Πρακτικά Τακτικού ΔΣ 19/9/18


Πρακτικά Τακτικού ΔΣ 19/9/18
Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γιώργος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Μαντώ, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Απόντες: Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα

Η Κα Μοδινού παρουσιάστηκε στο ΔΣ και μας ενημέρωσε πως είχε προγραμματισμένη συνάντηση την 13:30 λόγω αναπλήρωσης της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Συμφωνήθηκε Τακτικό ΔΣ για την Πέμπτη 27/9/18 για προσπάθεια εκλογής Προεδρείου.
Στην έναρξη της Συνεδρίασης ο Κος Ίντας μας κατέθεσε έγγραφο, γνωμοδότηση της Κας Τσίπρα δικηγόρου, από την οποία ζήτησε προφανώς ο ίδιος, η οποία απαντά στο ερώτημα αν είναι δυνατή η λήψη αποφάσεων εκ μέρους του ΔΣ πριν την συγκρότηση σε σώμα με την κατανομή αξιωμάτων. Η γνωμοδότηση περιλαμβάνεται στα πρακτικά.
Μαζί με την κατάθεση του εγγράφου δήλωσε πως από δω και πέρα θα παρίσταται μόνον στα επείγοντα θέματα του ΔΣ.
1ο Θέμα: Ενημέρωση για τα παράβολα του 2ωρου
Ο Κος Βενιέρης ενημέρωσε πως κατατέθηκε η παραίτηση από την πρώτη αγωγή, από τον δικηγόρο παρουσία του. Ενημέρωσε επίσης πως χρειάστηκε να πάει δύο φορές την ίδια ημέρα στο εφετείο, λόγω του ότι ο φάκελος της αγωγής δεν περιείχε όλα τα παράβολα. Ενημέρωσε πως το κόστος της παραίτησης είναι 4 ευρώ ανά αγωγή, καθώς και για τα έξοδα πάρκινγκ και μετακίνησης.
Τονίστηκε από τον Κο Τσολάκη πως ο Κος Βενιέρης έκανε κάτι που δεν του αναλογούσε και πώς τα έξοδα του πρέπει να καλυφθούν από τον Σύλλογο με ανάλογα παραστατικά.
Ο Κος Ίντας ζήτησε να συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ γιατί δεν έκρινε επείγον το θέμα της απόδοσης των χρημάτων.
Συμφωνήθηκε να συζητηθεί στο ΔΣ της Πέμπτης 27/9/18.
Στην συνέχεια ενημέρωσε ο Κος Τσολάκης για την κατάσταση των υπόλοιπων αγωγών.
1ο . Λείπουν από τις αγωγές παράβολα που υπάρχουν υπογραφές ότι κατατέθηκαν στον Σύλλογο.
2ο . Υπάρχουν παράβολα που δεν αντιστοιχούν σε καταστάσεις αγωγών.
3ο Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συναδέλφους που δεν βρέθηκαν τα παράβολα τους, Πλην της Κας Μανώλη η οποία δεν απαντούσε στο σταθερό που υπήρχε στις καταστάσεις.
4ο . Τα στοιχεία που βρέθηκαν στάλθηκαν στον δικηγόρο Κο Χριστόπουλο.
5ο. Ο Κος Χριστόπουλο θα Παραιτηθεί από την επόμενη αγωγή αρχές Οκτωβρίου.
6ο. Η επιστροφή του παράβολου προς χρήση μπορεί να διαρκέσει έως και 4 μήνες.
7ο. Η επιστροφή του ηλεκτρονικού παράβολου μπορεί να γίνει άμεσα από τους δικαιούχους στην ηλεκτρονική εφαρμογή.

Η Κα Προκόπη μας είπε πως όσοι κατέθεσαν παράβολο έχουν και φωτοτυπία.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία με τους συναδέλφους των οποίων λείπουν τα παράβολα ώστε να μάθουμε αν έχουν φωτοτυπία.
Επίσης συμφωνήθηκε να μιλήσουμε με τον Κο Συρετίδη για να δούμε αν ξέρει κάτι άλλο.
Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση, για ενημέρωση των συναδέλφων.
2ο Θέμα Κατάθεση στεφάνου για την εκδήλωση του μπλόκου της Κοκκινιάς
Σε αυτό το σημείο αποχώρησε ο Κος Ίντας δηλώνοντας πως θα παρευρίσκεται μόνο στα επείγοντα θέματα.
Μετά την αποχώρηση ορίστηκε προεδρεύων ο Κος Χάιδος.
Στην συνέχεια συμφωνήθηκε να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της κατάθεσης ο Κος Χάιδος. Πρόταση του Κου Τσολάκη να κατατεθεί το πόσο σε ένα ίδρυμα αντί στεφάνου δεν έγινε δεκτή από το σώμα. Η δαπάνη κατάθεσης στεφάνου εγκρίθηκε ομόφωνα.
3ο Θέμα: Επικουρικό Προσωπικό
Η Κα Προκόπη κατέθεσε την άποψη της, η οποία είναι να μην εξαιρεθεί καμία ειδικότητα από το επικουρικό προσωπικό και να υλοποιηθούν οι προτάσεις των τμημάτων για επικουρικό προσωπικό. Ζήτησε επίσκεψη του Συλλόγου στην ΔΥΠΕ ώστε να τεθούν τα ερωτήματα και να πάρουμε απαντήσεις.
Η Κα Κοσμοπούλου πρότεινε εκτός από την επίσκεψη στην ΔΥΠΕ να γίνει δελτίο τύπου για το θέμα καθώς και κινητοποίηση. Έγινε ομόφωνα παραδεκτό πως με την εγκύκλιο δεν διασφαλίζεται η πρόσληψη του υπηρετούντος προσωπικού.
 Αποφασίστηκε επίσκεψη στον Διοικητή και μετά επίσκεψη στην ΔΥΠΕ. Κλείσαμε ραντεβού με τον Διοικητή για την Πέμπτη 20/9/18 και ώρα 11πμ.
4ο Θέμα: Ανάρτηση τηλεφώνων μελών ΔΣ
Συμφωνήθηκε ομόφωνα η ανάρτηση των τηλεφώνων των μελών . Αυτό ισχύει για τα σταθερά και προαιρετικά για τα κινητά. Επικοινωνία με τα μέλη που απουσιάζουν.
5ο Θέμα: Προσωπικό του ΟΑΕΔ
Τέθηκε από τον Κο Τσολάκη το θέμα των συναδέλφων του ΟΑΕΔ και συμφωνήθηκε ομόφωνα να γίνει συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Δευτέρα 24/9/18 και ώρα 13:00 για να τους ενημερώσουμε για τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις τους.
6ο Θέμα: Καταγραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μελών
Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να παρθεί η απόφαση σε επόμενο ΔΣ.
7ο Θέμα: Στολές εργασίας
Τοποθετήθηκε ο Κος Τσολάκης λέγοντας πως το θέμα με τις στολές έχει τραβήξει μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να κινηθούμε πιο δυναμικά. Ο Κος Μπουγιούκας τόνισε και το θέμα των μέτρων προστασίας για το προσωπικό των πλυντηρίων από αναθυμιάσεις. Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να τεθεί και αυτό το θέμα στην συνάντηση με τον Διοικητή.
8ο Θέμα. Ενημέρωση για την συνάντηση Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Μας ενημέρωσε ο Κος Μπουγιούκας για το τι ειπώθηκε στην συνάντηση Πρωτοβάθμιων Σωματίων στον Ευαγγελισμό. Ενημέρωσε για προγραμματισμένες δράσεις της πρωτοβουλίας.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Κος Βενιέρης ζήτησε να είναι θέμα συζήτησης με τον Διοικητή και η κάρτα που μπήκε στο ασανσέρ, καθώς και τα απλήρωτα δεδουλευμένα των τακτικών ιατρείων.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης




Τα παρόντα Μέλη


Ίντας Γεώργιος:

Συρετίδης Σπύρος:

Μοδινού Όλγα:

Σακκά Μαρία:

Μπουγιούκας Γιώργος:

Προκόπη Σωτηρία:
Καλογερόγιαννη Μαντώ:

Κοσμοπούλου Όλγα:

Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος:




Συνάντηση με τον Διοικητή 20/9/18
Παρόντες: Μπουγιούκας, Προκόπη, Τσολάκης
Θέσαμε στον Διοικητή το θέμα για το Επικουρικό Προσωπικό. Δεσμεύθηκε πως θα ζητήσει από την ΔΥΠΕ προσωπικό σύμφωνα με τις προτάσεις των τμημάτων, καθώς και επιπλέον πίστωση για την κάλυψη τους. Για το θέμα των στολών εργασίας μας είπε πως προχωράει και θα το ξανακοιτάξει. Για το θέμα του ασανσέρ είπε πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και θα το δει. Για το θέμα των τακτικών ιατρείων μας είπε πως θα το κοιτάξει.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης



Τα παρόντα Μέλη

1.     Μπουγιούκας Γιώργος:

2.     Προκόπη Σωτηρία:

3.     Τσολάκης Ιωάννης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ