Κινητοποίηση φορέων για Κρατικό Νοσοκομείο την Τρίτη 12/3


ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση για το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ , ώρα 18:30 στην είσοδο του Νοσοκομείου
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας κατά τη διάρκεια των εφημεριών είναι τραγική καθώς δεκάδες ασθενείς είναι αναγκασμένοι να νοσηλεύονται σε ράντζα.
Το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Απευθύνεται σε πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους σε κάθε γενική εφημερία, δηλαδή κάθε 4 μέρες (Δυτική Αθήνα, Πειραιάς, νησιά Αιγαίου).
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι μια πλευρά της συνολικής κατάστασης που επικρατεί συνολικά στον χώρο της Υγείας.
Ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα (υλικά, αντιδραστήρια),τις απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές, τις μεγάλες καθυστερήσεις για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.
Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα, αρκεί να δει κανείς τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μονάδες του ΤΟΜΥ έχουν σήμερα ελάχιστους γιατρούς και λείπουν βασικές ειδικότητες. Όταν θα μπει σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του «οικογενειακού» γιατρού η πρόσβαση θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο αφού  ο κάθε γιατρός έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.
Καμία αυταπάτη, ότι η άσχημη κατάσταση στην υγεία θα βελτιωθεί. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ θεωρεί την υγεία του λαού ως «κόστος» γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.  Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες υγείας, των περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των υγειονομικών, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων – κλινικών και εργαστηρίων, της αύξησης των πληρωμών των ασφαλισμένων για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων που «πουλάνε» υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία που τα χρυσοπληρώνει ο λαός.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αφορά μόνο το Κρατικό αλλά όλα τα νοσοκομεία, παρά τις διαφοροποιήσεις .
Η αγανάκτησή μας, δε φτάνει. Χρειάζεται να οργανωθούμε στα Σωματεία και με μαζικό αγώνα και πάλη να διεκδικήσουμε:
·       Την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
·       Την υπεράσπιση της υγείας του λαού απαιτώντας δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.
·       Να αγωνιστούμε για σύγχρονο Νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων του Πειραιά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
·       Κέντρα Υγείας που διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.
·       Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα.
·       Άμεσα διορισμοί προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών στο Κρατικό νοσοκομείο
·       Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη εικόνα με τα ράντζα και τα φορεία

Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου που δίνουν καθημερινά την μάχη με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την προάσπιση της υγείας των ασθενών καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.


Σωματεία και Μαζικοί Φορείς της Νίκαιας και του Πειραιά

(Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας - Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού - Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας-Κορυδαλλού - Σύλλογος η Μέριμνα – ΟΦΟΝ)

Τα οφειλόμενα πρέπει να ξεχρεώνονται Βήμα-Βήμα


ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Στις πολλές συνεδριάσεις για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ του Νοσοκομείου η Αγωνιστική Συσπείρωση πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη τον αντιπρόεδρο, η τρίτη τον γραμματέα κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".»

Αφού λοιπόν η θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης είναι αντιπροσωπευτικό αναλογικό Προεδρείο, γιατί ξέφυγε από την θέση της και συνεργάστηκε με δύο παρατάξεις του κατεστημένου; Την γεφύρωση του «χάους» την έπραξε με τις παρατάξεις του κατεστημένου. Η αποτύπωση του αποτελέσματος των τελευταίων αρχαιρεσιών, που επικαλείται, θα είχε την αξία της σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όπου οι όροι θα ήταν διαφορετικοί. Σε ένα Ενιαίο ψηφοδέλτιο θα είχε αξία η αποτύπωση της θέλησης των ψηφοφόρων μακριά από κομματικές παρατάξεις.

 ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Αυτή την κρυστάλλινη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης επιχείρησε να διαστρεβλώσει με μένος ο Γ. Τσολάκης. Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" εγκαλεί την παράταξη μας γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «λειτουργικό» προεδρείο.»

Το Κρυστάλλινο περιτύλιγμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης καταρρέει από την συνεργασία των τριών παρατάξεων του κατεστημένου. Όταν η πολιτική πραγματικότητα είναι πρόστυχη, δεν ευθύνεται αυτός που την περιγράφει αλλά αυτός που την διαμορφώνει. Δεν εγκαλώ κανέναν και για καμία επιλογή του όταν αναλαμβάνει και την ευθύνη της επιλογής του. Δεν συκοφάντησα κανέναν, απλή παράθεση των γεγονότων έκανα και μάλιστα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Από μόνα τους αποδεικνύουν τα πεπραγμένα.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η παράταξη ΥΓΕΙΑ, μαζί με την ΑΡΣΥ πρότειναν τη δημιουργία προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στην Αγωνιστική Συσπείρωση αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Δεν έχουμε κανένα κοινό με αυτές τις παρατάξεις, ούτε στη θέση ούτε στη στάση.»

Χαίρομε που η Αγωνιστική Συσπείρωση επέλεξε ομοιογενείς δυνάμεις για να σχηματίσει Προεδρείο και να βρει κοινές θέσεις και στάσεις.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί μόνο τυχοδιωκτισμό. Αποτελεί συνέχεια της χρεωκοπημένης  γραμμής που άλλοτε ονομαζόταν «αρισερή», άλλοτε «αντιμνημονιακή», άλλοτε «ακομμάτιστη» στην οποία χωρούσαν όλοι και που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.»

Στο παραπάνω κομματικό παραλήρημα, το μόνο που έχω να πω είναι πως μάλλον αναφέρονται στους τωρινούς τους συνεργάτες.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν με συμφωνίες παρατάξεων ούτε με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης παλεύουν για πραγματική αλλαγή συσχετισμών , είναι οι πρώτοι που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα, ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.»

Οι προτάσεις μας ήταν όλες επάνω στο τραπέζι και είμαστε περήφανοι για αυτό. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και την δηλώσαμε ξεκάθαρα και με επιχειρήματα από την αρχή. Θα μου επιτρέψετε να το διορθώσω χάριν της αλήθειας : Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης κάνουν πως παλεύουν και δεν θέλουν  πραγματική αλλαγή συσχετισμών. Πρωτοστάτησαν ενάντια στην Αξιολόγηση αλλά συνεργάστηκαν με αυτούς που ήταν και είναι υπέρ αυτής. Θέλει η χήρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Για ποιο πράγμα και ποιους έχει το θράσος να εγκαλεί ο Γ. Τσολάκης ότι έχουν ταχθεί με το κατεστημένο; Αυτούς που πρωτοστατούν στην οργάνωση των απεργιών, που ο ίδιος θεωρεί παρωχημένες; Αυτούς που αγωνίζονται για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάτι στο οποίο βάζει εμπόδια η παράταξη του, γιατί θεωρεί τη μονιμοποίηση των συναδέλφων άδικη; Μήπως κάτι έχει μπερδέψει μέσα στην αντικομουνιστική του μανία;»
Οι απεργίες με τον τρόπο που γίνονται είναι βούτυρο στο ψωμί των εκάστοτε κυβερνόντων. Αυτό το επιβεβαιώνει και η μη αποτελεσματικότητα τους στα χρόνια των μνημονίων. Θα ήθελα πολύ να μου κάνουν μία περιγραφή του όλου προγραμματισμού της τελευταίας στάσης εργασίας και πορεία στην ΥΠΕ, που ποτέ δεν έγινε, που κάποιοι υπονόμευσαν εκ των έσω, οι δικοί τους συνεργάτες. Αυτό που λέω για τις κινητοποιήσεις και δεν είναι κρυφό γιατί το λέω χρόνια, είναι πως το σύστημα απέκτησε ανοσία στον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων και πρέπει να αλλάξουμε τρόπο δράσης. Αυτό που επίσης λέω εδώ και χρόνια είναι πως όταν διεκδικείς κάτι δεν κάνει ο καθένας την δική του πορεία αλλά όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτό που επίσης λέω χρόνια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις μία σούπα αιτημάτων και να κάνεις κινητοποιήσεις 15 τον μήνα.
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι ένα ψηφοθηρικό παιχνιδάκι που παίζεται και εσείς και οι κυβερνήσεις. Εκμεταλλεύεστε την ελπίδα των ανθρώπων που θέλουν μία εργασία για να έχουν τα απαραίτητα και ανατροφοδοτείτε την ελπίδα τους. Προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας Εχθές είναι η θέση μας και αυτήν στηρίζουμε.
Αντικομουνιστική μανία δεν έχω, γιατί αν είχα δεν θα σας συμπεριελάμβανα στην πρόταση για Προεδρείο. Όπως και καμία άλλη μανία εναντίον κάποιου κόμματος. Αυτό που πιστεύω είναι πως τα Κόμματα (καλυμμένα ή φανερά) στον χώρο εργασίας βλάπτουν τις διεκδικήσεις μας και διώχνουν τους συναδέλφους από τις κινητοποιήσεις.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Και επιτέλους για να μην νομίζει ο εν λόγω κύριος ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο, στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ συντάχθηκε με την παράταξη του Αντωνόπουλου, του άλλου δήθεν ανεξάρτητου από το ΠΑΣΟΚ!»
Η κατάντια του ΚΚΕ να ζητάει χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων και να βάζει ταμπέλες σε ανθρώπους με ξεπερνάει. Τάχθηκα με την συγκεκριμένη παράταξη στις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα μετά από συζήτηση όχι μόνο με τον Αντωνόπουλο αλλά και με άλλους συναδέλφους από άλλα Νοσοκομεία που συμμετείχαν στο εν λόγω ψηφοδέλτιο και αφού διαπίστωσα την ανεξαρτησία τους από κομματικούς μηχανισμούς. Το κοινωνικών φρονημάτων θα το φέρω στην επόμενη συνάντησή μας.
ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων.»
Η θέση που αναλογεί στο Προεδρείο για την Αγωνιστική Συσπείρωση είναι αυτή της συνεργασίας με τις παρατάξεις του κατεστημένου και μόνο τις θέσεις και τις ανάγκες αυτού μπορεί και θέλει να υποστηρίξει.
ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα «αριστερά- αντιμνημονιακά- λειτουργικά- ή ό,τι άλλο όνομα τους δώσουν» προεδρεία, για να αποπροσανατολίσουν, να μπερδέψουν, να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.»
Η διέξοδος, κατά την Αγωνιστική Συσπείρωση, βρίσκεται στα βαφτίσια ενός Προεδρείου που αποτελεί συνεργασία τριών παρατάξεων σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό. Το περιτύλιγμα δεν θα το σχολιάσω.

Αντί επιλόγου: Αφού λοιπόν κάνατε το μεγάλο βήμα συνεργασίας με το κατεστημένο (φανερά πια), περιμένω στις επόμενες εκλογές να στηρίξετε Ενιαίο ψηφοδέλτιο και εσείς και οι συνεργάτες σας. Έτσι ώστε να αποτυπωθεί ξεκάθαρα η γνώμη των συναδέλφων, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικούς μηχανισμούς.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 6/3/2019


ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή και υπομονή το sequel λιβελογράφημα του κυρίου Τσολάκη…. Δεν μας ξαφνιάζει η στάση του. Έχει αποδείξει και άλλες φορές αφενός ότι βλέπει σαν εχθρό του την Αγωνιστική Συσπείρωση και αφετέρου ότι είναι μάστορας στο να παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως τον βολεύει. Όταν δεν τον βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Νομίζουμε όμως ότι ήρθε η ώρα να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Στις πολλές συνεδριάσεις για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ του Νοσοκομείου η Αγωνιστική Συσπείρωση πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη τον αντιπρόεδρο, η τρίτη τον γραμματέα κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".
Αυτή την κρυστάλλινη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης επιχείρησε να διαστρεβλώσει με μένος ο Γ. Τσολάκης. Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" εγκαλεί την παράταξη μας γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «λειτουργικό» προεδρείο.
Η παράταξη ΥΓΕΙΑ, μαζί με την ΑΡΣΥ πρότειναν τη δημιουργία προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στην Αγωνιστική Συσπείρωση αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Δεν έχουμε κανένα κοινό με αυτές τις παρατάξεις, ούτε στη θέση ούτε στη στάση. Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί μόνο τυχοδιωκτισμό. Αποτελεί συνέχεια της χρεωκοπημένης  γραμμής που άλλοτε ονομαζόταν «αρισερή», άλλοτε «αντιμνημονιακή», άλλοτε «ακομμάτιστη» στην οποία χωρούσαν όλοι και που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.
Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν με συμφωνίες παρατάξεων ούτε με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης παλεύουν για πραγματική αλλαγή συσχετισμών , είναι οι πρώτοι που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα, ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση. Για ποιο πράγμα και ποιους έχει το θράσος να εγκαλεί ο Γ. Τσολάκης ότι έχουν ταχθεί με το κατεστημένο; Αυτούς που πρωτοστατούν στην οργάνωση των απεργιών, που ο ίδιος θεωρεί παρωχημένες; Αυτούς που αγωνίζονται για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάτι στο οποίο βάζει εμπόδια η παράταξη του, γιατί θεωρεί τη μονιμοποίηση των συναδέλφων άδικη; Μήπως κάτι έχει μπερδέψει μέσα στην αντικομουνιστική του μανία;
Και επιτέλους για να μην νομίζει ο εν λόγω κύριος ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο, στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ συντάχθηκε με την παράταξη του Αντωνόπουλου, του άλλου δήθεν ανεξάρτητου από το ΠΑΣΟΚ!
Η Αγωνιστική Συσπείρωση από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα «αριστερά- αντιμνημονιακά- λειτουργικά- ή ό,τι άλλο όνομα τους δώσουν» προεδρεία, για να αποπροσανατολίσουν, να μπερδέψουν, να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών



ΑΘΗΝΑ    4/03/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1341

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           
ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών
Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την επέκταση σε άλλες ειδικότητες και τον διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την καταβολή των αναδρομικών και στο μισθό των επιδομάτων αδείας και εορτών, αύξηση των μισθών 


Συνάδελφοι,
Ψηφίστηκε ο Νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ν. 4597/ΦΕΚ 35/28-2-2019).
Στο άρθρο 38 παρατείνεται η χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έως τέλος του χρόνου. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις ήδη είχε φύγει έγγραφο από τον Υπουργό Υγείας προς τις Διοικήσεις προαναγγέλλοντας την εν’ λόγω ρύθμιση, γι’ αυτό οι Φορείς του Υπουργείου Υγείας και οι Προνοιακές Μονάδες καταβάλλουν κανονικά στη μισθοδοσία του Μαρτίου το Επίδομα παρότι τέλος Φλεβάρη με βάση τα ισχύοντα έπρεπε να περικοπεί.
Η λύση αυτή δεν μας ικανοποιεί. Αντιθέτως επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ζήτημα περικοπής, αφού η Κυβέρνηση δεν έπραξε όσα δεσμεύτηκε κατά τις επεισοδιακές Κινητοποιήσεις που οργανώσαμε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Είχαν δεσμευθεί ότι θα λύσουν το ζήτημα της χορήγησης οριστικά.
Μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους η τύχη του Επιδόματος καθ’ ότι σπρώχνουν την οριστική διευθέτησή του μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις  δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν τη περικοπή σε χιλιάδες Εργαζόμενους.
Ως εκ τούτω ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.
            Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 5 Μαρτίου 2019 12 – 3μμ και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:30 το μεσημέρι.
           
            Διεκδικούμε:
  • Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την προσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.
  • Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Συνταγματική υποχρέωση είναι της κυβέρνησης καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
  • Αύξηση στους μισθούς. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές λαμβάνουν 650 – 740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κοντά στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.
  • Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στο μισθό και τα αναδρομικά. Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ανακοίνωση για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ -ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
                   Νίκαια 04/03/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Σύλλογος εργαζομένων σε απάντησή  προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία ζήτησε την εισήγηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την εφαρμογή του Μνημονιακού Οργανισμού Λοβέρδου 2012, δηλώνει τα εξής:
1. Ο Οργανισμός  αυτός παραμένει ένα  "έκτρωμα " και δεν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου μας. Συγχωνεύει κλινικές,καταργεί τμήματα  και θέσεις εργαζομένων και πιέζει για μία ακόμη φορά τους ήδη εξαντλημένους εργαζόμενους.  Η εφαρμογή του μόνο προβλήματα και δυσλειτουργίες θα δημιουργήσει στο νοσοκομείο.  
2. Δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, διότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τον κατάργησαν στην πράξη γιατί υπονόμευε  τη λειτουργία του νοσοκομείου.
3. Οποιαδήποτε προσπάθεια προς το αντίθετο θα μας βρει αντιμέτωπους.
4. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση.
5. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του νοσοκομείου  να προβούν άμεσα στο  σχεδιασμό νέου Οργανισμού που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Επικαιροποίηση διαδικασίας εξαργύρωσης ηλεκτρονικού Παράβολου

Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς Μάσκες - Συμπεράσματα και διαπιστώσεις



Συνεχίζοντας λοιπόν την περιπλάνηση στα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στον Σύλλογο θα κάνω μία σύνοψη των όσων συνέβησαν, ακούστηκαν και περιγράφηκαν μέχρι τώρα.

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που σας έβαλα στην βάσανο να διαβάσετε τους παιδικούς διαλόγους που διεξήχθησαν στα Διοικητικά Συμβούλια. Θα ήθελα να σας βεβαιώσω πως όσοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν αυτό που ειπώθηκε, το έκαναν εσκεμμένα και έπαιζαν παιχνίδια λογικής για να καθυστερήσουν την διαδικασία ώστε να μπορέσουν να πείσουν τα μέλη που είχαν διαφορετική άποψη και να φέρουν την κατάσταση εκεί που τους βόλευε.  Αποδεικνύεται άλλωστε από τα Πρακτικά του ΔΣ.



Πλειοψηφίες και μειοψηφίες


  Η Πρότασή μας από την αρχή είχε σαν στόχο την δημιουργία ενός Λειτουργικού Προεδρείου, το οποίο θα υλοποιούσε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου. Με αυτόν τον στόχο προτείναμε στην Αγωνιστική Συσπείρωση (ΚΚΕ) να συμπράξει σε αυτό, αφού πιστεύαμε πως αυτό θέλανε τα μέλη τους στο ΔΣ. Μαζί με τα μέλη της είχαμε την πλειοψηφία στο ΔΣ αφού δημιουργούσαμε ένα Προεδρείο στηριζόμενο με έξι (6) από τα 11 μέλη του ΔΣ.
 Τι δεν είχαμε υπολογίσει; Την κατάταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο status quo της Πολιτικής, σύμφωνα με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις προκλήσεις που υπάρχουν. Νομίζω πως η παρακάτω ερμηνεία της λέξης κατεστημένο δίνει μία ερμηνεία στην θέση που πήρε η Αγωνιστική Συσπείρωση για το Προεδρείο.
κατεστημένο
 το [katestiméno] : κλειστή ομάδα ατόμων  που κατορθώνουν, από τις καίριες  θέσεις που κατέχουν στους διάφορους  τομείς της δημόσιας ή ιδιωτικής  ζωής, να ελέγχουν κάθε  εξέλιξη και να εμποδίζουν κάθε  ανανέωση που θα μπορούσε  να κλονίσει  την ισχύ τους μέσα στην κοινωνία.

  Το ΚΚΕ είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο Προτάσεις α) δημιουργία Προεδρείου με μία Αριστερή (ΑΡΣΥ) και μία ανεξάρτητη παράταξη (ΥΓΕΙΑ) και β) δημιουργία Προεδρείου με μία παράταξη Κυβερνητική (Ανεξάρτητη Κίνηση) και μία πρώην Κυβερνητική παράταξη (Εργαζόμενοι).





Η επιλογή του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, παρ’ όλες τις επικαλύψεις περί Αναλογικού-Αντιπροσωπευτικού, το οποίο έβλεπε πως δεν ήταν εφικτό αφού δεν συμμετείχαν δύο παρατάξεις. Η επιλογή του ήταν να ταχθεί με το κατεστημένο γιατί πολύ απλά εκεί έχει κατατάξει τον εαυτό του εδώ και χρόνια. Αυτοί που πρεσβεύουν την κατάληψη της εξουσίας με επανάσταση, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα δίνοντας ισχύ σε ένα Συλλογικό Όργανο που παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, επέλεξαν το Καθεστώς, το Κατεστημένο.



-----------------
Φανερές και κρυφές πλειοψηφίες

 Μετά την άρνηση του ΚΚΕ, φυσικά και δεν παρατήσαμε την προσπάθεια για δημιουργία ενός λειτουργικού Προεδρείου. Ενθυμούμενοι το προηγούμενο ΔΣ στο οποίο το Προεδρείο αποτελούνταν από μία παράταξη (ΕΝΟΤΗΤΑ) 4 μελών στην αρχή και μετά την παραίτησή μου 3 μελών, με την ανοχή των υπόλοιπων μελών, πήραμε τη απόφαση να προτείνουμε σχηματισμό Προεδρείου με δύο παρατάξεις (ΑΡΣΥ και ΥΓΕΙΑ).
 Στην πρόταση μας που ψηφίστηκε με πλειοψηφία 6 υπέρ και 5 κατά με μυστική ψηφοφορία μου δίνει το δικαίωμα να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
1.     Μία πρόταση για Προεδρείο με δύο παρατάξεις (4 μέλη) πήρε 6 θετικές ψήφους από τις 11.
2.     Ήταν εμφανής η διαφορά φανερής και μυστικής ψηφοφορίας σε όλες τις φάσεις τις διαδικασίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την πεποίθηση, τις πληροφορίες και την σιγουριά μου για εκφοβισμούς.
3.     Ακόμη και στην ψηφοφορία που κατέληξε στην εκλογή του παρόντος Προεδρείου ενώ σε φανερή ψηφοφορία πήρε 7 ψήφους υπέρ και 4 κατά (πλήρη κομματική πειθαρχεία), στην μυστική ψηφοφορία πήρε 6 υπέρ και 5 κατά. Ένα μέλος επέμεινε στην αρχική του θέση και το ευχαριστώ για την επιμονή του, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχτηκε.




πλειοψηφία η [pliopsifía] Ο25 : ANT μειοψηφία1. ο μεγαλύτερος αριθμός, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων ή αυτών που ψηφίζουν (σε μια διαδικασία εκλογής, απόφασης, μέτρησης κτλ.
2. ο αριθμός (ή το ποσοστό) των ψηφοφόρων ή των ψήφων, ο σχετικά μεγαλύτερος από τον αριθμό των ψήφων άλλων ομάδων ψηφοφόρων, που έλαβαν μέρος σε μια διαδικασία ψηφοφορίας

Κάποιοι είπαν πως δεν σεβαστήκαμε την ψήφο των συναδέλφων και την εντολή που μας έδωσαν.
Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη.
Η προσπάθεια μας ήταν στην βάση δημιουργίας ενός λειτουργικού Προεδρείου με μερικά δεδομένα:
Α) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι  συμμετείχαν σε προηγούμενα Προεδρεία και δεν κάνανε καμία προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Β) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους φτάσανε τον Σύλλογο στο σημείο να οφείλει στην ΠΟΕΔΗΝ εισφορές από το 2014 και παραποιήσανε τα βιβλία του Συλλόγου .
Γ) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι  συμμετείχαν σε προηγούμενα Προεδρεία και πράξανε αντίθετα με τις αποφάσεις του ΔΣ τις οποίες και οι ίδιοι ψήφισαν ( Αξιολόγηση ).
Δ) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι  έχουν ως μέθοδο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.

Σε όλη την διαδικασία σεβαστήκαμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δείξαμε αυτό με την συνεχή παρουσία μας στα ΔΣ του Συλλόγου.

Για επίλογο να πω και μερικά πράγματα για μετά την εκλογή.

Στο προηγούμενο Προεδρείο ο νυν Πρόεδρος ήταν κατά χρονολογική σειρά, Αντιπρόεδρος και στην συνέχεια Ταμίας. Μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και με βάση το γεγονός πως η Παράταξη του πήρε τις περισσότερες ψήφους ήταν ο Προεδρεύων, μέχρι να εκλεγεί νέο Προεδρείο.
Δηλαδή παρέδωσε  στον εαυτό του την Προεδρεία.
Ένα ερωτηματικό θα θέσω μόνο και κάθε συνάδελφος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ποιος τον εμπόδιζε να ενδιαφέρεται για τον Σύλλογο και να έχει έντονη δραστηριότητα στις δράσεις του Συλλόγου;



----------------------
 Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.
Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ