Δήλωση παραίτησηςΔήλωση του                                                                          Προς
Ιωάννης Τσολάκης                                               ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων
του Νικολάου
Νοσηλευτής
Τμήμα : Αιμοδοσία                                                 Νίκαια       12  /10/2017
     Δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος του συγκεκριμένου Προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων , από την θέση του Ταμία . Προβαίνω σε αυτήν την ενέργεια γιατί θεωρώ , μετά και τα τελευταία γεγονότα , πως το Προεδρείο δεν υλοποιεί, όπως θα έπρεπε να κάνει , τις αποφάσεις του ΔΣ .

Καλώ σύσσωμο το Προεδρείο σε παραίτηση από τα καθήκοντά του , καθώς και εκλογή αναλογικού Προεδρείου . Με την κίνησή μου αυτή θεωρώ πως προστατεύω το κύρος του ΔΣ , που θίγεται από συμπεριφορές που διαχωρίζουν την θέση του Προεδρείου από τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ . Είμαι διατεθειμένος να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου έως την αντικατάστασή μου .

Επίσης θέτω τον εαυτό μου , εκτός της παράταξης " ΕΝΟΤΗΤΑ " μετά την διαπίστωση μου πως κάποιοι , από την παράταξη , έχουν διαφορετικό στόχο από την προαγωγή των συμφερόντων των εργαζομένων . Δεν πρόκειται να γίνω δεκανίκι κανενός που ως στόχο έχει την ικανοποίηση προσωπικών και κομματικών φιλοδοξιών .Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ


Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων. Παράσταση Διαμαρτυρίας 12 Οκτώβρη στο Υπουργείο Εργασίας 5 μ.μ.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο τιμόνι της εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης», να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.
Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!!!
Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι - χέρι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ενορχηστρωμένη παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, με μακρύ χέρι τους συνδικαλιστές στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσουν με μια απίστευτη τρομοκρατία έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει σωματείο στο χώρο των σούπερ μάρκετ.
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει, η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Εκατοντάδες είναι οι απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι «προστατεύονται» από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους «παράπτωμα» ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα. Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών.
Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.
ΝΑ ΣΥΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.
 Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν ΔΣ και γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν οι εργαζόμενοι με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κάθε σωματείο επιχειρησιακό ή κλαδικό να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας
Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ  καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων και συνδικαλιστών
την Πέμπτη 12 Οκτώβρη και ώρα 5μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας

 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 12/10/2017

ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 12/10/2017

1ον. Η απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του προεδρεύων, κατά τη συνάντηση του Δ.Σ με τους αξιολογητές, και προέδρο του Δ.Σ των εργαζομένων, σε συναδέλφισσα - μέλος του συλλόγου
Εισηγ Κος Χάιδος

2ον. Συνδρομές ΠΟΕΔΗΝ και ορισμός εκλογών
Εισηγ Κος Τσολάκης

3ον. Έγκριση ποσού για αγορά εκτυπωτή του Συλλόγου
Εισηγ Κος Τσολάκης

4ον. Να μένει ανοιχτή η πλαϊνή πύλη του Νοσοκομείου το ΣΚ κατά την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού
Εισηγ Κος Τσολάκης

5ον. Πρόσθετες Αμοιβές Προσωπικού Φύλαξης
Εισηγ Κος Τσολάκης

6ον. Συνδικαλιστικός Νόμος
Εισηγ Κος Μπουγιούκας , Κα Σακκά

7ον. Εκκρεμότητες από προηγούμενο ΔΣ : Συνάντηση με τον Διοικητή για αναδρομικές υπερωρίες 1ου τριμήνου 2017 , επάρκεια κονδυλίου για υπερωρίες Σεπτεμβρίου .

Τακτικό ΔΣ 12/10/17

Τακτικό ΔΣ Πέμπτη 12/10/2017 και ώρα 13:00 . Παρακαλώ στείλτε θέματα προς συζήτηση .

Ανακαίνιση Νευροχειρουργικής

Στάση εργασίας 11/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΚΑΒ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
8πμ έξω από τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
Η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γ.Λ.Κ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Για την Αττική: Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ – 1μμ
Για τα υπόλοιπα Σωματεία Μέλη: 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση

Κάλεσμα Αξιολογητών

ΝΙΚΑΙΑ 5/10/2017ΘΕΜΑ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους αξιολογητές α΄ και αξιολογητές β΄                        ( Προϊσταμένους/νες ,  Τμηματάρχες , Διευθυντές/τριες τμημάτων και υπηρεσιών ) σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Δευτέρα 09/10/2017 και ώρα 13:00 με θέμα την Αξιολόγηση .

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας
Συρετίδης Σπύρος                                                       Κουκιάς Κωνσταντίνος    

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ