Απάντηση ΠΑΜΕ στην Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ


ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ

Στις 7/4, παγκόσμια ημέρα υγείας, με κάλεσμά της ΟΕΝΓΕ και εκατοντάδων σωματείων, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και στα Κ.Υ από άκρη σε άκρη της χώρας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού.

Χαιρετίζουμε όλους όσοι έσπασαν το φράγμα της σιωπής και ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας, αυτή την ώρα που δοκιμάζεται ο λαός μας.

Κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη μας τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή, δίνοντας μάχη για τη ζωή των ασθενών.

Η κινητοποίηση μας, που έκανε αίσθηση και έδωσε θάρρος στους συναδέλφους σε όλη την Ευρώπη, ενόχλησε την κυβέρνηση έφτασε σε σημείο να στείλει ακόμη και την αστυνομία να παρέμβει στον Ευαγγελισμό και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Έστειλαν την αστυνομία για να κάνει δήθεν μαθήματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε γιατρούς και νοσηλευτές! Κόπτονται για την υγεία μας αυτοί που μας αφήνουν χωρίς κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Αυτοί που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ακόμα και άρρωστοι.

Θλιβερή παραφωνία ελάχιστοι δημοσιογράφοι, καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, που παθαίνουν αλλεργικό σοκ σε οποιοδήποτε αγωνιστικό σκίρτημα. Που δεν χάνουν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο τους, να συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος όσων ορθώνουν το ανάστημά τους. Είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα λοιδορούσαν τους αγώνες μας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που το 2013 καλούσαν τον τότε Υπουργό Υγείας να μας απολύσει.

Εκτός από αυτούς όπως φαίνεται η κινητοποίηση των συναδέλφων ενόχλησε και τη ΔΑΚΕ του Κρατικού Νίκαιας. Αυτούς που από την έναρξη της επιδημίας έχουν λάμψει δια της απουσίας τους από οποιαδήποτε διεκδίκηση των εργαζομένων. Αυτούς που βγαίνουν σε κάθε λογής κανάλι και χωρίς να ντρέπονται διαβεβαιώνουν ότι το νοσοκομείο δεν έχει καμία έλλειψη. Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι το κάνουν από άγνοια, γιατί αρκετοί από αυτούς έχουν πλέον πολλή στενή σχέση με τη διοίκηση και έχουν αποστασιοποιηθεί από τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι αν δεν ξέραμε τον ενεργό ρόλο που παίζουν για την υπεράσπιση της κυβέρνησης και της πολιτικής της μέσα στο νοσοκομείο.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι κύριοι της ΔΑΚΕ που όπως λένε ανησυχούν για την υγεία μας επειδή συνωστιστήκαμε στο προαύλιο (σε ανοιχτό δηλαδή χώρο!!!): Γιατί δεν έδειξαν την ίδια ανησυχία για την υγεία μας όταν μας ζητήθηκε να δουλεύουμε με μία μάσκα το 24ωρο; Γιατί δεν είπαν κουβέντα για την άθλια οδηγία  τους ΕΟΔΥ, αν δεν υπάρχουν γάντια για να εξετάσουμε ύποπτα κρούσματα απλά να καθαρίζουμε σχολαστικά τα χέρια μας με αντισηπτικό; Γιατί δεν κατήγγειλαν την άθλια κατάσταση στους θαλάμους που νοσηλεύονται τα ύποπτα κρούσματα, σε μερικούς από τους οποίους δεν κλείνει ούτε η πόρτα;

Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για την τηλεόραση γιατί εμάς δεν μας πείθουν! Τους ξέρουμε καλα!

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν: Οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας δεν «δουλεύουμε αδιαμαρτύρητα», όπως θα ήθελαν… Έχουμε φωνή και η φωνή αυτή ακούστηκε και θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά. Ήρωες με φίμωτρα δεν θα έχουν! Δεν τα κατάφεραν να μας φιμώσουν και ούτε πρόκειται.

Απαιτούμε:

επίταξη των αναγκαίων υλικών για τον συνεχή εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας
μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
συστηματική επίβλεψη και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών - προσυμπτωματικών εργαζόμενων
επίταξη ξενοδοχείων για τη διαμονή εργαζομένων  των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι.
επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες
άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και, μαζί με το προσωπικό τους, να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο καθώς και ένταξη υποχρεωτικά των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας
                                             
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
                                             
                                                            


                                              



Προστατευμένοι ναι, φιμωμένοι όχι




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                       

Νίκαια 6/4/2020

 Την Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 12.00μμ  το μαχόμενο προσωπικό του νοσοκομείου μας συμμετέχει στη συμβολική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο διεκδικώντας ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:



- Άμεσο εφοδιασμό και ενίσχυση των μέτρων ατομικής προστασίας και ασφαλούς εργασίας για όλο το προσωπικό.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες και όχι μετακινήσεις μεταξύ νοσοκομείων . Δεν ενισχύεται έτσι το ΕΣΥ.

-Την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης ρύθμισης για καραντίνα 7 ημερών στους συναδέλφους που θα νοσήσουν.

Σαν μαχόμενοι υγειονομικοί που δίνουμε την καθημερινή μάχη εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπό αντίξοες συνθήκες , δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ.

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ