Μεγάλη έλλειψη Μονάδων Αίματος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                                       
                                                                                                      Νίκαια 24/7/19

Δελτίο Τύπου

  Εδώ και πάνω από έναν μήνα έχουμε προειδοποιήσει με έγγραφό μας την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 2η ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΑ για το σοβαρό πρόβλημα της μη διάθεσης οδηγού από το ΕΚΑΒ για την πραγματοποίηση των εξωτερικών εξορμήσεων της Αιμοδοσίας.
  Στο έγγραφό μας γινόταν σαφής αναφορά για τον επικείμενο κίνδυνο αναβολής των εξορμήσεων της αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα την τραγική επιδείνωση του προβλήματος της έλλειψης μονάδων αίματος κατά τους θερινούς μήνες του 2019.

  Σήμερα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε τα όσα είχαμε δυνητικώς προβλέψει, καθώς έχει ήδη αναβληθεί μία εξωτερική εξόρμηση για τον μήνα Ιούλιο στο νησί της Άνδρου, γεγονός που έχει σαν συνέπεια την σημαντική μείωση του αριθμού των μονάδων αίματος στο Νοσοκομείο μας. Άμεσο αποτέλεσμα είναι να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία, τόσο στο νοσοκομείο μας, όσο και σε κλινικές, που η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου καλύπτει και να περικόπτονται ή/ και να αναβάλλονται μεταγγίσεις σε ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και  την ποιότητα της ζωής τους.

  Η κατάργηση της ειδικότητας των οδηγών από τα Νοσοκομεία  το 2012 και η κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων από οδηγούς του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με την αδράνεια των πολιτικών ηγεσιών τα χρόνια των μνημονίων οδήγησαν στην σημερινή υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και των Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να μην δύναται πια το ΕΚΑΒ (Μάιος 2019) να καλύπτει τις ανάγκες, γεγονός που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση εξορμήσεων και την διάθεση μονάδων αίματος από Αιμοδοσία σε Αιμοδοσία.

  Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν μια άμεση και αποτελεσματική λύση, γιατί οι ανάγκες για αίμα είναι επείγουσες και επιτακτικές, καθώς το αίμα δεν είναι υγειονομικό προϊόν που προμηθεύεται κάποιος από τα ράφια, αλλά είναι μία προσφορά ζωής από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το ΔΣ

Άμεση προκήρυξη Διαγωνισμού για την Καθαριότητα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                        Νίκαια 24/07/2019

Δελτίο Τύπου 

  Ήδη από αρχές Ιουνίου είχαμε ειδοποιήσει την διοίκηση του Νοσοκομείου για το μείζον θέμα της καθαριότητας του Νοσοκομείου μας.
 Όπως μας είπε η Διοίκηση του Νοσοκομείου από τον Μάρτιο του παρόντος έτους, επικαλούμενη ότι θέλει να απαγκιστρώσει το Νοσοκομείο από τον εργολάβο στην καθαριότητα είχε συνάψει τετράμηνες συμβάσεις με το προσωπικό καθαριότητας που εργαζότανε στον εργολάβο, με ορίζοντα πριν το τέλος της σύμβασης να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για υπογραφή διετών συμβάσεων εργασίας. Με την προκήρυξη των εκλογών και καθώς απαγορεύτηκε σύμφωνα με τον νόμο οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία, η Διοίκηση έδωσε δίμηνη παράταση στις συμβάσεις των παραπάνω εργαζομένων προκειμένου όπως μας είπε, να υπάρχει το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.
  Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα όπου οι παραπάνω συμβάσεις έχουν ορίζοντα λήξης την 23η Σεπτέμβρη και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
  Πέρα από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων, που σκοπό έχουν να τους κρατάνε ομήρους των εκάστοτε Κυβερνήσεων και Διοικήσεων και μάλιστα με ακόμη πιο μεθοδευμένο τρόπο την προεκλογική περίοδο, ζητούμε:
α) Άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού από την Διοίκηση του Νοσοκομείου έτσι ώστε να μην περάσει άπραγο το διάστημα μέχρι την λήξη των συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μείνουν οι συνάδελφοί μας χωρίς εργασία και το Νοσοκομείο χωρίς καθαριότητα, και
β) Την προκήρυξη επαρκών θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου Προσωπικού καθώς οι θέσεις στον τομέα της καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Νοσοκομείο μας.

                                           Το ΔΣ

Αγωνιστική Συσπείρωση για το Πανεπιστημιακό ΆσυλοΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Τρίτη 23 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια
Με το "Καλημέρα", η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τις προθέσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων. Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το άσυλο ήταν αυτό του νόμου Γιαννάκου, το οποίο είχε αποσυρθεί κάτω από την πίεση του φοιτητικού κινήματος και το επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ με το "Πόρισμα Παρασκευόπουλου", που ουσιαστικά εξομοίωνε περιστατικά εγκληματικότητας με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.
Το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στην αστυνομία σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων. Τι επιδιώκουν να πετύχουν λοιπόν;
Η δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτική. Δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια. Άλλωστε, το υπάρχον πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα εγκληματικότητας μέσα στα Πανεπιστήμια..
Αυτό που λείπει σήμερα στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής. Για να λυθούν προβλήματα, όπως π.χ. έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας, που αξιοποιούνται κατόπιν για το χτύπημα του ασύλου, απαιτείται η επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό που θα δουλεύει με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
Η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις. Τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ υπηρέτησαν και υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των ΑΕΙ - ΑΤΕΙ. Γι’ αυτό προωθούν την κατάργηση του ασύλου. Για να εξασφαλιστεί η επιχειρηματική λειτουργία, που «πάει μαζί» με το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εργαζομένων από κάθε αγωνιστική αντίδραση. Για αυτό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν  την κατάργηση του ασύλου.
Την ίδια στιγμή, οι λαϊκές οικογένειες θα συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα πτυχία θα υποβαθμίζονται συνεχώς και οι απόφοιτοι θα δουλεύουν με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε όλα τα σωματεία των υγειονομικών να καταδικάσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για κατάργηση του ασύλου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τη μέρα που θα φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ