ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Για Συνδικαλιστική Δίωξη Συναδέλφου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΙΚΑΙΑ 5/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας "Άγιος Παντελεήμων"- Γενικού Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα", συζήτησε την υπ. αριθμ. πρωτ. 15117 / 1-4-19 απόφαση του Διοικητή, η οποία αφορά την μετακίνηση του συναδέλφου Ρόκκα Γ., υπαλλήλου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και Γενικού Συμβούλου ΠΟΕΔΗΝ από το ΓΝΔΑ Αγ. Βαρβάρα στο Γ.Ν. Νίκαιας και αποφάσισε τα εξής :

1) H απόφαση του Διοικητή είναι αναιτιολόγητη, παράνομη και αυθαίρετη καθώς ο συνάδελφος ως σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ προστατεύεται από το άρθρο 14 του νόμου 1264/82.
2) Η μετακίνηση εκλαμβάνεται ως συνδικαλιστική δίωξη του υπαλλήλου, η οποία  έχει ως αφετηρία την μέχρι τώρα πορεία άσκησης συνδικαλιστικών καθηκόντων και δραστηριοτήτων του.
3) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για τη συγκεκριμένη απόφαση,  η οποία θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων. Παράλληλα γίνεται μετάταξη υπαλλήλου με την ίδια ειδικότητα, με μεταφορά θέσης, στην 2η ΥΠΕ.
4) Η ενέργεια αυτή του Διοικητή διαχωρίζει απροκάλυπτα τους υπαλλήλους σε "ημέτερους'' και ''μη'', αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της εν λόγω πρακτικής στη λειτουργία του Νοσοκομείου.  
5) Η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, την οποία επικαλείται ο Διοικητής, προφανώς και γνωρίζει ότι δεν επιτυγχάνεται με διώξεις, εκφοβισμούς και ολοκληρωτικές πρακτικές φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών, καθώς όπου αυτά εφαρμόστηκαν απέτυχαν παταγωδώς.
6) Στηρίζουμε τον συνάδελφο και εκπρόσωπό μας στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να ανακαλέσει Άμεσα την απόφαση της μετακίνησης.

                               Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας 
Ίντας Γεώργιος                                                   Προκόπη Σωτηρία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ