι ντροπή.
Τσολάκης: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου
Φαρμάκας: Είναι ντροπή που τόσο καιρό μετά δεν υπάρχει Προεδρείο και στο τέλος τέλος μπορεί να είναι μία τυπική διαδικασία γιατι εδώ θα είμαστε 11 άνθρωποι και θα μιλάμε. Είναι ντροπή γιατί αν μιλάτε για τους εργαζόμενους που λέτε, για ρωτήστε τους εργαζόμενους τι λένε, ότι χαίρονται για αυτό; Ντρέπονται για αυτό. Τώρα το ποιος είναι Πρόεδρος και τα λοιπά πάρτε μία απόφαση για να τελειώνουμε.
Μπουγιούκας: Δεν είναι ντροπή μόνο να μην υπάρχει Προεδρείο, ντροπή είναι να υπάρχει Προεδρείο και να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων
Φαρμάκας: Συμφωνώ μαζί σου
Τσολάκης: Και με αυτό συμφωνώ
Μπουγιούκας: Απλούστατα πρέπει να συμφωνήσουμε στην λογική και το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό ανταποκρίνεται στην λογική των συναδέλφων
Τσολάκης: Όπως και για μένα είναι λογικό το ενιαίο ψηφοδέλτιο
Μπουγιούκας: Άλλο θέμα αυτό.
Συμφωνήθηκε έκτακτο ΔΣ για το θέμα την Παρασκευή 18/01/2019 και ώρα 13.30

3ο Θέμα: Επικουρικό Προσωπικό
 Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να σταλεί έγγραφό στην Διοίκηση του Νοσοκομείου που να ζητάει απάντηση για τον προγραμματισμό πρόσληψης του επικουρικού προσωπικού και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα αιτήματα του Νοσοκομείου, καθώς και προφορική απάντηση από την Διοίκηση.
Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί εγγράφως ερώτημα στην Διοίκηση σχετικά με τις υπερωρίες του Δεκεμβρίου για τον χρόνο αποπληρωμής τους και τον λόγο που καθυστερούν, καθώς και προφορική απάντηση από την Διοίκηση.

4o Θέμα: Δικαστική παραπομπή συναδέλφων
Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε η καταβολή του ποσού των 300 ευρώ στους συναδέλφους που ζητάνε την οικονομική συνδρομή του Συλλόγου για το δικαστήριο, προς κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων.

5ο Θέμα: Παιδικός Σταθμός – Συνδρομή γονέων
Αφου έγινε ενημέρωση από τον Κο Ίντα για την συνδρομή που πληρώνουν οι γονείς εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στον Παιδικό Σταθμό σε εθελοντική βάση για λειτουργικά έξοδα του Παιδικού Σταθμού και μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να γίνει έγγραφο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία να αναφέρει πως τα λειτουργικά έξοδα του Παιδικού Σταθμού οφείλει να τα καλύπτει το νοσοκομείο. Επίσης να βγει ανακοίνωση στον χώρο του Παιδικού Σταθμού με το ανάλογο περιεχόμενο.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης



Τα Παρόντα Μέλη



1.Ίντας Γεώργιος:


2.Συρετίδης Σπύρος:


3.Μοδινού Όλγα:


4.Σακκά Μαρία:


5.Μπουγιούκας Γεώργιος:


6. Προκόπη Σωτηρία:








7. Φαρμάκας Νικόλαος

8.Κοσμοπούλου Όλγα:


9.Χάιδος Νικόλαος:


10.Τσολάκης Ιωάννης:



11.Βενιέρης Μαρίνος:






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ