ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
    Άλλος ένας εμπαιγμός πάνω στις ζωές και τις αγωνίες των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου μας εξελίχθηκε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Σαν κακόγουστο αστείο ακούστηκε στους εργαζόμενους το αιφνιδιαστικό κάλεσμα στο νοσοκομείο από τον εργολάβο το Σάββατο 24 Μαρτίου (να σημειωθεί ότι ήταν μέρα που οι περισσότεροι δεν εργάζονταν) ώστε να παραιτηθούν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από την Τρίτη 26 Μαρτίου την καθαριότητα θα αναλάβουν εργαζόμενοι που θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο, οπότε με περισσή θρασύτητα ο εργολάβος κάλεσε τους εργολαβικούς της καθαριότητας σε υποχρεωτική παραίτηση ώστε να φύγει από πάνω του η υποχρέωση να πληρώσει αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι, όμως με αυτό τον τρόπο χάνουν τα δικαιώματα σε ένσημα, ΟΑΕΔ, αποζημίωση, άδειες κλπ που απέκτησαν δουλεύοντας όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ο εργολάβος έταζε τελείως ξεδιάντροπα και αποπροσανατολιστικά ότι θα τους βρει δουλειά σε άλλα έργα του, κλείνοντας καθησυχαστικά το μάτι ώστε να πέσουν στην παγίδα της παραίτησης. Η συνάντηση έγινε παρουσία μελών του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και προς το παρόν οι περισσότεροι αντιστάθηκαν στην τρομοκρατία και δεν υπέγραψαν την παραίτηση.
   Από την άλλη, η διοίκηση του νοσοκομείου βάζει μπρος στην υλοποίηση της αισχρότητας των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα, οι οποίες μάλιστα θα είναι 4μηνες! Όχι μόνο δρα το ίδιο το νοσοκομείο σαν εργολάβος, αλλά καταργεί στην πράξη τη μόνιμη και σταθερή δουλειά που τόσο έντονα πολυδιαφήμιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους διόρισε. Σαν να μην έφτανε αυτό, αποκλείονται από τη συμμετοχή σε αυτές τις ατομικές συμβάσεις όσοι είναι άνω των 65 ετών ή αλλοδαποί. Άρα μία μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων πετιέται στο δρόμο, την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας στις συγκεκριμένες ομάδες είναι στο κόκκινο. Παρά τις φιέστες που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι βγάζει τους εργολάβους από τα νοσοκομεία βλέπουμε στην πράξη ότι απλά ο εργοδότης παίρνει άλλη μορφή και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται με συνθήκες γαλέρας, στη συνεχή ανασφάλεια με το φόβο της απόλυσης από μήνα σε μήνα. Ειδικά για τη σίτιση και την καθαριότητα των νοσοκομείων στόχος τους είναι να τις αναθέσουν σε ΚΟΙΝΣΕΠ-δηλαδή πάλι ιδιώτες-επιχειρήσεις!
   Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του εργολάβου και να μην υπογράψουν παραίτηση! Είμαστε στο πλευρό τους, πρωτοστατήσαμε στο να ενταχθούν στο σωματείο όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και παλεύουμε αταλάντευτα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καλούμε επίσης να μην πιστέψουν τα ψέματα της διοίκησης ότι μπορεί οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου καθώς η εμπειρία από άλλα νοσοκομεία στα οποία εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις δείχνει το αντίθετο και επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει ήδη από τον 01/2018 την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Παλεύουμε για:
·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν!
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει,
 όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει.
-Μπ. Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ