Όταν οι μάσκες πέφτουν κάνουν θόρυβο, όταν οι μάσκες αλλάζουν προκαλούν ανατριχίλα 2ο




Και οι Απόντες δήλωσαν παρών από το μακρινό τους Σύμπαν και δακρύσανε από τα γέλια όλα τα αστέρια!!!


Στο προηγούμενο γραπτό, ανέλυσα θεωρώ επαρκώς την Δυσλειτουργία του Συλλόγου στο κομμάτι που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των εσωτερικών διαδικασιών, με σοβαρό αντίκτυπο στην εικόνα αλλά και την δράση του Συλλόγου εν γένει.
 Ας δούμε όμως και τον τρόπο λειτουργίας των μελών του Προεδρείου σε σημαντικά θέματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της επτάμηνης προεδρίας τους.
  Τμήμα Διατροφής- Τραπεζοκόμοι
Την 29 Ιανουαρίου διαβάσαμε όλοι με έκπληξη την ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου με Διθυραμβικό ύφος, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
 « Επιτέλους φως στο τούνελ για το Νοσοκομείο μας η πρόσληψη νέων υπάλληλων με την ιδιότητα του τραπεζοκόμου.Κίνηση που θα λύσει πραγματικά μεγάλα προβλήματα σίτισις των ασθενών .
Η παράταξη « Εργαζόμενοι Κρατικού Νικαίας & Δυτικής Αττικής» καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους που ήρθαν και τους καλούμε να γραφτούν και να γίνουν μέλη του συλλόγου.
Η παράταξη μας πάντα ήταν και θα συνεχίζει να βρίσκετε στο πλευρό των εργαζομένων. Ήταν η μοναδική παράταξη που ενημέρωνε έγκυρα και έγκαιρα τους εργαζόμενους, δίχως να τους πουλούν φρούδες ελπίδες, και ήταν η μοναδική παράταξη που πληροφόρησε σωστά τις υπόλοιπες τραπεζοκόμες λέγοντάς τους ότι οι νέοι συνάδελφοι θα διοριστούν στα τέλη Ιανουαρίου, όπως και έγινε.
Συνάδελφοι, μην παρασύρεστε από τυχοδιώκτες που παίζουν με τα προβλήματά σας για να δείξουν δήθεν ενδιαφέρον για ψηφοθηρία. Η δουλειά είναι ιερή για τον κάθε ένα από μας και δεν παίρνει σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Ενώσετε την φωνή σας με την δίκη μας για να υπάρξει μεγαλύτερη ένταση στις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.
Γίνε ένας από εμάς.. Τους «Εργαζόμενους Κρατικού Νικαίας & Δυτικής Αττικής».»

 Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος, το θράσος, την εκμετάλλευση ή την  ανυπαρξία των προηγούμενων ημερών. Και εξηγούμε!
Από τον Δεκέμβριο του 2018 υπήρξε τρομερή αποδυνάμωση των τραπεζοκόμων του Νοσοκομείου για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Υπήρξε κινητοποίηση του Συλλόγου τότε με συχνά ΔΣ και πολλές επαφές με την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο πρόεδρος τότε δεν είχε αναλάβει ακόμη αλλά ήταν Προεδρεύων όπως ήταν και απών από τις περισσότερες κινητοποιήσεις αλλά και τις επαφές με την Διοίκηση και αυτός αλλά και η σημερινή Γραμματέας του Συλλόγου.
Παραθέτω παρακάτω τα Πρακτικά
Την 5/12 αποφασίσθηκε Στάση Εργασίας για την Παρασκευή 7/12/2018
Η Ανακοίνωση της Στάσης https://seknda.blogspot.com/2018/12/7-12-2018.html
Εμφανής σε αυτήν την Στάση η απουσία του μετέπειτα Προέδρου αλλά και της μελλοντικής Γραμματέως του Συλλόγου.
Σε έκτακτο ΔΣ της 10/12 αποφασίσθηκε εκ νέου Στάση εργασίας για την Πέμπτη 13/12/18 καθώς και κλείσιμο της τραπεζαρίας από την 11/12/2018
Παρόντες και απόντες από τις κινητοποιήσεις δεν άλλαξαν.
Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με την Διοίκηση έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με τους γνωστούς απόντες.
 Στο ΔΣ της 19/12/18 προέκυψε και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου σε σημείο να μην βγαίνουν οι βάρδιες αλλά και να υπερβάλουν εαυτό οι εναπομείναντες εργαζόμενοι ώστε να λειτουργεί η κλινική. Τα Πρακτικά https://seknda.blogspot.com/2019/01/19-12-2018.html και η Ανακοίνωση https://seknda.blogspot.com/2018/12/blog-post_19.html

Για το πρόβλημα της Μαιευτικής είχα συνεχής τηλεφωνικές επαφές με την ΥΠΕ καθώς και την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να έρθει ένα άτομο από κάποιο Κέντρο Υγείας για ένα χρονικό διάστημα με απόσπαση.

Μετά από όλα αυτά ήρθε και ο Πανηγυρικός του Προέδρου.
------------------------------------
Τον Δεκέμβριο έφυγε ο Διοικητής και το Νοσοκομείο λειτουργούσε υπό την Διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή. Ποια ήταν η στάση του Προέδρου; Τεμενάδες στην νέα Διοίκηση και για του λόγου το αληθές:
 Την 15/2/2019 Γράφει ο Πρόεδρος σε κοινωνικό Δίκτυο
«Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων του Περιβάλλοντα χώρου
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας εξέπληξε ευχάριστα.
Επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες έναρξης των έργων στο νοσοκομείο μας.
Εις αναμονή των εξελίξεων...»
Και από κάτω η ανάρτηση στο Διαύγεια

Την ίδια ημέρα μαχητικότατος συνεχίζει τον αγώνα ευλογίας της Διοίκησης
«Και όμως τα ταβάνια του τρίτου ορόφου στο κεντρικό κτήριο θα σταματήσουν σε λίγο καιρό να στάζουν μετά από κάθε βροχή.»




Την 14/2/2019 ανακοινώνεται η Τοποθέτηση του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου, στο Διαύγεια του Υπουργείου Υγείας . Μεγαλείο η δράση του Προέδρου του Συλλόγου μετά την αλλαγή Διοίκησης.


Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο.



Μετά τιμής για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α

Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ