Καταγγελία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 


Νίκαια 19/08/2021

 

Καταγγέλλουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών που απότησαν φόρο τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Υπήρξε όργιο καταστολής, με μένος χτυπούσαν, προκαλούσαν και τραμπούκιζαν όσους συντεταγμένα υποχωρούσαν.

Οι διαδηλωτές ακολούθησαν με υποδειγματικό τρόπο τα υγειονομικά πρωτόκολλα φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις ανάμεσα τους. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία για την απαγόρευση ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση και η αστυνομία. Η κυβέρνηση που αγνοεί εδώ και μήνες το συνωστισμό στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Η μεθόδευση της κυβέρνησης που θέλησε να επιβάλει σιγή νεκροταφείου έπεσε στο κενό.

Τα σωματεία θα συνεχίσουν και μέσα στην πανδημία να αγωνίζονται για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                  Βλάχος Γεώργιος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ