Απάντηση στους εκπροσώπους της οδού Πειραιώς



Είναι γεγονός πως σαν σανίδα από τον ουρανό τους ήρθε το τελευταίο αποτέλεσμα των εκλογών. Σαν σανίδα τους ήρθαν επίσης και οι τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι μεγαλύτερες των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.

Για μια ακόμη φορά η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, σε ρόλο Κυβερνητικού εκπροσώπου διαλαλεί την πραμάτεια της.
Επιδίδεται σε προσωπική επίθεση, γιατί ο φόβος τους έχει στοιχειώσει.
Θα προσπεράσω το "προσωρινός", είναι αλήθεια πως αυτοί κάθε θέση την θεωρούν μόνιμη και θα προχωρήσω στην απάντηση της κυβερνητικής και αστήρικτης επιχειρηματολογίας τους.
Αφού δεν βάλανε μυαλό από τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες τους, να μην υπάρχει ο Σύλλογος Εργαζομένων, προχωράνε στο έργο που πολύ καλά έχουν μάθει να κάνουν, στις προσωπικές επιθέσεις σε νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η παράταξη που έχει 3 στους 11 εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατηγορεί για ολιγαρχισμό τον Πρόεδρο που εκλέχτηκε με την νόμιμη διαδικασία από την πλειοψηφία του ΔΣ. Έχουν συνηθίσει να τους παραδίδουν τα κλειδιά, άσχετα με τις δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Επέλεξαν να απέχουν από την εκλογή Προεδρείου σε μία ακόμη προσπάθεια κωλυσιεργίας των διαδικασιών, έτσι ώστε να είναι πειθήνια όργανα των αφεντικών τους.
Αναφέρουν αυτά που η κυβέρνηση έκανε ή θα κάνει στο Νοσοκομείο, ως γνήσιοι εκπρόσωποι της οδού Πειραιώς. Πάμε να τα δούμε όμως
Ανακατασκευή Ψυχιατρικού, η οποία παραδόθηκε στην εφημερία του Σαββάτου αλλά δεν παραδόθηκε και εντελώς, στο μισό κτίριο νοσηλεύονταν ασθενείς και στο άλλο μισό γίνονταν επισκευές. Φυσικά μιλάμε για ψυχιατρικούς ασθενείς όπου τα οικοδομικά υλικά που υπάρχουν στον χώρο, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα τόσο για τους ίδιους όσο και για το προσωπικό του τμήματος.

Επέκταση της ΜΕΘ, γεφύρι της Άρτας. Ας πούμε όμως πως τελειώνει άμεσα, με ποιο προσωπικό θα λειτουργήσει;

Η τροποποίηση των παλιών ΤΕΠ, η οποία έχει ζητηθεί εδώ και πολύ καιρό από τον Σύλλογο εργαζομένων, έγινε με τον ίδιο πρόχειρο τρόπο που έγιναν όλες οι μετατροπές στο Νοσοκομείο χωρίς σχέδιο, χωρίς μελέτη και φυσικά χωρίς να πληρούν καμία από τις προδιαγραφές. Τι έγινε βραχεία νοσηλεία ή χώρος νοσηλείας υπόπτων covid; Γιατί και τα δύο στο ίδιο χώρο δεν γίνεται να λειτουργούν και αν λειτουργούν είναι λάθος. Περιμένω να δω τα σχέδια.

Οι κλίνες ΜΕΘ, ο νέος Αξονικός, η ανακαίνιση των χειρουργείων κλπ είναι όλα μέσω ιδιωτικών δωρεών, οι οποίες και δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη. Και με ποιο προσωπικό θα δουλέψει ο νέος αξονικός;

Μιλάτε για κατόρθωμα την πρόσληψη 57 συναδέλφων με διετείς συμβάσεις, την ώρα που τα κενά στην Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι 297 άτομα. Προσθέτετε στο προσωπικό που προσλήφθηκε τους 13 συναδέλφους που ήρθαν για απόκτηση ειδικότητας όταν ο προγραμματισμός ήταν για 60. Επίσης οι παραπάνω συνάδελφοι είναι εκπαιδευόμενοι, που σημαίνει πως δεν μπορούν να υπολογίζονται στο κυκλικό ωράριο της υπηρεσίας.

Και ενώ οι ελλείψεις σε Ιατρικό προσωπικό είναι παραπάνω από 100, μιλάτε για 22 που αναμένονται. Μιλάτε για προκήρυξη γιατρών που τρέχει, την ώρα που η Πανδημία είναι στο αποκορύφωμά της και θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί εχθές,  όπως και στους υπόλοιπους κλάδους που υπάρχουν τραγικές ελλείψεις. Δεν θα έχει θερμαστή βάρδιας το Νοσοκομείο τον χειμώνα, γιατί οι τρεις που έχουν απομείνει θα πρέπει να πάρουν και τα ρεπό τους, όπως και την άδειά τους, κάποια στιγμή.

Να σας θυμίσω πως επί διοίκησης Γεωργόπουλου όπου είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση στην ΔΥΠΕ ο εκπρόσωπός σας στο ΔΣ του Συλλόγου, πάλι κυβερνητικό συνδικαλισμό έκανε. Οπότε μην μου λέτε εμένα τι έκανα και αν διαμαρτυρήθηκα επί ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα στις επάλξεις, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, διεκδικώντας το καλύτερο για όλους μας και όχι χαϊδεύοντας κυβερνητικά αυτιά.

Θα πάω στο τέλος του εγγράφου σας, προσπερνώντας την χαμηλού επιπέδου δημαγωγία σας, όπου λέτε πως  η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Έχετε μπερδέψει μάλλον την επιδότηση, με την επίταξη. Αυτή την στιγμή η κυβέρνησή σας ονομάζει επίταξη, την επιδότηση των ιδιωτικών κλινικών και μάλιστα με μπόλικο χρήμα.

Ξέρω πως ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι η συλλογική δύναμη των εργαζομένων και να είστε σίγουροι πως είναι σε διαδικασία ενεργοποίησης.



Επίσης επειδή δεν σας φοβάμαι, παραθέτω παρακάτω και την ανακοίνωσή σας.



Τσολάκης Ιωάννης
Πρόεδρος Του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ