Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Γραφείων του Συλλόγου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 10/10/2020

 

 Εχθές παραδόθηκαν τα Γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για να στεγαστεί μέρος του γραφείου Υλικού.

Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη ώστε να λειτουργήσουν τα παλιά επείγοντα για ύποπτα περιστατικά covid. Φυσικά αν συνεχίσουν οι μετακινήσεις των γιατρών του ΤΕΠ, η δημιουργία ΤΕΠ covid θα είναι κενό γράμμα γιατί δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί η 24ωρη λειτουργία του. Το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε μία δύσκολη επιδημιολογική περίοδο για την χώρα και για τους πολίτες.

Όμως στην σημερινή κατάσταση οδηγηθήκαμε λόγω έλλειψης κυβερνητικού σχεδιασμού για τα Νοσοκομεία της χώρας, ενόψει της αναμενόμενης από όλους μας έξαρσης της πανδημίας, μετά την κυβερνητική απόφαση για ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων. Επίσης η έλλειψη σχεδιασμού από την Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και το χρόνιο χωροταξικό και κτιριακό πρόβλημα του Νοσοκομείου που αντιμετωπίζεται εδώ και πολλούς μήνες της πανδημίας με αποσπασματικές και πρόχειρες παρεμβάσεις. Ακόμα και τώρα είναι η στιγμή για γενναίες αποφάσεις που θα συγκλίνουν στην κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου, όχι με αποσπασματικές κινήσεις αλλά με οργανωμένο σχέδιο και μελέτη ώστε να αντιμετωπισθούν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Είναι επιβεβλημένη η επέκταση του Νοσοκομείου γιατί οι ανάγκες έχουν αλλάξει, αλλά και η ενίσχυσή του με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Όπως έχουμε ξαναπεί στις δομές υγείας δεν κάνεις οικονομία σε πόρους γιατί οι υπηρεσίες που παρέχουν αφορούν όλο τον λαό.

Ελπίζουμε να τηρηθεί η ρητή δέσμευση της Διοίκησης πως το χρονικό διάστημα που ο Σύλλογος Εργαζομένων θα στερηθεί έδρας, σημείου αναφοράς για τους εργαζόμενους, δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες.

Στο χρονικό διάστημα αυτό η δράση του Συλλόγου εργαζομένων δεν αναστέλλεται, το αντίθετο μάλιστα. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, τα προβλήματα περισσεύουν και καλούμαστε όλοι να είμαστε σε εγρήγορση. Σημείο αναφοράς των προβλημάτων των εργαζομένων, τους δύο αυτούς μήνες θα είναι το κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η δράση μας δεν επαφίεται στους τοίχους και τα γραφεία, αλλά στην καθημερινή επαφή μας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                    Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ