Ως πότε θα ανεχόμαστε τον αυταρχισμό;

 Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια κοινωνία, τουλάχιστον η Δυτική λεγόμενη κοινωνία, έχει στραφεί στην υιοθέτηση αυταρχικών, ρατσιστικών και φασιστικών συμπεριφορών. Πάντοτε υπήρχαν, όμως τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό. Θα μπορούσα να απαριθμήσω αρκετά γεγονότα που το αποδεικνύουν, από αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου, θα αναφέρω μόνο τα τελευταία γεγονότα από την Αμερική και την κατάληψη του Καπιτωλίου. 

Η αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαδικασιών, δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά από το πουθενά. Ίσως η χρονική απόσταση,  από το ολοκαύτωμα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας, μας έχει κάνει ανεκτικούς σε τέτοιες συμπεριφορές.

Οι φρικαλεότητες όμως που έγιναν δεν απαλύνονται με τον χρόνο, τουλάχιστον για όσους τις έζησαν. Η ανεκτικότητα που επέδειξαν η Αγγλική και Αμερικάνικη κυβέρνηση, στις επεκτατικές βλέψεις του δεκανέα του 1ου παγκοσμίου πολέμου, υπό τον φόβο της κομμουνιστικής επέκτασης, οδήγησαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όταν πια το αυγό του φιδιού είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί όχι τόσο η ίδια η φασιστική συμπεριφορά σε πολλές κοινωνίες, αλλά η ανοχή της υπόλοιπης κοινωνίας απέναντι σε αυτήν. Δεν παραλληλίζω τις δύο περιόδους, άλλωστε μεσολάβησαν πάρα πολλά γεγονότα που διαμορφώνουν με διαφορετικό τρόπο τις συνειδήσεις αλλά και τις κοινωνίες. Εκείνο που θέλω να θίξω είναι η ανοχή στις αυταρχικές συμπεριφορές που είναι διάσπαρτες γύρω μας και τα αποτελέσματα που μπορεί, αυτή η ανοχή, να επιφέρει. 

Η προέλευση αυτής της ανοχής, έχει κυρίως την ρίζα της στον φόβο, αλλά και τον ατομισμό και τον υλισμό που ο κάθε ένας από εμάς έχει συνειδητά ή ασυνείδητα ασπαστεί. Το φρένο στις απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές της εποχής μας, μπορεί να μπει μόνο μέσα από συλλογική δράση. Από μία δράση δηλαδή, που θα προστατεύει το άτομο, αλλά και το άτομο θα ενδυναμώνει με την παρουσία του αυτήν την συλλογική δράση. 

Παρόλο που η επικράτηση του αυταρχισμού καλύπτει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, κυρίως όμως τον εξουσιαστικό χώρο, υπάρχουν φωνές δημοκρατίας που ανθίστανται και παλεύουν για μία ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία. Σε αυτήν την χρονική στιγμή, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να παραμεριστούν οι όποιες διαφορές στα υπόλοιπα πεδία και να υπάρξει ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ διασφάλισης των δημοκρατικών ελευθεριών. 

Να διασφαλιστεί η βάση του δημοκρατικού εποικοδομήματος της κοινωνίας, για να μπορούν να υπάρξουν οι γόνιμες δημοκρατικές αντιπαραθέσεις που ορίζουν και προωθούν την δημοκρατία. Η συμπόρευση όλων στο μέτωπο κατά της προσπάθειας κατάλυσης της δημοκρατίας πρέπει να είναι το στοίχημα της αυριανής ημέρας. Ο πολλαπλός τρόπος κατάλυσης της ελευθερίας μας αποδεικνύεται καθημερινά, με την ψήφιση αντισυνταγματικών νόμων, με την καταστρατήγηση άλλων νόμων,με την μονόπλευρη προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, με την αύξηση της κρατικής καταστολής, με τις διώξεις ελεύθερων φωνών κλπ . 

Είναι η κατάλληλη στιγμή να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στο τέρας της αυταρχικής ασυδοσίας, μέσα όμως από συλλογική δράση δημοκρατίας. Αν μη τι άλλο το οφείλουμε στην μελλοντική κοινωνία που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Δεν ξέρω αν είναι νωρίς ή αργά για να αγωνιστούμε, ξέρω όμως σίγουρα πως αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε.

Τσολάκης Ιωάννης


Έναρξη διανομής Δωροεπιταγών

 

Νίκαια 3/1/2021

Η διανομή των Δωροεπιταγών θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4/1/2021, σύμφωνα με την κατανομή του παρακάτω πίνακα.

Οι συνάδελφοι που είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο θα παραλαμβάνουν την Δωροεπιταγή αφού υπογράφουν δίπλα στο Ονοματεπώνυμό τους.

Οι συνάδελφοι που ψηφήσαν στις τελευταίες εκλογές και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο ( δεν τους παρακρατείται δηλαδή συνδρομή), έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν την Δωροεπιταγή με την ίδια διαδικασία αφού συμπληρώσουν αναδρομική αίτηση εγγραφής, από 23/6/2020 ( αναδρομική παρακράτηση).

Οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ, που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι δεν μισθοδοτούνται από το Νοσοκομείο, λαμβάνουν την Δωροεπιταγή με την ίδια διαδικασία, αφού καταβάλουν συνδρομή 6 μηνών ( Δώδεκα ευρώ ) και συμπληρώσουν αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο. Στην αίτηση εγγραφής, αντίγραφο της οποίας θα παραλάβουν, θα αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού του Συλλόγου, όπου υποχρεούνται κάθε τρίμηνο να καταβάλουν την συνδρομή τους ( 6 ευρώ το τρίμηνο ).

Παρακαλείστε κατά την προσέλευση να τηρείται τα απαραίτητα μέτρα του ΕΟΔΥ και να μην συνωστίζεστε.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Από Δευτέρα 4/1 και κάθε μέρα εκτός από εφημερίες στο ΤΕΠ και από ώρα 10:00 με 14:00

Τηλ. 6974285940

ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΤΜΗΜΑ COVID, Α΄ Π, Β’ Π, Γ’ Π, ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ 

ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/1 ΑΠΟ 09:00 έως 14:00

ΤΡΙΤΗ 5/1 ΑΠΟ 07:00 έως 14:00

Τηλ: 6932031152

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΥΤΤΑΡΟΓΕΝΝΕΤΙΚΗΣ, ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ, ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ, ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ, ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ, ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ – ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ, ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ-ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΑΣΗΜΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΛ. : 6936662926

ΕΣΩΤ.: 6214

 ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ :

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΩΡΕΣ: 8ΠΜ- 3ΜΜ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ, ΤΑΜΕΙΟ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΛΙΚΟΥ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ, ΑΥΤ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΙΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΑ ΤΕΠ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/1

ΩΡΑ :8ΠΜ-2ΜΜ

Τηλ: 6945492709

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝ. ΦΟΡ. ΠΕΡΙΤ. ΚΑΘΑΡΣΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ, Α’ Χ, Β’ Χ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 

ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1 : ΠΡΩΙ

ΠΕΜΠΤΗ 7/1 : ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/1 : ΠΡΩΙ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Τηλ: 6972726328

 

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, ΩΡΛ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ, Α’ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,  Β' ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΜΟΝ. ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΜΟΝ. ΑΝΑΝΗΨΗΣ, Α' & Β' ΜΟΝΑΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ,

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/1

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Τηλ: 6977709139

Α’ ΚΑΡΔ., Α' ΜΟΝ. ΕΜΦ., Β’ ΚΑΡΔ., Β' ΜΟΝ. ΕΜΦ., ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ,  ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΠΡΟΩΡΑ,  ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΗΛ.: 6936606427

ΕΣΩΤ. :121

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/1 19:00 - 23:00

ΤΡΙΤΗ 5/1 14:00 – 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1  07:00 - 11:00

ΠΕΜΠΤΗ 7/1  07:00 – 12:00

 

ΜΟΝΑΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΕΣΟΓ. ΑΝΑΙΜΙΑΣ, ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΓ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΑΥΤ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΓΡ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΜ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, Π.Σ.Ε.Α., ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ.

ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Τηλ: 694893163

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η διανομή στο Δυτικής Αττικής θα γίνει από κοινού από τους δύο συναδέλφους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΡΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τηλ: 6906608611

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ