ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 5μμ Παναττική Σύσκεψη Συμβασιούχων στην Υγεία αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη)

 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11  ΜΑΡΤΙΟΥ στις 5μμ

Παναττική Σύσκεψη Συμβασιούχων στην Υγεία

αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

(Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη)

 



Απευθυνόμαστε στους χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους

(επικουρικούς,  με ΣΟΧ,  μέσω ΟΑΕΔ,  εργολαβικούς, του ΕΟΔΥ στο Philos και στις ΚΟΜΥ)   που:

καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και εργάζονται, πλάι-πλάι με τους μόνιμους συνάδελφους, με τα ίδια προσόντα και τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά με «πετσοκομμένα» δικαιώματα

έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει σε εσάς και στις οικογένειες σας – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο

αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν την προσφορά σας» στα λόγια, αλλά στην πράξη αρνούνται κατηγορηματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κρατώντας τους όμηρους για χρόνια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα πέρα από το περιβόητο άρθρο 103 του Συντάγματος που τάχα «δεν αλλάζει», είναι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας» καθώς και η απόρριψη, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της άρχουσας τάξης, της πρότασης 530 σωματείων και ομοσπονδιών για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Σήμερα, η «αναγνώριση της προσφοράς» χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων σε καθαριότητα - φύλαξη - σίτιση από την κυβέρνηση της ΝΔ, περνάει μέσα από τους δεκάδες διαγωνισμούς για την ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες (ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά νοσοκομεία και δρομολογούνται σε πολύ περισσότερα). Ανοίγουν έτσι, το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων. Εξίσου προκλητικά συνεχίζουν να μετατρέπουν τον εμβολιασμό, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο για το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Και ταυτόχρονα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες σε χιλιάδες επικουρικούς και μέσω ΟΑΕΔ συναδέλφους με την πρόσφατη τροπολογία για «μοριοδότηση» - κοροϊδία. Κι αυτό, την ώρα που ήδη υπάρχει η αρνητική εμπειρία της προκήρυξης 2Κ, όπου εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι, με πολύχρονη προϋπηρεσία, έμειναν «εκτός» παρά την «πολυδιαφημισμένη» - από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ – μοριοδότηση.

Είναι σε όλους σαφές ότι με την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, οι κυβερνήσεις υλοποιούν  τη στρατηγική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και μαζί με την ολοένα μειούμενη κρατική χρηματοδότηση και τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, οδηγούν στο διακηρυγμένο στόχο τους για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Καλούμε όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια, απομονώνοντας όσους προσπαθούν να καλλιεργήσουν εφησυχασμό - μοιρολατρία αλλά και το «διαίρει & βασίλευε» μεταξύ μονίμων και συμβασιούχων. Αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν και βάζουν εμπόδια ακόμη και στην εγγραφή των συμβασιούχων στα σωματεία μας.

ΤΩΡΑ να συγκροτηθούν Επιτροπές συμβασιούχων, που μαζί με τα αγωνιστικά σωματεία θα οργανώσουν τον κοινό αγώνα για:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας - Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες - Ανάκληση των αναστολών εργασίας - Κατάργηση των νόμων για την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων & την επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια.



Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία

ATTIKON, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΚΑΤ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΛΑΪΚΟ, ΜΕΤΑΞΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ


Δικαστική διεκδίκηση Ανθυγιεινού Επιδόματος- Επικοινωνία με τον Σύλλογο Άμεσα


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 9/3/2022

 Οι συνάδελφοι που περιλαμβάνονται στους παρακάτω πίνακες, για την δικαστική διεκδίκηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Εργαζομένων το ταχύτερο δυνατό. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την εξουσιοδότηση για τον δικηγόρο.

Πρόεδρος Τσολάκης Ιωάννης  Τηλ.6936606427  Εσωτ. 7121

Αντιπρόεδρος Προκόπη Σωτηρία Τηλ. 6985756943  Εσωτ. 6341

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα ονόματα.

https://docs.google.com/document/d/1GhqyL6NkSHP15wC7VI1cvnBWa49A0Sit/edit?usp=sharing&ouid=109022331405585152869&rtpof=true&sd=true

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ