Θα απαντηθεί στον "δρόμο" η απόπειρα φίμωσης των υγειονομικών

 Νίκαια 05/2/2021

Ένα χρόνο μετά τα υποκριτικά καλέσματα σε χειροκροτήματα, η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε καλέσματα "των ηρώων υγειονομικών" σε απολογία, αποδεικνύοντας ότι η απάντησή της στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών. 

Μετά την εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», σχηματίζονται δικογραφίες και καλούνται σε απολογία οι πρόεδροι της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

Με μια ακόμα προκλητική κίνηση, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της για τη διαχείριση της κατάστασης. Οι υγειονομικοί καλούνται να απολογηθούν επειδή κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις στα νοσοκομεία, μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας. 



Για να υπερασπιστεί τη βάρβαρη πολιτική της, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή, αξιοποιώντας τον απαράδεκτο νόμο που ψήφισε για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, όπως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο. 

Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να μας τρομοκρατήσει! Το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώσει η αγανάκτηση μας! Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! 

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών από το χώρο της υγείας!  

 Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης             Βλάχος Γεώργιος


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ