Κάτω τα χέρια από το σωματείο του Αγίου Σάββα - Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο του Σωματείου Κατερίνα Πατρικίου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 7/3/2024

Οι διώξεις στους Προέδρους των αγωνιστικών σωματείων πληθαίνουν. Μετά την Δίωξη του Προέδρου του Σωματείου της ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου πήρε σειρά η πρόεδρος του Σωματείου του Αγίου Σάββα. Το επώνυμο βήμα ίσως είναι η επαναφορά του " ιδιώνυμου ". Στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Πρόεδρο του Σωματίου του Αγίου Σάββα. Ο αυταρχισμός και οι διώξεις δεν θα περάσουν. 

Υιοθετούμε το παρακάτω ψήφισμα στήριξης, μας αφορά όλους

 

"Η Εισαγγελία και η Αστυνομία, με «κλήση υπόπτου, για παροχή εξηγήσεων», καλεί την πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων του Αγίου Σάββα, Κατερίνα Πατρικίου, να απολογηθεί, σε προκαταρκτική εξέταση για «παράνομη βία κατά συρροή και συναυτουργία, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, σχετικά με πράξεις που έλαβαν χώρα στις 24/01/2024, στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας».

Στις 24 Γενάρη με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της Καθαριότητας και με την στήριξη του σωματείου του Αγίου Σάββα, ξεκίνησε η απεργία διαρκείας των συμβασιούχων της καθαριότητας του νοσοκομείου, ενάντια στις απολύσεις που προετοίμαζε η διοίκηση του νοσοκομείου για την 1η Φλεβάρη, με σκοπό να παραδώσει την καθαριότητα του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου σε εργολάβους. Το σύνολο των συμβασιούχων της καθαριότητας συμμετείχε στην απεργία, και από τα ξημερώματα της 24ης Γενάρη, περιφρουρούσαν την απεργία τους καθημερινά, και η Κατερίνα Πατρικίου, υλοποιούσε με τους συναδέλφους της την συλλογική απόφαση της συνέλευσης τους.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Μπαλαούρα, άφησε για μέρες το νοσοκομείο να βρωμίζει, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, αλλά έδειξε περισσό ζήλο για να προχωρήσει στην δίωξη της προέδρου του σωματείου από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας.

Η δίωξη της Κατερίνας Πατρικίου, είναι μια ευθεία επίθεση στο σωματείο των εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, που εδώ και χρόνια βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας και των εργαζόμενων σε αυτήν. Το σωματείο του Άγιου Σάββα έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας εδώ και χρόνια, επειδή παλεύει αταλάντευτα, για να μην παραδώσουμε τα νοσοκομεία μας στα χέρια των εργολάβων και όλων των αρπακτικών που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της θέλουν να ξεπουλήσουν.

 

·       Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η δίωξη της Κατερίνας Πατρικίου, και η επίθεση στο σωματείο των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

·       Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο σωματείο των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα και την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση την Τρίτη 12 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου, για το σταμάτημα της δίωξης της προέδρου του σωματείου.

·       Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 58 συμβασιούχων της καθαριότητας και την επιστροφή τους στη δουλειά.

·       Διεκδικούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να σώσουμε το ΕΣΥ"


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ