Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, με αίσθημα ευθύνης

 

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 13/11/2020

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 

Με αγανάκτηση  πληροφορηθήκαμε το μήνυμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην χθεσινή κινητοποίηση μας, μας χαρακτήρισε « ανεύθυνους υγειονομικούς».

Η κινητοποίηση της Πέμπτης 12/11/2020 έγινε στα πλαίσια της απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ, για πανελλαδική ημέρα δράσης στα νοσοκομεία, καθώς και σχετικής απόφασης της ΟΕΝΓΕ. Θεωρούμε απαράδεκτο και ανεύθυνο ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, να χαρακτηρίζει ανεύθυνους τους υγειονομικούς που, σε ένα νοσοκομείο με 35% κενές οργανικές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και 25% στο ιατρικό προσωπικό, παλεύουμε για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Αντιμαχόμενοι την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, αναλάβαμε την ατομική μας ευθύνη ως υγειονομικοί και θα συνεχίσουμε να την αναλαμβάνουμε, στην έξαρση της πανδημίας, να ζητούμε τα αυτονόητα για το σύστημα υγείας και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

 

 Καλούμε τον κύριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει την φράση του, «ανεύθυνοι υγειονομικοί», και να έρθει μόνος του να διαπιστώσει την κατάσταση του νοσοκομείου.

 

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια μας.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης           Βλάχος Γεώργιος

Ποιους εκπροσωπείτε "κύριοι" της ΔΑΚΕ;

 ΣΥΛΛΟΓΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 10/12/2020

Δύο ημέρες πριν την Πανελλαδική δράση των υγειονομικών υπαλλήλων σε όλα τα Νοσοκομεία, βγήκε η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να μας πει πως όλα βαίνουν καλώς στα Νοσοκομεία.

Ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για 7000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία και για τον δήθεν νυν υπέρ πάντων αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση για να ενισχύσει τις δομές υγείας τις χώρας. Οι, υποτίθεται, εκπρόσωποι των εργαζομένων μας παρακινούν να απομονώσουμε όσους παλεύουμε για καλύτερες υπηρεσίες υγείας για ενίσχυση των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανακαίνιση επέκταση των δημόσιων Νοσοκομείων.

Είναι ντροπή για συνδικαλιστές να αντιμάχονται τον αγώνα για βελτίωση των συνθηκών στα Νοσοκομεία. Είναι ντροπή για τον Γραμματέα  της ΠΟΕΔΗΝ, που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή διεκδικήσεων των υγειονομικών υπαλλήλων, να υπογράφει αυτό το κείμενο ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ. Επιλέξτε κύριοι αν θα εκπροσωπείτε τους εργαζόμενους ή το κόμμα σας και την κυβέρνηση σας. Γιατί και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν.

Η απάντηση στο κυβερνητικό κείμενο της ΔΑΚΕ θα δοθεί από τους εργαζόμενους την Πέμπτη 12/11/2020 και ώρα 8πμ στο προαύλιο του Νοσοκομείου Νίκαιας αλλά και από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας,,

διεκδικώντας

         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων στα νοσοκομεία της χώρας

         Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν τις δημόσιες δομές υγείας

         Ανακαίνιση και επέκταση των ανεπαρκών δημόσιων δομών υγείας

         Αύξηση της χρηματοδότησης στην δημόσια υγεία, ο λαός την πληρώνει και η κυβέρνηση οφείλει να την παρέχει σε όλους

         Πραγματική Επίταξη των κλινών του ιδιωτικού τομέα υγείας, τέλος στην επιδότηση των επιχειρηματιών υγείας

 Η κατάπτυστη Ανακοίνωση


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης                   Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ